Ποδόσφαιρο

Ο Άρης στάθηκε “όρθιος” αλλά θα μπορούσε να “αρπάξει” το “διπλό”!

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έληξε 0-0, στο πρώτο ματς για τη φάση των “16” του Κυπέλλου

Ολα θα ξεκαθαρίσουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”… Ο Άρης -κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση- ήρθε ισόπαλος εκτός έδρας απέναντι στην ΑΕΚ, με το ματς να ολοκληρώνεται δίχως σκορ (0-0). Οι “κίτρινοι” έμειναν “όρθιοι” στην “ΟΠΑΠ Arena” αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν να φύγουν από το γήπεδο με το “διπλό”! Υπήρχαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μορόν, Ζουλ και τον Φαμπιάνο στο δεύτερο μέρος, στο οποίο έφτασε κοντά στο γκολ αλλά -δυστυχώς- δεν το πέτυχε.

Μπλόκαρε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, χρειαζόταν καλύτερες επιλογές επιθετικά όταν βρήκε χώρους

Στο 3′ ο Φαμπιάνο έκοψε μέσα στην περιοχή σε μια επικίνδυνη στιγμή από την ΑΕΚ, από τα δεξιά. Στο 9′ ο Σουλεϊμάνοφ έκανε κάθετη κίνηση προς την περιοχή της ΑΕΚ αλλά έχασε την μπάλα πριν μπει σε αυτή ενώ στο 10′ ο Οντουμπάτζιο έφυγε από τα δεξιά έχοντας αρκετό χώρο, όμως έκανε κακή σέντρα. Στο 13′ ο Σαβέριο πάσαρε πολύ ωραία στον Μορόν που μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μήτογλου. Στο 20′ ο Ζουλ τσίμπησε την μπάλα και θα μπορούσε να βγει επικίνδυνα στην αντεπίθεση αλλά έκοψε ο Γιόνσον.

Στο 23′ ο Άρης είχε καλές προυποθέσεις για ευκαιρία, όταν έφυγαν τέσσερις παίκτες του Μάντζιου απέναντι σε τρεις των γηπεδούχων, ο Σαβέριο έδωσε την μπάλα στον Μοντόγια ωστόσο ο τελευταίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Ενα σουτ του Μορόν στο 25′ έφυγε ψηλά άουτ ενώ αργότερα το σουτ του Οντουμπάτζιο μέσα στην περιοχή κόντραρε στον Σιμάνσκι. Στο 33′ ο Σουλεϊμάνοφ είδε την κίτρινη για φάουλ στον Πήλιο και στο 36′ η ΑΕΚ κέρδισε επικίνδυνο φάουλ από τα αριστερά της περιοχής αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Στο 42′ ο Άρης κέρδισε φάουλ, ο Νταρίντα πάσαρε στον Σουλειμάνοφ ο οποίος σέντραρε, όμως η κεφαλιά του Φαμπιάνο κατέληξε ψηλά άουτ. Ο Τσούμπερ σούταρε στο 44′ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Το πρώτο μέρος τελείωσε 0-0.

Ο Άρης είχε μεγάλες φάσεις στο β’ ημίχρονο

Στο 48′ ένα σουτ του Πόνσε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουέστα ενώ στο 55′ έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Παναγίδη να παίρνει τη θέση του Σαβέριο. Στο 57′ ο Παναγίδης έκανε ένα κακό φάουλ έξω από την περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ για γέμισμα, αλλά δεν δημιουργήθηκε κάποιος κίνδυνος.

Στο 62′ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ και στο 68′ ο Άρης είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς. Ο Ζουλ βρήκε ωραία τον Μορόν μέσα στην περιοχή, εκείνος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ με αποτέλεσμα να μην γίνει το 0-1. Αριστερά υπήρχε η επιλογή του Παναγίδη αλλά δεν τον είδε ο Ισπανός.

Στο 73′ ο Άρης κέρδισε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ζουλ έπιασε υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή και ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα. Σε αυτή την φάση ο Καμερουνέζος τραυματίστηκε, ζήτησε αλλαγή και έβαλε τα κλάματα! Στο 78′ ο Άρης είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Φαμπιάνο από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Φετφατζίδης κέρδισε κόρνερ στο 86′, όπως και ο Παναγίδης στο 90′ που έκλεψε και πάτησε περιοχή. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Πήλιος, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Σιντιμπέ (46′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Ελίασον (60′ Άμραμπατ), Πισάρο (68′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Λιβάι Γκαρσία)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζιο, Ζουλ (77′ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σαβέριο (55′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77′ Φετφατζίδης)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button