Ποδόσφαιρο

Πάλι άστοχος! Μέτριος Άρης, χαμένες ευκαιρίες και 0-0

Οι “κίτρινοι” ήρθαν ισόπαλοι με τον ΠΑΟΚ…

Υπήρχαν οι πολύ καλές στιγμές, αλλά δεν υπήρχε το γκολ… Ο Άρης, όπως σε προηγούμενα ματς, έτσι και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν αναποτελεσματικός στις σημαντικές ευκαιρίες που “έφτιαξε”. Έτσι, δεν σκόραρε και το ματς με τον “Δικέφαλο” ολοκληρώθηκε με 0-0. Ένα αποτέλεσμα, με το οποίο οι “κίτρινοι” “πετούν” ακόμη δύο σημαντικούς βαθμούς… Μπορεί σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα, ο Άρης να ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ ωστόσο η απόδοσή του έπεσε μετά το 60′.

Στο… μηδέν ο Άρης παρά τις σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο

Στο ξεκίνημα του ντέρμπι ο Άρης έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Στο 3′ ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ όμως δεν “νίκησε” τον Πασχαλάκη ενώ μετέπειτα ο Εντιαγέ από πολύ κοντινή απόσταση σούταρε αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και ο Μιχαηλίδης πρόλαβε να διώξει -σχεδόν- πάνω στη γραμμή.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο να “ανοίξει” το σκορ. O Ζαμπά μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή ωστόσο κόπηκε από τον Γκάνεα και στην συνέχεια ο Άκπομ πήρε το… ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι “κίτρινοι” “άγγιξαν” ξανά το 1-0 στο 25, όταν ο Πασχαλάκης με δυσκολία απέκρουσε σουτ του Γκαρσία ενώ στην συνέχεια της φάσης, οι παίκτες του Τερζή δεν εκμεταλλεύτηκαν το κόρνερ που κέρδισαν.

Το σουτ του Βιεϊρίνια στο 27′ δεν ανησύχησε τον Κουέστα ενώ στο 32′ η κατοχή της μπάλας ήταν 54% για τον Άρη και 46% για τον ΠΑΟΚ. Ακολούθως, δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ (0-0), με τους “κίτρινους” να έχουν σημαντικές στιγμές για το 1-0, αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Τεράστια ευκαιρία από τον Σάσα, πτώση της απόδοσης μετά το 60′ και… τελικά 0-0

Στο 46′ ο Καμαρά πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά μετά από σουτ που έκανε, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ετσι, ο Άρης έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο ματς… Λίγα λεπτά μετά, η ομάδα του Λουτσέσκου έγινε επικίνδυνη με σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή. Στο 60′ το σύνολο του Τερζή κέρδισε φάουλ σχεδόν πάνω στην περιοχή της μεγάλης περιοχής (από την δεξιά πλευρά).

Ο Ματίγια ήταν ο εκτελεστής ωστόσο η μπάλα χτύπησε σε παίκτη του ΠΑΟΚ. Γκαρσία και Εντιαγέ (αμφότεροι δεν ήταν καλοί) αντικαταστάθηκαν από τους Ιτούρμπε και Μπερτόγλιο ενώ στο 64′ ο Σάσα έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος του στην “καρδιά” της άμυνας του “Δικεφάλου” (κοντά στο σημείο του πέναλτι) αλλά η κεφαλιά που έκανε δεν βρήκε στόχο (η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Ο Άρης προσπαθούσε να πιέσει και στο 67′ κέρδισε κόρνερ, με τον Φαμπιάνο στην συνέχεια να μην μπορεί να “νικήσει” τον Πασχαλάκη μετά από φάση διαρκείας κοντά στην εστία των φιλοξενούμενων. Στο 68′ οι παίκτες του Τερζή είχαν συμπληρώσει 12 τελικές προσπάθειες ενώ στο 69′ ο Σάκιτς έχασε από τα δεξιά τον Μπίσεσβαρ όμως ο τελευταίος δεν εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα των “κιτρίνων”.

Στο επόμενο λεπτό ο Καμαρά πήρε την μπάλα από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα που έκανε (προς τον Ιτούρμπε) δεν ήταν καλό. Στο 79′ ο Κουέστα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις για τον Άρη και ήταν κομβική η απομάκρυνση του Μαντσίνι ο οποίος είχε γυρίσει για να δώσει βοήθειες στα μετόπισθεν. Στις καθυστερήσεις ο Άρης κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, δεν το εκμεταλλεύτηκε και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (Μάνος 85’), Γκαρσία (Ιτούρμπε 62’,), Εντιαγέ (Μπερτόγλιο 62’), Καμαρά.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ 76’), Τσιγγάρας (Κούρτιτς 81’), Σοάρες (Αουγκούστο 65’), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (Ελ Καντουρί 65’), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (Τσόλακ 75’).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button