Μπάσκετ

Ο απεριόριστος σεβασμός του Κακιούζη για τον Νίκο Γκάλη

Για τον Νίκο Γκάλη μίλησε ο Μιχάλης Κακιούζης στα πλαίσια του Galis Basketball 3on3.

Aναλυτικά:

«Το 1993 ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον Νίκο Γκάλη ζωντανά στη ζωή μου. Κάναμε προπόνηση με την Εθνική Παίδων στη Γλυφάδα και ο Νικ τότε αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Είχαν παίξει αγώνα την προηγούμενη ημέρα και έκαναν αποθεραπεία, πριν ξεκινήσουμε εμείς την προπόνησή μας. Όλοι οι αθλητές έκαναν διατάσεις, ή όποια άλλη άσκηση ήθελε ο καθένας για να χαλαρώσει το κορμί του από τον αγώνα. Ο Νικ λοιπόν έτρεχε γύρω γύρω, σε ρυθμό γρήγορου τζόκινγκ, το οποίο αν ακολουθούσα εγώ θα…πέθαινα! Όταν σταμάτησε, έβγαλε τη φανέλα και βλέπω ότι φοράει ένα γιλέκο 20 κιλών. Αυτή ήταν η προπόνηση που έκανε μετά από τον αγώνα, για αποθεραπεία. Όταν βλέπεις να κάνει αυτά τα πράγματα ο Νικ, δε μπορείς παρά να μην κάνεις εσύ τα ίδια και περισσότερα για να τα καταφέρεις».

Όταν ρωτήθηκε για το που ήταν το βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987, ο Μιχάλης Κακιούζης είπε:

«Έξω ήμουν και έπαιζα ποδόσφαιρο. (γέλια) Πλάκα κάνω. Ήμουν σπίτι μου στο μπαλκόνι και έβλεπα μπάσκετ όπως όλη η Ελλάδα. Όχι μόνο εκείνη την ημέρα, όλο το τουρνουά. Στο τέλος, έτρεχα πέρα δώθε στο σπίτι σαν τρελός. Δε νομίζω να υπήρχε Έλληνας εκείνη τη μέρα που να έμεινε μέσα στο σπίτι».

Παράλληλα, σε ερώτηση για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ το τελευταίο διάστημα, τόνισε:

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, όχι μόνο στο μπάσκετ. Tο έχουμε δει σε όλα τα αθλήματα. Σαφώς και υπάρχει λύση. Οι ειδικοί που θεωρούνται πιο έξυπνοι από εμάς και είναι στα ανώτερα κλιμάκια, έχουν τις λύσεις… Αν δεν τις έχουν, προφανώς κάτι κάνουν λάθος.

Το να μην κατεβαίνουν οι ομάδες να παίζουνε, να υπάρχει μουρμούρα, γκρίνια και απειλές, είναι λάθος γενικότερα. Υπάρχουν άλλα προβλήματα στη ζωή, πραγματικά προβλήματα, όχι αυτά. Εγώ όλα αυτά τα εκλαμβάνω ως αστεία. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι και ειδικά οι μεγάλοι να δώσουν το σωστό παράδειγμα και θα πρέπει άμεσα να μπούμε σε διαδικασία ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα και όλοι μας να μπορέσουμε να  απολαύσουμε τον αθλητισμό, είτε λέγεται μπάσκετ ή ποδόσφαιρο ή κωπηλασία».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button