Ποδόσφαιρο

Ο Χαριστέας για τον Άγιαξ και το πως έζησε το πρότζεκτ του “Αίαντα”

Για την πορεία του Άγιαξ μίλησε ο Άγγελος Χαριστέας

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Για τη μεγάλη πρόκριση του Άγιαξ επί της Ρεάλ, δείχνοντας ότι έχει γίνει μεγάλος και πάλι: «Επειδή ήμουνα και στο Άμστερνταμ τα τελευταία χρόνια και είχα συνεργασία μαζί τους, μπορώ να πω ότι το πρότζεκτ ξεκίνησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Είχε καλή φουρνιά. Δεν μπορούσα να πω ότι θα περάσει άνετα η Ρεάλ ή ότι ο Άγιαξ θα πέσει αμαχητί. Ο Άγιαξ είναι δυνατό brand και είχε πέσει σε ό,τι αφορά την πρωταθληματική του πορεία, έλειψε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν εκτοξευθεί οι μετοχές κάποιων ποδοσφαιριστών του πλέον και αυτός ήταν στόχος. Έχει και την πολυτέλεια να λέει ο Άγιαξ ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα, διότι τα τελευταία χρόνια είχε χάσει σε αυτό το κομμάτι. Του βγήκε στο πρωτάθλημα, αλλά ο στόχος ήταν να προχωρήσει στο Champions League. Μου είχε πει ο Φαν Ντερ Σαρ στην Αθήνα, όταν ήρθε για το ματς με την ΑΕΚ, ότι από τον όμιλο θα περάσουμε εμείς 100% και η Μπάγερν».

-Για το ποια πρόσωπα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την επιτυχία:«Είναι κλαμπ που δουλεύει με τιμ και όχι με πρόσωπα. Κοιτάζουν τι σύνολο θέλουν να δημιουργήσουν και ότι τα πρόσωπα. Μπορεί να έχουν τον Ντε Γιονγκ και τον Ντε Λιχτ που ήθελαν να πουλήσουν, αλλά κοιτάζουν ομαδικά το πλάνο. Δεν οφείλεται σ’ ένα πρόσωπο η επιτυχία. Δεν είναι μόνο ο προπονητής. Πίστεψαν πολύ οργανωτικά στον Φαντ Ντερ Σαρ, που λίγο έλειψε να φύγει το καλοκαίρι, αλλά και τον Όφερμαρς. Στην προπόνηση δεν παίρνει μέρος μόνο ο προπονητής, υπάρχουν 2-3 βοηθοί και άλλοι 2-3 άνθρωποι που δουλεύουν στον τομέα της φυσικής κατάστασης».

-Για το αν πιστεύει ότι θα ξεπουλήσει ο Άγιαξ, παραχωρώντας τους καλούς του παίκτες όπως έκανε η Μονακό πριν λίγα χρόνια: «Ο Άγιαξ αυτήν τη στιγμή που μιλάμε έχει αγοράσει 4-5 πιτσιρικάδες επειδή είδαν ότι υπάρχει έλλειψη ταλέντων σε συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν ήδη παίκτες για τον Ντε Γιονγκ, που θα φύγει, αλλά και για τον Ντε Λιχτ που μπορεί να φύγει. Μου είχε πει και ο Φαν Ντερ Σαρ ότι δεν γίνεται να πούνε όχι σε αυτά τα χρήματα που δόθηκαν. Υπάρχουν ήδη παίκτες που θα ακολουθήσουν και θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Βεβαίως, υπάρχει και ο χρόνος προσαρμογής και για αυτό χρειάζονται και οι έμπειροι για να τους βοηθήσουν. Δεν θα… ξεκληρίσουν το μαγαζί. Υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν κατευθείαν. Ο Ντε Γιονγκ και ο Κλάιφερτ που τους είχα δει πριν λίγα χρόνια σε ένα παιχνίδι μικρών ομάδων, ανέβηκαν κατευθείαν από την τρίτη ομάδα στην πρώτη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button