ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ο Αντού, το είδωλο του FM που δεν ανταπέδωσε πότε τις προσδοκίες

Ο Freddy Adu ήταν ένα είδωλο για τους παίκτες του Football Manager. Aγοράστηκε αρκετά νωρίς από τη Benfica, το 2007, αλλά δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις του.

«Πολλοί μου γράφουν, με αποκαλούν μύθο του Football Manager. Δεν έπαιξα αυτό το παιχνίδι, αλλά πολλοί από τους φίλους μου το είπαν. Είναι ωραίο, ναι, αλλά θα ήλπιζα να γίνω ένα στην πραγματική ζωή. ” Αντ’ αυτού, ο Freddy Adu, ο οποίος είπε τον εαυτό του στο Talk Sport, θα παραμείνει θρύλος μόνο στον Football Manager.

Υποσχόμενο ταλέντο από την Γκάνα, είναι ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο και ο πρώτος σκόρερ στο Major League Soccer. Στα δεκαέξι έκανε το διεθνές του ντεμπούτο. Η ιστορία του θυμίζει κάπως την ιστορία του τενίστας Donald Young, ο οποίος θεωρήθηκε στην αρχή ο νέος John McEnroe. Εάν δεν το έχετε ακούσει, είναι σαφές ότι δεν έχει γίνει.

Ο Adu είναι ο κλασικός ποδοσφαιριστής που τρελαίνει τους εικονικούς μάνατζερ για το Football Manager. Κοστίζει λίγο, έχει υψηλές αξίες, και όταν είναι νέος έχει πολύ υψηλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι στη λίστα των εικονιδίων παιχνιδιών όπως ο Anthony Van den Borre.

Αφού έκανε το ντεμπούτο του στο MLS με την DC United το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Nike. Εμφανίζεται σε μια διαφήμιση για την Pepsi με τον Πελέ, σε κουτιά δημητριακών, στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.

Adu, η έκρηξη και η άφιξη στην Μπενφίκα

Το 2007, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται σε διαμάχη για την απόκτηση του. Κερδίζει τον τρίτο ανταγωνιστή, την Benfica, που τον αγοράζει για δύο εκατομμύρια δολάρια και τον κάνει να κάνει το ντεμπούτο του στο Champions League. Σκοράρει πέντε γκολ σε 18 παιχνίδια: δεν είναι ένα φαινομενικό ξεκίνημα, αλλά ούτε πρέπει να περιφρονηθεί με τον πρώτο αντίκτυπο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, είναι ανώριμοε και το δείχνει. Πηγαίνει πρώτα στο Μονακό, μετά στο Μπέλενσενς, αλλά δεν απογειώνεται. Παραπλανά τον Άρη Θεσσαλονίκη με ένα γκολ στο τρίτο παιχνίδι, αλλά μετά από έξι μήνες είναι εκτός ομάδας. Τελειώνει με την Benfica και η καριέρα του πέφτει.

Δεν είναι πειστικός , απορρίπτεται από τους Randers Danes, καταλήγει στο Ingolstadt, πιο γνωστό ως έδρα του Audi παρά για την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έπαιξε τότε στη γερμανική δεύτερη κατηγορία. Δανείστηκε στον Çaykur Rizespor στην Τουρκία, κι έτσι κλείνει την πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη το 2011.

Η μακρά κατάβαση στην ανωνυμία

Τα δεδομένα του Freddy Adu για το Football Manager
Τα δεδομένα του Freddy Adu για το Football Manager

Επιστρέφει στην Ένωση Φιλαδέλφειας, σε δύο χρόνια ο μέσος στόχος αυξάνεται, αλλά γι’ αυτόν υπάρχει λίγος χώρος. Δανείστηκε στην Bahia το 2013, αλλά παίζει μόνο δύο παιχνίδια και τον στέλνουν πίσω στις ΗΠΑ.

Μια νέα προσπάθεια στην Ευρώπη τον επιστρέφει στα προάστια του ποδοσφαίρου. Τα δείγματα με τους Blackpool, Stabæk και AZ Alkmaar απέτυχαν, το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε με τους Σέρβους της FK Jagodina, αλλά θα παίξει μόνο ένα παιχνίδι, στο εθνικό κύπελλο. Και επιπλέον, μπαίνοντας από τον πάγκο. Σίγουρα όχι καλύτερα στο Kuopion Palloseura της Φινλανδίας. Η τελευταία ευκαιρία στο Tampa Bay Rowdies, το οποίο στη δεκαετία του εβδομήντα αντιπροσώπευε έναν από τους κύριους αντιπάλους του Pelé’s Cosmos στο National American Soccer League και στο Λας Βέγκας το 2018 αποτυγχάνει επίσης.

Τι συνέβη στον Freddy Adu

«Οι οπαδοί τραγουδούσαν χορωδίες γι ‘αυτόν. Τότε τον είδαν να παίζει και σταμάτησαν», ένα μέλος του προσωπικού του Las Vegas Lights που ήθελε να παραμείνει ανώνυμο, σχολίασε πικρά στο ESPN. “Ο Freddy είναι πολύ καλύτερος από ό, τι νομίζουμε“, δήλωσε ο πρώην διεθνής παίκτης των ΗΠΑ Eric Fox για το ίδιο άρθρο. «Σε αυτόν υπάρχουν πολλά περισσότερα. Δυστυχώς όμως δεν το έχουμε δει ποτέ.”

Δεν έχει παραιτηθεί ακόμη, αλλά στα τριάντα ξεκίνησε στο νέο του μονοπάτι. Εκπαιδεύει παίκτες που θέλουν να καθιερωθούν ως επιθετικοί για το Next Level Soccer, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση των ΗΠΑ που ειδικεύεται σε αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button