Ποδόσφαιρο

Ο…Ευρωπαίος Μπράμπετς

Ο Άρης και πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Θεόδωρος Καρυπίδης, έκανε ένα ακόμα μεταγραφικό μπαμ με την απόκτηση του Τσέχου διεθνή, Γιάκουμπ Μπράμπετς.

Ο Τσέχος θα βρίσκεται σήμερα (Δευτέρα 30/08) στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει με τον Άρη.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλο ευρωπαϊκό βιογραφικό, πράγμα που δείχνει τις προθέσεις του Άρη για στελέχωση με έμπειρους παίκτες με παραστάσεις, σε κάθε θέση της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπράμπετς, έχει αγωνιστεί με όλες τις ομάδες της Εθνικής Τσεχίας και μετράει 21 συμμετοχές με 1 γκολ με την Εθνική ανδρών της χώρας, παίζοντας μάλιστα και στο περασμένο Euro.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, έχει 47 ευρωπαϊκές συμμετοχές (με τις 7 να είναι σε προκριματικά του Champions League) με τις ομάδες του, με τις 6 να έχουν λάβει μέρος φέτος, για το Europa Conference League. Η πρώην ομάδα του, Βικτόρια Πλζεν, έφτασε ένα βήμα από τον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά αποκλείστηκε στην παράταση από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ο αρχηγός της Βικτόρια Πλζεν, στάθηκε βέβαια αρκετά άτυχος στις ευρωπαϊκές του πορείες, καθώς έφτασε 2 φορές μέχρι τα προημιτελικά

Η ομάδα με την οποία μετρά και τις περισσότερες συμμετοχές του (109) αλλά και τα περισσότερα γκολ του (12) έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης (το υψηλότερο όπου έχει φτάσει η ομάδα στην ιστορία της στην διοργάνωση) και αντιμετώπισε τη Βιγιαρεάλ η οποία κέρδισε την τσέχικη ομάδα και στους 2 αγώνες.

Η 2η παρουσία του στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, ήταν την αμέσως επόμενη χρονιά αλλά αυτή τη φορά φορώντας την φανέλα της βελγικής Γκενκ.

Η Γκενκ έφτασε στους “8” και αντιμετώπιζε τη Θέλτα όπου ηττήθηκε στην Ισπανία με 3-2 το οποίο προήλθε με ανατροπή, μιας και η Γκενκ είχε προηγηθεί μόλις στο 10′ λεπτό. Στον 2ο κατά σειρά αγώνα, ο Τσέχος για 1 γκολ στερήθηκε την φάση των τεσσάρων του Europa League με το ματς να λήγει στο Βέλγιο με 1-1.

Ο 29χρονος έρχεται στον Άρη με μεγάλες παραστάσεις και μαζί με τον Φαμπιάνο, πρόκειται να φτιάξουν ένα πολύ ποιοτικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Άρη.

Η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη είναι 2.2 εκατομμύρια ευρώ και ο λόγος της υπέρβασης από τον Θεόδωρο Καρυπίδη έχει να κάνει με την “αρχή” που χρησιμοποίησε ο Άρης πέρυσι και του χάρισε την επιτυχημένη του πορεία, δηλαδή ότι με την επίθεση κερδίζεις αγώνες, αλλά με την άμυνα μπορείς να κερδίσεις τίτλους και μια κίνηση τέτοιου βεληνεκούς, θέτει ανάλογους στόχους από μόνη της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button