Ποδόσφαιρο

Γιουτίκας: «Ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει αυτά που αξίζει, η Περιφέρεια είναι στο πλευρό του»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Η εντύπωση του για το περίπτερο του Άρη στη ΔΕΘ:

Ήταν μία πάρα πολύ σωστή κίνηση της ΠΑΕ Άρης να έχει ένα περίπτερο, έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα. Το ευχάριστο είναι ότι ήρθε πάρα πολύς κόσμος, αγκαλιάστηκε πάρα πολύ το περίπτερο και χθες το απόγευμα και κάθε μέρα που είμαι εκεί μετά τις εκδηλώσεις όποτε περνάω πάντα έχει κόσμο, αυτό κάτι σημαίνει. Ο Άρης είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Πέρασε δύσκολα, πέτρινα χρόνια για εμάς τους 40αρηδες έχουμε νιώσει λίγες χαρές παρ’όλα αυτά είναι ιδέα ο Άρης και τρόπος ζωής. Χαιρόμαστε που υπάρχει μία ενότητα με τους παλαίμαχους, τους ανθρώπους τους οποίους μεγαλώσαμε στο γήπεδο. Η ΠΑΕ φέτος μαζί με τον πρόεδρο αγκαλιάζει πολλούς ανθρώπους της πόλης και αυτό είναι ευχάριστο.

Για τους πολιτικούς είπε:

Πάντα υπάρχει ένας φόβος στους πολιτικούς να μην εκδηλώσουν τα οπαδικά τους αισθήματα. Εγώ επειδή από πολύ μικρός είμαι στο γήπεδο και στην κερκίδα ποτέ δεν έκρυψα ότι υποστηρίζω φανατικά τον Άρη και πιστεύω ότι είναι καλό να λες τι ομάδα είσαι από το να λες ότι είσαι Εθνική Ελλάδος. Δεν είναι κακό να λες ποιος είσαι.

Για το αν είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κοντά στον Άρη είπε:

Εμείς όσον αφορά τον Περιφέρεια μας σε θέματα τυπικά, διαδικαστικά για χαρτιά και ερωτήσεις ότι αφορά το γήπεδο είμαστε πάντα σε επικοινωνία με την ΠΑΕ Άρης και με τον Α.Σ. και προσπαθούμε να φανούμε υποστηρικτές. Από εκεί και πέρα δεν μας αρέσει να λέμε μεγάλα λόγια. Βλέπουμε τι γίνεται αριστερά και δεξιά στην γειτονιά μας, δεν πιστεύω ότι ο κόσμος πλέον τρώει κουτόχορτο. Τα λέω ξακάθαρα. Αυτό που γίνεται με τον Καμμένο είναι να μοιράζεις καθεστά λες και είμαστε ιθαγενείς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, υπάρχει επικοινωνία με την Περιφέρεια, με τον ίδιο τον περιφερειάρχη και με τον πρόεδρο οτιδήποτε υπάρχει ώριμο και μπορεί να βοηθηθεί θα υποστηριχτεί. Το να βγαίνουμε και να λέμε ότι εμείς θα δώσουμε τόσα αυτά είναι ψέματα, δεν ισχύουν. Αν υπάρχει ωριμότητα μελετών που μπορεί νόμιμα συμφωνημένα να βοηθηθεί ο οποιοσδήποτε, θα βοηθηθεί.

Για τα 21 στρέμματα στην Τούμπα είπε:

Εγώ πιστεύω ότι θα το κάνουν τελικά πράξη γιατί πρόκειται για 21 στρέμματα που είναι στην ουσία γύρω γύρω από το γήπεδο της Τούμπας. Σε αντίστοιχες συζητήσεις που είχα πάρει μέρος για το στρατόπεδο του Παύλου Μελά πάλι με το ταμείο Εθνικής Άμυνας εκεί ζητούσαν να πάρουν ανταποδοτικά για την ανάπλαση του πάρκου. Μου κάνει εντύπωση τώρα που θέλουν να το δώσουν δωρεάν. Όλοι κοιτάνε την ψήφο και τον σταυρό και σε έναν τέτοιο επίπεδο αφού μπορούν να το κάνουν, θα το κάνουν. Εφόσον έχει πάρει τέτοια δημοσιότητα δεν νομίζω να το πάρουν πίσω. Δημιουργούν πλέον δεδομένα που πρέπει να τα εκμεταλλευτούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Αν κάτι χαρίζεται από κάποιον σε έναν άλλον τότε έχει το δικαίωμα κάθε άλλη ΠΑΕ να ζητήσει.

