Απόψεις

Ο Λάσκαρης στο Yellow: “Τροφή” για σκέψη…

Μετά την περιπετειώδη συνέντευξη που έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης στο αγαπημένο σας Yellow Radio, συνοδεία του αντιπροέδρου της εταιρείας, σκέφτηκα να παραθέσω ορισμένες παρατηρήσεις σε επιμέρους σημεία των αναφορών τους.

1. Ο Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται εμφανώς σε πολύ δύσκολη διαπραγματευτική θέση. Προσπαθεί το σχεδόν ακατόρθωτο: Να κλείσει μεγάλες χορηγίες για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μόλις δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξή της.

2. Ο Δημήτρης Παπακυριάκης έχει αναλάβει επί της ουσίας ηγετικό ρόλο στην ΚΑΕ, όντας περισσότερο κατατοπισμένος σε επί μέρους θέματα που αφορούν την ομάδα και την εταιρεία, σε σύγκριση με τον Λάσκαρη.

3. Ο Λάσκαρης μπορεί να έχει καλές προθέσεις και να προσπαθεί σκληρά για την οικονομική επιβίωση του εαυτού του και του Αρη, αλλά υστερεί αφάνταστα στο επικοινωνιακό κομμάτι.

4. Η επίθεσή του εναντίον ηλεκτρονικού μέσου εξαιτίας δημοσιεύματος που τον χαρακτήριζε “ανακόλουθο” ήταν άστοχη και παντελώς αναίτια. Η λέξη “ανακόλουθος” είναι από τις πιο ήπιες και ευγενικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας δημοσιογράφος, για να περιγράψει έναν ιδιοκτήτη ΚΑΕ ο οποίος έχει αφήσει απλήρωτους παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους, διάφορους συνεργάτες, προμηθευτές κλπ, από έναν έως πολλούς μήνες και μάλιστα αδυνατώντας να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης που ο ίδιος έθετε. Θα μπορούσαν οι χαρακτηρισμοί να ήταν σκληρότεροι.

5. Η εξήγηση ότι ένας μεγάλος χορηγός απέσυρε το ενδιαφέρον του εξαιτίας “κακόβουλων” δημοσιευμάτων που χαρακτήριζαν αφερέγγυο το Νίκο Λάσκαρη, δεν έπεισε σχεδόν κανέναν. Εάν ο υποψήφιος χορηγός θορυβήθηκε από κάποια δημοσιεύματα, αυτά θα μπορούσαν να αφορούν στις απανωτές προσφυγές που κατατέθηκαν τους προηγούμενους μήνες από καλαθοσφαιριστές της ομάδας που είναι απλήρωτοι.

6. Οταν μέμφεσαι τον κόσμο της ομάδας επειδή φέτος δεν αγοράζει εισιτήρια διαρκείας με τον ίδιο ζήλο που το έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια, πώς είναι δυνατό να πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να πουλήσεις μετοχές στον ίδιο κόσμο, ώστε να συγκεντρώσεις κεφάλαιο κίνησης;

7. Το 2ο Nick Galis Cup, αυτό που διοργάνωσε η διοίκηση Λάσκαρη, δεν αποδείχθηκε ζημιογόνο λόγω έλλειψης υποστήριξης από τους φιλάθλους ή των εξόδων που απαιτούνται για τη φιλοξενία των ομάδων που προσκαλούνται να συμμετάσχουν. Από όσα θυμάμαι, το budget επιβαρύνθηκε λόγω ακριβού σχεδιασμού παράπλευρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της πρόσκλησης -επ’ αμοιβή προφανώς- ορισμένων celebrities εξ Αθηνών.

8. Ανεξάρτητα από τι συμβαίνει σε επίπεδο ηγεσίας στην ΚΑΕ, ο κόσμος του Αρη θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να στηρίξει την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

9. Η ενότητα μεταξύ των ανθρώπων που διοικούν την ΚΑΕ όχι μόνο δεν είναι δεδομένη, αλλά εξακολουθεί να αναζητείται…

10. Η απάντηση που δόθηκε στο ερώτημα “τι θα γίνει με τις προσφυγές”, περισσότερο τρόμαξε παρά καθησύχασε. “Θα τις αντιμετωπίσουμε μια προς μια, αφού “σκάσουν” οι οριστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια”, είπε ο αντιπρόεδρος. Ορίστε;

11. Ολη η ουσία για το τι μέλλει γενέσθαι βρίσκεται στα λόγια του Παπακυριάκη: “Αν δε βρεθεί έστω το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν οι προσφυγές και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες από την προηγούμενη χρήση (συνολικά γύρω στα 2 εκατομμύρια), μας περιμένει όλεθρος”.

