Γενικά

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ θεωρεί ότι ο ίδιος είναι μία… καλή επιλογή!

«Δεν υπήρξε καμία νοσταλγία του Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρερμηνεύτηκε το άρθρο του» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά δεν είναι μόνος του. Παλεύει με τους μέσα και τους έξω, αν δεν ήταν οι έξω, οι μέσα θα ήταν της πλάκας» σημείωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και για την τοποθέτησή του στην προεδρία του ΟΑΣΘ είπε ότι «ήταν πολύ καλή επιλογή και με εχέγγυα. Αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει δύο πρόεδροι, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου» είπε, εννοώντας τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον εαυτό του.
Ο κ. Παππάς είπε ότι στον ΟΑΣΘ υπήρχαν μεγάλες ατασθαλίες, τα χρέη υπερβαίνουν τα 50 εκατ. και προσπαθεί να τα ρυθμίσει με το δημόσιο και τις τράπεζες. «Δεν υπήρχε άλλη λύση από την εκκαθάριση» υποστήριξε. «Ο Οργανισμός ήταν απαξιωμένος, εργαζόμενοι μας είπαν ότι ντρέπονταν να λένε πως δουλεύουν εκεί. Ο ΟΑΣΘ χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. Προχτές είχαμε επικοινωνία με τράπεζες για διακανονισμό, με ΙΚΑ για διακανονισμό κι αυτά που σας είπα είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή».
Όπως ανέφερε: «Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ είναι δομικό και υπάρχει από την ίδρυσή του. Εκ της ΚΥΑ που υπάρχει το κατατεθέν κεφάλαιο από μετόχους ήταν 20 εκατομμυρίων ευρώ, και κάθε χρόνο υπάρχουν εγγυημένα 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη. Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία;  Υπάρχει ιδιώτης που να κερδίζει 80% εγγυημένα; Ολα αυτά ήταν προυπολογισμένα από πριν. Δεν ήταν λάθος, ήταν σχέδιο. Στα έξοδα ήταν υπολογισμένο και το κέρδος. Ήταν ατασθαλίες μέσω σχεδίου.», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και συνέχισε; «Κανονικά απαγορεύεται εργαζόμενοι να έχουν σχέση είτε σε διοικητικά συμβούλια είτε σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές  με τον Οργανισμό».
Ωστόσο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως για να μιλήσει για συνολικά ποσά πρέπει πρώτα να τελειώσει η έρευνα. «Παράλληλα με την έρευνα που γίνεται στον Οργανισμό πρέπει να τον κάνουμε να δουλέψει, δεν φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης έτσι. Γι’αυτό και ο ΟΑΣΘ θα εκκαθαριστεί. Δεν γίνεται να μη συμβεί αυτό. Να ξεκαθαρίσουν όλα.  Υπήρχαν αποσβέσεις 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ψάχνω να τα βρω στα αποθεματικά τίποτα, μήπως αυξήθηκε η περιουσία του Οργανισμού… τίποτα. Ουσιαστικά ο ΟΑΣΘ ήταν μέσα και οι μέτοχοι τα οικονομούσανε».
Πηγή:press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button