Μπάσκετ

Ο ΕΣΑΚΕ “θυμάται” τις αναμετρήσεις μεταξύ Άρη και Ιωνικού

Ο Άρης αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Παλέ τον Ιωνικό (19/10, 15:45) και ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει τις σημαντικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων που έγραψαν ιστορία.

Αναλυτικά:

Η διαδρομή των συναντήσεων του Άρη με τον Ιωνικό Affidea περιλαμβάνει ένα από τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια στην ιστορική πορεία του ελληνικού Πρωταθλήματος κι ας μην έκρινε έναν τίτλο. Ήταν το ματς που έγινε τον Ιανουάριο του 1981, όταν ο Άρης νίκησε τον αντίπαλο του με 114-113 στην παράταση, σε μία προσωπική “μονομαχία” δύο παικτών που λίγα χρόνια μετά μεγαλούργησαν μαζί. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σταμάτησε στους 73 και ο Νίκος Γκάλης στους 62 πόντους. 

Σχεδόν 39 χρόνια μετά και 32 χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση τους, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League. Ο Άρης προέρχεται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από τον Ηρακλή και τη Λάρισα, ενώ ο Ιωνικός Affidea από την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αυτή επί του ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν στο Πρωτάθλημα ήταν στην περίοδο 1986-87. 

Τότε στο ματς της Αθήνας οι δύο ομάδες έφτασαν στην “100άρα” με τον Άρη να επικρατεί με 124-107 όμως ξεχωριστό ήταν και το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Οι “¨κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 153-64, παίρνοντας 48 πόντους από τον Νίκο Γκάλη και 28 από τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Αυτό το +89 ήταν η ευρύτερη νίκη του Άρη στα χρόνια της Α1 και της ΕΚΟ Basket League όχι όμως και συνολικά αφού στις 29 Μαρτίου 1986 είχε επιβληθεί της Νήαρ Ηστ με διαφορά 91 πόντων (153-62).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button