Ποδόσφαιρο

Ο Λεωνίδας Βόσδου στο Yellow Radio: “Ο Άρης, ο Κράμερ και ο Πανόφ”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Λεωνίδας Βόσδου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS» με τον Γιώργο Τότσικα.

Για το πως βλέπει την πορεία του Άρη είπε:

Νομίζω ότι θα επιστρέψει στην φυσική του θέση όπου ανήκει, το θέμα όμως είναι να μείνει στη φυσική του θέση, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει ευελπιστώ να θέσουν σωστά τις βάσεις για να μην υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, μια ομάδα είναι εύκολα να σχεδιαστεί αλλά το θέμα είναι να κρατηθεί και η θέση του Άρη είναι στους μεγάλους. Το θέμα είναι ότι ο Άρης πρέπει να είναι εκεί λόγω του κόσμου του, εκείνος ανεβάζει μια ομάδα και το έδειξε τόσα χρόνια, αν δεν ήταν ο κόσμος του μπορεί να μην υπήρχε Άρης. Νομίζω ότι μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο ο Άρης. Οι παίκτες δείχνουν ότι δεν έχουν κάποιον αντίπαλο που θα μπορέσει να τους ανταγωνιστεί.

Για τον περσινό Άρη είπε:

Δεν νικάνε οι φανέλες και τα ονόματα, στην β εθνική δεν παίζει μόνο η φανέλα και όπου πας σε αντιμετωπίζουν σαν Άρη όχι σαν μια απλή ομάδα. Άλλο να παίζεις με τον Άρη και άλλο με μια απλή ομάδα.

Για την επόμενη μέρα είπε:

Πρέπει ο Άρης να αρχίσει να χτίζεται από τώρα νομίζω για του χρόνου, μέχρι τον Μάρτιο ήδη κάποια παιδιά θα πρέπει να ξέρουν αν μπορούν να συνεχίσουν στην μεγάλη κατηγορία η όχι. Καλώς η κακώς αυτή είναι η αλήθεια, παίζεται ολόκληρο σωματείο, οπότε ανεβαίνεις για να μείνεις, το οικονομικό κομμάτι θα υπάρχει για να πάρει τους παίκτες που του αξίζει για την Α εθνική. Το θέμα είναι να μπουν σταθερές βάσεις αυτό είναι το ζητούμενο το φετινό θα περάσεις αλλά πρέπει να μπουν βάσεις για του χρόνου.

Για την αυτοεξορία του Άρη και το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν είπε:

Να βλέπεις ομάδες που είναι τόσα χρόνια στην Α εθνική και ο Άρης με τον κόσμο του, που έχει όλη την Θεσσαλονίκη δικιά του να μην είναι εκεί, που άλλες ομάδες με το ζόρι κρατιούνται στην μεγάλη κατηγορία. Η ιστορία του Άρη πρέπει να είναι στο μέλλον, κοιτάμε μπροστά γιατί αν αναπολείς την ιστορία δεν προχωράς στο μέλλον, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να αναπολείς τα παλιά αλλά να δούμε τι μπορούμε και να προσφέρουμε τώρα και μετά και αν δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι να κάτσεις διακριτικά δίπλα στην ομάδα. Θέλει οργάνωση αυτή η ομάδα για να είναι στους 4 καλύτερους στην Ελλάδα. Με πολύ λίγα λεφτά μπορείς να οργανώσεις και τις ακαδημίες που πρέπει να αγκαλιάσεις αλλά και να πάρεις παίκτες. Άμα βγεις Ευρώπη τα χρήματα θα τα έχεις μετά, το θέμα είναι να γίνει αυτό

Πραγματικός Αρειανός είναι αυτός που δίνει από το υστέρημα του, πονάει για την ομάδα και τρώει το κρύο κάθε φορά στην κερκίδα και ο νοών νοητό. Αν ο Άρης οργανωθεί και είναι στην Α εθνική, ο κόσμος του θα τον κρατήσει γιατί τον στήριξε και στα δύσκολα και τον στηρίζει. Πρέπει να βάζει τους στόχους έναν έναν και να πηγαίνεις βήμα βήμα. Την πρώτη χρονιά η ομάδα θα πρέπει να μείνει άνετα στην κατηγορία, την δεύτερη χρονιά βάζεις στόχο να βγει Ευρώπη και την τρίτη βάζεις έναν πιο ψηλό στόχο έτσι πάει. Αν μπουν στόχοι στην ομάδα γιατί ο Άρης είναι μαγαζί γωνία όπως το λέω εγώ, η ομάδα θα μπορεί να ζήσει μόνη της και χωρίς κανένα πρόβλημα, θέλει στόχους.

Για το τι θα πρότεινε στον Θόδωρο Καρυπίδη είπε:

Τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει γίνει ο σχεδιασμός  της επόμενης ομάδας και ποιοι θα είναι οι 25 παίκτες που θα απαρτίζουν το ρόστερ του Άρη. Αν έχω 10.000 κόσμο μέσο όρο, που ο κόσμος είναι διψασμένος να δει καλό ποδόσφαιρο, από εκεί και πέρα αυτά πιστεύω πάντα και το δηλώνω ότι δεν έχω κανένα θέμα αφιλόκερδος να πάω και να βοηθήσω τον Άρη σε οποιοδήποτε πόστο θέλουν. Εγώ δεν θα γίνω από τον Άρη πλούσιος, μου αρκούν αυτά που βγάζω και το λέω ξεκάθαρα δεν θα αλλάξω τώρα.

Για τον Ντέτμαρ Κράμερ είπε:

Ο Κράμερ ηταν ο δάσκαλος μου και σημείωνα τα πάντα από όσα μου έλεγε, έχω ημερολόγια κρατημένα και τα έχω σαν κειμήλιο. Ο Κράμερ δεν ήταν μόνο προπονητής, ήταν και γυμναστής και αθλίατρος. Κάποια στιγμή είχε δηλώσει ότι, δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να είναι συνέχεια στον Άρη πρέπει να ανανεώνονται γιατί θέλει ο κόσμος να βλέπει διαφορετικά άτομα και το βράδυ έφαγε ξύλο.

Ο Άρης δυστυχώς τρώει τα παιδιά του και με λυπεί περισσότερο αυτό, όσοι φύγαμε δύσκολα ξανάγυρίσαμε στον Άρη.

Για τους ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για την άνοδο είπε:

Εύχομαι να ανέβει ο καλύτερος μετά τον Άρη. Αλλά αν με ρωτούσατε τι λέει η ψυχή μου, θα έλεγε Παναχαϊκή.

Για τον Πάβελ Πανόφ είπε:

Δεν το γνώριζα ότι πέθανε γιατί έλειπα στο εξωτερικό, ήμασταν ίδιοι και με είχε από πολύ κοντά, το αριστερό του πόδι δεν υπήρχε και έχανα όλα τα στοιχήματα, βάζαμε στόχους στην προπόνηση και ότι σημάδευε το πετύχαινε με πολύ ευκολία, ήταν ένας κύριος, μου θύμιζε τον Σκόμποε. Λυπήθηκα πάρα πολύ που το έμαθα. Ήταν δάσκαλος για μένα με συμβούλευε πάρα πολύ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button