Γενικά

Ο ΑΣΕΠ ανακοινώνει νέες θέσεις στο Δημόσιο

Νέες προκηρύξεις για συνολικά 470 μόνιμες προσλήψεις σε υπηρεσίες υπουργείων καθώς και σε διάφορους φορείς του Δημοσίου έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η έκδοση κάποιων προκηρύξεων αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο.

Αναλυτικά, συνολικά 79 θέσεις μόνιμου προσωπικού πρόκειται να προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με σκοπό να  καλύψουν τις ανάγκες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αν και αναμενόταν η έκδοσή της μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που γνωρίζουμε, οι θέσεις είναι Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προκήρυξη περιλαμβάνονται μόνιμες θέσεις δικηγόρων, κατόχων πτυχίου Πληροφορικής, διοικητικού και οικονομικού τομέα καθώς και διοικητικών γραμματέων αλλά και κλητήρων.

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής: 9 νομικοί, 52 πτυχιούχοι οικονομικού, διοικητικού και πληροφορικής, 7 διοικητικοί γραμματείς και 2 κλητήρες.

Παράλληλα, εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διαγωνισμός με 56 μόνιμες προσλήψεις νομικών. Βάσει του πρόσφατου Νόμου 4484/2017, μέλη του βασικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διορίζονται – μετά από διαγωνισμό – δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος. Η άριστη γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας θεωρείται τυπικό προσόν. Ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών που θα αφορά την πλήρωση 160 μόνιμων θέσεων. Μάλιστα, έτσι όπως θα κατανεμηθούν οι θέσεις, πρόκειται να προσληφθούν 86 άτομα Πληροφορικής ΠΕ, 10 οικονομολόγοι ΠΕ, 7 νομικοί ΠΕ καθώς και 57 πτυχιούχοι Πληροφορικής ΤΕ.

Με τις δύο προκηρύξεις θα προσληφθούν συνολικά 175 άτομα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ειδικότερα, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 75 μόνιμες θέσεις, ειδικότητας τελωνειακών. Παράλληλα, αναμένεται και η δεύτερη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ, με την οποία θα προκηρυχθούν 100 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης τομέα Πληροφορικής.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι αποδεκτοί τίτλοι σπουδών θα είναι οι εξής: Πληροφορικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής, Επιστήμης Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πληροφορικής (ΕΑΠ), Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΑΕΙ ελληνικής ή ισότιμης ξένης σχολής.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button