Μπάσκετ

Πέτγουεϊ: “Έρχομαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, η οποία έχει μία από τις πιο πλούσιες ιστορίες σε όλη την Ευρώπη”.

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ως παίκτης του Άρη και ως άριστος γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να μην δεν αναφερθεί στον κόσμο του Άρη και το Αλεξάνδρειο.

Ο Brent Petway είναι το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη και μιλώντας στο www.arisbc.gr, δεν κρύβει την ανυπομονησία του για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Οδεύοντας προς την έκτη σεζόν του στην BasketLeague, o «Air Georgia» είναι πλέον… παλιοσειρά και εμφανίζεται έτοιμος για να συμβάλει τα μέγιστα στο να έχει ο ΑΡΗΣ μία επιτυχημένη σεζόν.

«Αισθάνομαι υπέροχα που θα αγωνιστώ στον ΑΡΗ. Έρχομαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, η οποία έχει μία από τις πιο πλούσιες ιστορίες σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί μεγάλοι παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αποτελέσω κομμάτι της ιστορίας του», καταθέτει ο 32χρονος φόργουορντ, ο οποίος μιλά και για τους στόχους της σεζόν που έρχεται.

«Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Και στις ελληνικές διοργανώσεις, αλλά και στο Basketball Champions League. Το BCL είναι μία πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση και έχει ομάδες υψηλού επιπέδου. Η περσινή ήταν η πρώτη χρονιά της διοργάνωσης και πιστεύω ότι τα πράγματα φέτος θα είναι ακόμη καλύτερα. Πέρυσι, με την Pinar Karsiyaka, φτάσαμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα είμαι ευτυχής αν φέτος με τον ΑΡΗ καταφέρουμε να πάμε ψηλότερα. Σε ατομικό επίπεδο, θέλω να συμβάλω όσο το δυνατόν περισσότερο στην καλή πορεία της ομάδας. Έχω μεγάλη «δίψα» για να ανακάμψω μετά από κάποιες ατυχίες που αντιμετώπισα και χαίρομαι που θα έχω αυτήν την ευκαιρία σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ».

«Άμυνα, σουτ και… αεροπλανικά καρφώματα»

Τι να περιμένει ο κόσμος από τον «Air Georgia; «Πολύ σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι μου είναι η άμυνα. Θεωρώ ότι είμαι ικανός να αλλάζω καταστάσεις στη διάρκεια του αγώνα με την άμυνά μου, μαρκάροντας παίκτες από το πόιντ γκαρντ μέχρι το σέντερ. Θέλω να προσθέσω ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας με την εκρηκτικότητά μου, αλλά και την έφεση στα επιθετικά ριμπάουντς. Στο επιθετικό κομμάτι, ένα από τα βασικά στοιχεία μου είναι ότι μπορώ να «ανοίξω» το γήπεδο με το μακρινό σουτ μου. Ο κόσμος να περιμένει… αεροπλανικά καρφώματα και πολλά κοψίματα».

«Πολύ δυνατή η Basket League»

Ο Brent Petway έχει μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία πιστεύει ότι θα του χρησιμεύσει για να προσαρμοστεί το γρηγορότερο δυνατό στον ΑΡΗ. «Σίγουρα η παρουσία μου σε τρεις ελληνικές ομάδες και συνολικά σε πέντε σεζόν είναι σύμμαχός μου σ’ αυτό το κομμάτι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και το παρακολουθούσα και κατά την τελευταία διετία, όπου απουσίαζα από τη χώρα. Πιστεύω ότι έγινε ακόμα πιο ανταγωνιστικό κι αυτό φαίνεται από τις ήττες που έχουν κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Μου αρέσει πολύ η ελληνική λίγκα και είναι γνωστό ότι λατρεύω την Ελλάδα ως χώρα, οπότε η χαρά μου είναι μεγάλη που θα είμαι εδώ την επόμενη σεζόν».

«Χαίρομαι που θα είμαι… γηπεδούχος σ’ αυτό το κλειστό»!

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Petway πρόσθεσε και κάτι ακόμα σημαντικό: «Με την εμπειρία που έχω, ξέρω καλά τι εστί «Nick Galis Hall» και για να πω την αλήθεια χαίρομαι που θα είμαι γηπεδούχος και όχι φιλοξενούμενος (γέλια). Όποτε έπαιζα σ’ αυτό το γήπεδο η ατμόσφαιρα με εντυπωσίαζε. Το αγαπώ αυτό το γήπεδο κι ας μου έκαναν τη ζωή δύσκολη οι φίλοι του ΑΡΗ! Είναι… τρελοί και ένας παίκτης λατρεύει να αγωνίζεται μπροστά σε τέτοιο κοινό. Τους περιμένουμε στο γήπεδο για να κάνουμε μαζί μία πολύ καλή χρονιά».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button