12. Καθόλου απίθανο ο Λάσκαρης να “εξαπατήθηκε” κατά κάποιον τρόπο όταν συμφώνησε να αναλάβει τα χρέη του Αρη, εφόσον αργότερα παρουσιάστηκαν οφειλές που δεν ήταν στην αρχική λίστα. Αλλά αυτό δεν ίσχυε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ΚΑΕ, όταν όλα κυλούσαν ρολόι; Η’ το καλοκαίρι του 2016 όταν το αγωνιστικό budget ανέβαινε θεαματικά στα 1,6 εκατομμύρια και η διοίκηση εξέπεμπε μια σχετική ευφορία για τα μεταγραφικά επιτεύγματα; Γιατί ήρθαν τώρα στην επιφάνεια τα αισθήματα πικρίας για την όποια αδικία συνέβη σε βάρος του; Αντιπερισπασμός εκ του προχείρου…

13. Αν η ΚΑΕ Αρης δεν είναι η ασπίδα του Λάσκαρη, αλλά -αντιθέτως- όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι βασική αιτία για τα νομικά και οικονομικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, γιατί εξακολουθεί και διατηρεί την ιδιοκτησία της;

14. Ο Αρης δεν κινδυνεύει τόσο από το αν βγει η φετινή χρονιά. Με συνολικό μπάτζετ περίπου στα 1,4-1,5 εκατομμύρια, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι εφικτός, με την προϋπόθεση ενός επιτυχούς marketing. Η ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την ομάδα είναι το περυσινό τεράστιο άνοιγμα.

15. Κανείς δεν αμφιβάλει για το ότι ο Λάσκαρης ήρθε ως “μεσσίας” για το μπάσκετ του Αρη, ούτε για το ότι έχει ήδη βάλει ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα. Να προσθέσω την ανακαίνιση του γηπέδου μπάσκετ και των αποδυτηρίων, την αγορά ενός λεωφορείου για τις μετακινήσεις των παικτών, την ανανέωση της μπουτίκ και άλλα που ίσως ξεχνάω αυτή τη στιγμή. Αλλά η αποδόμηση της εξαιρετικής εικόνας που έφτιαξε σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι δική του ευθύνη. Η απώλεια μεγάλου μέρους της αξιοπιστίας του ίδιου και της ΚΑΕ είναι επίσης δική του ευθύνη. Κι αν τελικά -ω μη γένοιτο- επέλθει ο όλεθρος, σύμφωνα με τα λεγόμενα Παπακυριάκη, ελάχιστοι θα θυμούνται τους μήνες του… μέλιτος.

16. Οταν αναφέρεσαι ονομαστικά σε πρώην μέλος του ΔΣ (Χριστοφορίδης) και μάλιστα με επιτιμητικό τρόπο, οφείλεις να του επιτρέπεις να αντιπαρατεθεί μαζί σου, προκειμένου να υπερασπίσεις δημόσια τις απόψεις σου. Διαφορετικά, η κοινή γνώμη μένει με την εντύπωση ότι η άλλη πλευρά έχει δίκιο, ακόμη κι αν αυτό δε συμβαίνει.

17. Κλείνω με το αισιόδοξο σενάριο (δυστυχώς υστερεί σε πιθανότητες, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί): Οι χορηγίες θα κλείσουν, ο Λάσκαρης θα πετύχει τη μαζική χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όλες οι προσφυγές θα αναιρεθούν, άπαντες θα εξοφληθούν και κανείς δε θα χάσει τα χρήματά του (σύμφωνα και με τις επανειλημμένες δεσμεύσεις Λάσκαρη-Παπακυριάκη σχετικά με αυτό το ζήτημα), η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί άκρως πετυχημένα και από τη σεζόν 2018-19 ο Αρης θα ανοίξει τα φτερά του για να πετάξει προς τις κορυφαίες θέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος. Αμήν!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Ένα σχόλιο

  1. Μετα ο Τσιπρας θα μας βγαλει απο τα μνημονια. Οι Γερμανοι θα πληρωσουν 600δις αποζημιωσεις και η ΕΕ θα μας ζητα γονατιστη συγνωμη που μας ταλαιπωρησε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button