Μπάσκετ

Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ είναι στον δρόμο για να πιάσει πάτο»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σε δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το σερβικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Index»:

«Συχνά προειδοποιούσα τους ανθρώπους στη Σερβία ότι είμαστε στο δρόμο για να φτάσουμε την Κροατία στο μπάσκετ. Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο.

Αν κάτι δεν αλλάξει στη σκέψη των ανθρώπων που ηγούνται του σερβικού μπάσκετ και φέρουν την ευθύνη, θα είμαστε χαρούμενοι αν προκρινόμαστε στα Eurobasket και στα Mundobasket. Πρέπει να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στον κόσμο δεν αρέσει αυτό. Για αυτό δεν είναι έκπληξη ότι ποτέ δεν ενσωματώθηκα πλήρως στο σερβικό μπάσκετ».

Για το αν η Team USA του 2024 πλησιάζει την ομάδα του 1992: «Είμαστε ισχυρότεροι από τότε. Και όταν λέω είμαστε, εννοώ τις εθνικής ομάδες της Ευρώπης. Το 1992, ήμουν προπονητής της Γερμανίας. Δεν μπορείς να πεις με ευκολία ότι οι ΗΠΑ είχαν καλύτερη ομάδα τότε, σε σύγκριση με φέτος. Ήταν καλή, ήταν σπουδαία, αλλά και οι εποχές ήταν διαφορετικές.

Όπως έχω πει, το άθλημα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από τότε, κυρίως σε χώρες εκτός Αμερικής. Νομίζω ότι θα ήταν κακό, ακόμη και καταστροφικό, να πούμε ότι το καλύτερο πράγμα στο μπάσκετ ήταν πριν από 30 χρόνια. Έχουμε 2024, πώς μπορεί το καλύτερο πράγμα να έχει συμβεί 32 χρόνια πριν»;

Για τον Νίκολα Γιόκιτς: «Ο κορυφαίος είναι ο Νίκολα. Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή και ο καλύτερος που έχω προπονήσει. Πριν από εκείνον ήταν ο Κούκοτς και ο Μποντιρόγκα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button