Ποδόσφαιρο

Παντζιαράς: «Εύχομαι το όνειρο που δεν ζήσαμε τότε να το ζήσουμε την Πέμπτη, ο Άρης το αξίζει!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press», φιλοξενήθηκε ο βετεράνος τερματοφύλακας του Άρη, Γιώργος Παντζιαράς.

Μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Ίπσουιτς στο Καυτατζόγλειο, για τον Άρη του τότε και του σήμερα, τον κόσμο του αλλά και για το αυριανό παιχνίδι με την Μόλντε.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θυμάστε το παιχνίδι με την Ίπσουιτς με κάθε λεπτομέρεια έτσι;

Σίγουρα και πάω πολλά χρόνια πίσω σε ένα παιχνίδι που είχαμε χάσει μέσα στην Αγγλία με σκορ 5-1 με τρία πέναλντι και τότε το επόμενο παιχνίδι ήταν στο Καυτατζόγλειο. Ένα παιχνίδι με πάρα πολύ κόσμο, σίγουρα εμείς δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Παίξαμε ένα παιχνίδι και ειλικρινά λίγο έλειψε να γίνει το «θαύμα». Κερδίζαμε 3-0 και δυστυχώς σε μια αντεπίθεση δεχτήκαμε το γκολ και έγινε το 3-1 και εκεί τα φτερά μας έπεσαν. Εύχομαι το όνειρο που δεν ζήσαμε τότε, να το ζήσουμε την Πέμπτη γιατί ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα και το αξίζει!

Πίστεύετε πως η τύχη χρωστάει στον Άρη μια τέτοια ανατροπή;

Πρέπει να κυνηγήσουμε και εμείς όμως, δεν μπορούμε να περιμένουμε μόνο την τύχη. Να κυνηγήσουμε το θαύμα, να παίξουμε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι πιθανά.

Ποιο ήταν το κλίμα στην πόλη μετά το 5-1;

Σίγουρα ο κόσμος ήταν με το μέρος μας γιατί είδε την προσπάθεια που έγινε. Η Ίπσουιτς τότε ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα και με αυτό το σκορ, θέλαμε 4 γκολ για να κάνουμε την ανατροπή. Ο κόσμος μας αγκάλιαζε και μας έδινε κουράγιο. Στο αυριανό παιχνίδι πιστεύω ότι με 3 γκολ μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα γιατί με 3 γκολ θα πάμε στην παράταση. Εμείς τότε θέλαμε και τέταρτο για να προκριθούμε. Νομίζω ότι και στο αυριανό παιχνίδι ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, το έχει αποδείξει και στα τελευταία δύο ματς με την ΑΕΛ Λεμεσού και θεωρώ πως θα έχουμε έναν ακόμη παίκτη στις κερκίδες για να μας βοηθήσει.

Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης για να πετύχει την ανατροπή;

Σίγουρα να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν στο πρώτο παιχνίδι στην Νορβηγία. Δεν επιτρέπεται ομάδα σαν τον Άρη να δέχεται ο αντίπαλος της να αλλάζει μπαλιές μέσα στην περιοχή του. Θα χρεώσω ένα λάθος και στον τερματοφύλακα μας για το δεύτερο γκολ. Εκεί σίγουρα και ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε αλλά έπρεπε να φύγει η μπάλα από τα καρέ. Νομίζω όμως πως με λίγη προσοχή στα λάθη και ένα γρήγορο γκολ, έχουμε πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Όταν δέχεσαι τρία γκολ, τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξει η ψυχολογία σου;

Ο τερματοφύλακας μας απέδειξε και πέρσι ότι είναι πάρα πολύ καλός. Διαβάζει και βλέπει το παιχνίδι και πιστεύω πως και αυτός αύριο θα είναι ένας από τους συντελεστές της πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτά τα χρόνια που πέρασα με τον Άρη και μετά ως προπονητής γιατί να μην τα περάσουν και τα σημερινά παιδιά;

Θα δίνατε δηλαδή πιθανότητες πρόκρισης στον Άρη;

Εννοείται γιατί η Μόλντε δεν είναι μια ομάδα σαν την Ίπσουιτς εκείνης της εποχής. Σίγουρα παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της, έχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά με λίγη προσοχή και γρήγορο γκολ, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος.

Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τους Νορβηγούς ο φυσικός χλοοτάπητας;

Όπως επήρεασε εμάς ο πλαστικός έτσι θα επηρεάσει και εκείνους ο φυσικός. Δεν νομίζω να έχουν την ίδια απόδοση και τόσο καλό passing game και αυτό θα είναι υπέρ της ομάδας μας.

Είναι και το θέμα της θερμοκρασίας έτσι;

Σίγουρα η απόδοση της Μόλντε πιστεύω δεν θα είναι ίδια. Και η ζέστη αλλά και η υγρασία της Θεσσαλονίκης θα την επηρεάσουν. Όμως αυτή η ομάδα, έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια της, ενώ εμείς είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον ευατό μας και γιατί όχι να το αποδείξουμε την Πέμπτη στο γήπεδο.

Ποια είναι τα πρώιμα συμπεράσματα για τον Άρη;

Αυτό που ειλικρινά με προβληματίζει είναι η μη επίτευξη του γρήγορου γκολ. Αλλά εύχομαι αυτό να ανατραπεί την Πέμπτη, να βάλουμε ένα γρήγορο και εύκολο γκολ για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε στην Νορβηγία.

Τι μπορεί να πετύχει ο φετινή ομάδα;

Τα περσινά αποτελέσματα και κυρίως από τον Δεκέμβριο και μετά είναι σίγουρα ενθαρρυντικά. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, έμεινε ο ίδιος προπονητής που ξέρει πλέον την ομάδα και με τις τωρινές προσθήκες εύχομαι φέτος να ανέβουμε ένα ακόμη σκαλοπάτι. Σιγά σιγά να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλει και η ομάδα αλλά και ο κόσμος.

Θεωρείτε πως πρέπει να δωθεί παραπάνω χρόνος στους ανθρώπους της ομάδας για να γίνει σωστή δουλειά;

Πρέπει να φύγει η σκέψη ότι «για ένα κακό ή μη επιθυμητό αποτέλεσμα, αμέσως πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες στον προπονητή». Θέλουμε να τον αφήσουμε να δουλέψει γιατί ακόμη είναι στο στάδιο της προετοιμασίας. Έχει τα φόντα, ξέρει την ελληνική νοοτροπία και νομίζω πως είναι άξιος για να συνεχίσει στην ομάδα του Άρη.

Θα σας δούμε στο γήπεδο;

Γιατί όχι, βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη θα είμαι στις κερκίδες για να στηρίξω την ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button