ΓενικάΕρασιτέχνης

Παπαδόπουλος: «Στόχος και βούληση όλων, είναι να επιστρέψουμε στο κολυμβητήριο μας»

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, προπονητής των κιτρινόμαυρων, αλλά και προπονητής της Εθνικής ομάδας, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και τον Ιάσονα Μίσχο, για τις επιτυχίες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κολυμβητικό τμήμα του Άρη.

Για τα βήματα προς την κορυφή που έχει κάνει το τμήμα κολύμβησης: Το κολύμπι είναι κατά κύριο λόγο ένα ατομικό άθλημα. Στοχεύει σε ατομικές επιδόσεις και τις επιτυχίες του κάθε ένα αθλητή, έτσι κάνουμε και εμείς, στοχεύοντας πάντα στις ατομικές επιτυχίες και στις επιτυχίες των αθλητών, μέσα από τις πολλές ατομικές επιτυχίες πολλών αθλητών, πετυχαίνουμε και τις επιτυχίες της ομάδας, το συλλογικό καλό.

Για τον Σίσκο: Δεν είναι ένα παιδί, είναι περίπου δέκα παιδιά που πλαισιώνουν και κάνουν θαύματα. Στους τελευταίους αγώνες ο Σίσκος είναι αυτός που διακρίθηκε και όταν λέμε ότι διακρίθηκε, αυτά τα δέκα παιδιά που σας λέω είναι τουλάχιστον μισή πισίνα μπροστά στα άλλα ελληνόπουλα, απλά δεν έχουμε άλλο τρόπο σύγκρισης. Ο Σίσκος, όμως, κατάφερε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, τα οποία έμεναν εκεί αρκετά χρόνια και συνάμα με τα ρεκόρ που έκανε, έχει συμμετοχές σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Είναι ένας από τους υποψήφιους μεταλλιούχους στους επικείμενους αγώνες.

Για τα υπόλοιπα παιδιά των κιτρινόμαυρων: Η ομάδα έχει μία μέση και μία τέλος. Είναι μία δουλειά που έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια περίπου, εδώ και πέντε χρόνια είμαστε πρώτοι σε πολλές κατηγορίες, έχουμε κερδίσει πρωταθλήματα, αυτό δεν γίνεται μόνο με έναν ή δύο αθλητές, γίνεται με μία σειρά αθλητών, έχουμε μετάλλια σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς νέων. Υπάρχουν δεκάδες αθλητές σε όλο το εύρος των αγωνιστικών ηλικιών, που διακρίνονται και ο καθένας φτάνει στην κατάλληλη ηλικία, έτσι ώστε να αποδόσει στο μέγιστο.

Για τον αριθμό αθλητών στον σύλλογο: Αυτή την στιγμή, το κολυμβητικό τμήμα του Άρη έχει 200-300 αθλητές, λόγω του ότι την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε το Βικελίδης, μεταφέραμε ένα κομμάτι μικρών παιδιών για να μην χαθούν στα Εθνικά κολυμβητήρια, Εθνικό, Ποσειδώνιο και Νεάπολη. Οπότε αυτήν την στιγμή υπολογίζουμε γύρω στα 300-350 παιδιά.

Για το πόσο επηρέασε την κολύμβηση η πανδημία: Σαφέστατα, η πανδημία επηρέασε την κολύμβηση στο πρώτο κύμα, τον Μάρτη του 2020. Στην δεύτερη πανδημία δεν υπήρχε λοκντάουν, οι αθλητές ήταν οι επίλεκτοι, είχαμε 40 αθλητές επίλεκτους, κολυμπούσαν κανονικά.

Για τους κολυμβητές που θέλουν να επιστρέψουν στο Βικελίδης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της πόλης στο κέντρο της πόλης, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τα παιδιά που είναι εκεί γύρω, αλλά το θέμα διατήρησης ενώ κολυμβητηρίου δεν είναι μόνο η βούληση, είναι και οι οικονομικές δυνατότητες. Γνωρίζετε όλοι και το έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα, ότι έχουμε τρελές αυξήσεις στο αέριο. Απ’ όσο γνωρίζω, η απόφαση πάρθηκε γρήγορα και με αντανακλαστικά, να μην δημιουργήσει και αφήσει χρέη στον σύλλογο, τα οποία θα δυσκολέψουν όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα, την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Τώρα, αν θα λειτουργήσει άμεσα ή λίγο αργότερα, αυτό είναι θέμα της διοίκησης.

Ο στόχος και η βούληση όλων, είναι να λειτουργήσει το συντομότερο το κολυμβητήριο. Όλοι βιώνουν το ίδιο θέμα, χθες ήμουν στα κρατικά κολυμβητήρια και τετραπλασιάστηκαν οι δαπάνες του αερίου και του ρεύματος, ήδη έχουν εξαντληθεί, δηλαδή, οι προϋπολογισμοί. Πιστεύω, δηλαδή, ότι θα έχουμε, αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η υπέρμετρη αύξηση του αερίου και της ΔΕΗ, θα έχουμε πολλά κολυμβητήρια που θα κλείσουν, επειδή δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Για τους επόμενους αγώνες: Από την αρχή του χρόνου, σε κάθε προγραμματισμό που γίνεται σε βάθος τετραετίας, η τετραετία τελειώνει πάντα με Ολυμπιακούς. Σε πρώτη φάση, οι στόχοι μας αφορούν, πανευρωπαϊκούς, μεσογειακούς και παγκόσμιους που γίνονται το καλοκαίρι. Υπάρχουν κάποιες άλλες διοργανώσεις, κύπελλα, σας το λέω επειδή στόχος μας είναι ο αθλητής σε πρώτη φάση, οπότε έχουμε 15 αθλητές που θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα. Σε επίπεδο ομάδας, πάντα όλα τελειώνουν το καλοκαίρι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα πάμε να διεκδικήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, age group και να διεκδικήσουμε μία θέση στην τριάδα στο open.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button