Μπάσκετ

Ο Ζαγκλής παρευρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του NBA, εγκώμια από τον Άνταμ Σίλβερ

Ο Ανδρέας Ζαγκλής βρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του NBA όπου ο Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο επέκτασης στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA έδωσε το «παρών» στο Διοικητικό Συμβούλιο του NBA όπου ο κομισάριος του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη ανέφερε ότι ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά την επέκταση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Άνταμ Σίλβερ

«Ο Μαρκ Τέιτουμ προσπάθησε προσωπικά να δει πώς το ΝΒΑ θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη. Η FIBA, ο συνεργάτης μας στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν παρών σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω του Ανδρέα Ζαγκλή, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Ο Ανδρέας Ζαγκλής παρουσίασε στο συμβούλιο πώς λειτουργεί η σχέση μεταξύ FIBA, NBA και Αμερικής, δηλαδή πώς πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται το μπάσκετ και όχι μόνο στην Ευρώπη.

Υπάρχουν πρότζεκτς στα οποία εμπλεκόμαστε με τη FIBA ιστορικά. Μιλήσαμε ακόμη και για τον Bora Stankovic και τον David Stern που συνεργάστηκαν για να φέρουν παίκτες τους παίκτες του NBA στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και οι οποίοι οδήγησαν στην παρουσία της Dream Team το 1992 στη Βαρκελώνη. Μιλήσαμε για το Basketball Without Borders, από το οποίο περισσότεροι από 100 παίκτες που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα έχουν φτάσει να παίξει στο NBA. Σχετικά με το BAL στην Αφρική εργαζόμαστε ως συνεργάτες. Αλλά όσον αφορά στην Ευρώπη…

Υπάρχει συμφωνία ότι το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στην Ευρώπη δεν έχει συνοδευτεί επαρκώς από αντίστοιχες εμπορικές δραστηριότητες. Η Ευρώπη δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική ευκαιρία. Εμείς στο ΝΒΑ βρεθήκαμε σε μια κατάσταση όπου μας είναι ξεκάθαρο ότι όταν δεν μπορείς να πείσεις την αγορά ότι η επιχείρηση που διευθύνεις είναι επιτυχημένη, τότε δεν είναι βιώσιμη. Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται το μπάσκετ χρειάζεται μια σειρά από τουρνουά ή ένα πρωτάθλημα βιώσιμο.

Επίσης, βλέπεις τους πιο ταλαντούχους Ευρωπαίους να εγκαταλείπουν τα συστήματα των συλλόγων και να έρχονται στα κολέγια. Ειλικρινά, αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί αν είναι καλό ή κακό για το παιχνίδι. Όσον αφορά την ανάπτυξη παικτών, μερικοί από τους καλύτερους στο ΝΒΑ είναι παίκτες εκτός Αμερικής που έχουν περάσει από συλλόγους, που αναπτύχθηκαν μέσα από τις διαδικασία των συλλόγων τους και έχουν έρθει εδώ πολύ ώριμοι.

Η πλειονότητα των παικτών του ΝΒΑ εξακολουθούν να προέρχονται από το κολέγιο, αλλά είναι νέοι και όχι πλήρως διαμορφωμένοι. Τώρα οι ομάδες του ΝΒΑ δεν προπονούνται τόσο πολύ όσο παλιά λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος των παικτών. Γι’ αυτό με τη FIBA ​​εξετάζουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξη παικτών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη, εκτός από το ότι παρακολουθούμε εντατικά την ευκαιρία. Θέλουμε να έρθουμε στο ήδη υπάρχον οικοσύστημα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των εθνικών διοργανώσεων με φιλικό τρόπο».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button