Η πολιτική είναι διεκδίκηση. Η ΠΑΕ Άρης πρέπει αυτή την στιγμή να κάνει την δική της πολιτική. Πρέπει να διεκδικήσει πράγματα, όσο διεκδικείς και πιέζεις στο τέλος κάτι θα πάρεις. Βλέπουμε τι κάνουν οι γείτονες μας.

Για το αν η Περιφέρεια έχει προτάσεις από τον Άρη είπε:

Έχουν γίνει συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη και τον κ. Καρυπίδη. Περιμένουμε κάποια συγκεκριμένα πλάνα και σχέδια και να δούμε αν αυτά μπορούν να υποστηριχθούν. Περιμένουμε ένα σχέδιο συγκεκριμένο που απ’ότι μαθαίνω το δουλεύει η ΠΑΕ. Είμαστε ανοιχτοί. Ούτως ή άλλως ερχόμαστε και στο γήπεδο κάθε Κυριακή και οτιδήποτε ώριμο υπάρχει θα το υποστηρίξουμε.

Για το αν η Περιφέρεια έχει θέσει άποψη για την Τούμπα είπε:

Είναι καθαρά θέμα υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ιδιοκτήτες της γης και μπορούν φυσικά να πάρουν αποφάσεις. Δεν έχουμε καμιά εμπλοκή.

Για την επιστροφή του Άρη είπε:

Δίνει αισιοδοξία σε όλους μας ήταν μεγάλη η χαρά μας. Βλέπουμε απλά πραγματάκια που βλέπουμε και σε άλλες ομάδες. Είναι χαρά μας, βλέπουμε ποδόσφαιρο μας αρέσει και η ομάδα παίζει μπάλα και βάζει γκολ. Θα είμαστε εκεί την Δευτέρα για το 3 στα 3. Να συνεχίσουμε δυναμικά, προσεκτικά και με δουλειά. Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή, αυτό συζητάμε απ’έξω. Η ομάδα έχει θωρακιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ο προπονητής είναι πολύ σοβαρός, το καλό κλίμα μετράει πάρα πολύ γιατί η ψυχολογία μετράει σε όλους τους παίκτες. Εμείς οι φίλαθλοι θα είμαστε εκεί.

Για το αν μιλάει με τον κ. Καρυπίδη είπε:

Έχουμε μοιραστεί κάποιες σκέψεις με τον κ. Καρυπίδη. Έχει όραμα και πολύ μεγάλη θέληση. Εγώ εξεπλάγην στην αρχή όταν τον άκουσα έχει πολύ μεγάλη όρεξη και αυτός και οι συνεργάτες του. Εμείς επειδή ζήσαμε δύσκολα χρόνια είμαστε επιφυλακτικοί κάτι το οποίο του το είπα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, βλέπουμε και μακάρι να πάνε όλα όπως τα έχει σχεδιάσει ο άνθρωπος.

Για την νέα γενιά είπε:

Ο γιος μου είναι 11 χρονών επειδή ακούει και αντιλαμβάνεται πράγματα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο που η ομάδα ανέβηκε και παίζει μπάλα. Πρέπει αυτή η γενιά να δει πράγματα, είναι πολύ σημαντικό. Την Δεύτερα πήγαμε με χαμόγελο στην δουλειά, όχι τα παιδιά. Τηλεφωνιόμασταν μεταξύ μας και λέγαμε που η ομάδα ξεκίνησε. Την χαρά στην δίνει η ομάδα σου και όχι άμα χάσει ο αντίπαλος. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας. Είναι ευχάριστο που γίνεται ανακαίνιση ολική. Να είναι ένα γήπεδο Ευρωπαϊκό, να πηγαίνουν τα παιδιά μας και να μη ντρεπόμαστε να πάμε στην τουαλέτα. Να αφήνουμε τα λεφτά μας ευχάριστα. Γίνεται προσπάθεια με τον χλοοτάπητα, με τις εγκαταστάσεις, το Ν. Ρύσιο που σημαίνει ότι η ομάδα βάζει γερές βάσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button