Ποδόσφαιρο

Παναγιοτόπουλος: “Ριζική αναθέσμιση για να λυθούν τα προβλήματα της βίας και του ρατσιμού”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Μπακότερμα” φιλοξενήθηκε ο κ.Δημήτρης Παναγιοτόπουλος, καθηγητής, πρόεδρος της ενώσεων αθλητικού δικαίου.

Αναλυτικά όσα είπε στην Πόπη Αστεριάδου:

Αρχικά για το θέμα του ρατσισμού ανέφερε:

Ο ρατσισμός ως φαινόμενο δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην φωνασκία των θεατών στα γήπεδα. Υπάρχει ρατσισμός και στις συμβάσεις, στην αντιμετώπιση που έχουν οι παράγοντες. Το πρόβλημα είναι πολυσχιδές και στην περίπτωση των οπαδών πρέπει να υπάρχει καταλογισμός.

Μπορεί να υπάρχει καταλογισμός; Νομίζω πως όχι. Γιατί όπως η βία, ενώ σε όλα τα εγκλήματα έχουμε τον παραβάτη και την κοινωνία, στον αθλητισμό είναι τριαδική η σχέση: άτομο-ομάδα, ομάδα-κοινωνία.

Λειτουργεί ως αόρατο πρόσωπο, για αυτό δεν μπορεί να εντοπίσει κανείς το φαινόμενο και να το πατάξει.

Έχουν γίνει μελέτες, προσπάθειες αλλά η βία ζει και βασιλεύει. Είχε μπει για παράδειγμα το μέτρο των εισιτηρίων και βγήκε με υπουργική απόφαση παράταση.

Κατά την γνώμη μου χρειάζεται μια ριζική αναθεσμιση σε όλο το μέγεθος αυτών των προβλημάτων με όλη την εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα.

Και βέβαια αν θα μπορούσε να απεμπλακεί σε δομικό επίπεδο το αθλητικό γεγονός με την δραστηριότητα αυτών που εμπλέκονται.

Για το πόσο αυστηρό πρέπει να είναι το νομικό πλαίσιο για την βία:

Δεν είναι τόσο η αυστηρότητα όσο ο τρόπος αντιμετώπισης και ο τρόπος που εμποδίζεις να γίνονται αυτά. Το να δίνεις σε μια λέσχη ένα άλλο όνομα δεν είναι η λύση. Αυτή η κατάσταση δείχνει το τι έπραξαν όλοι και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Για την υπόθεση του Τόσκο και αν υπάρχει προέκταση

Μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα, αλλά ποιά είναι το όπλα μιας ομάδας για να προστατευτεί από αυτό; Θα πρέπει ο νόμος να υποχρεώνει τις ομάδες να εκπαιδεύουν τους φιλάθλους τους, αλλά και οι ίδιες να τους τιμωρούν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button