Απόψεις

Ο Άρης που περιμέναμε να δούμε και ο Άρης που… θα περιμένουμε για να δούμε

Ο Άρης πολύ νωρίς στην σεζόν γνώρισε την πρώτη του ήττα και αποκλείστηκε από τον θεσμό του κυπέλλου. Ακόμη και αν σε κάποια πράγματα αναμενόταν καλύτερη εικόνα, τα προβλήματα της ομάδας δεν εξέπληξαν κανέναν.

Ο Άρης εμφανίστηκε με πρόβλημα στην φροντ λάιν. Τόσο στο κομμάτι των ριμπάουντ (επέτρεψαν 10 επιθετικά στον αντίπαλο), όσο στις μάχες μέσα στο ζωγραφιστό και την αδυναμία των ψηλών του Άρη να ακολουθήσουν τους Φιτζπάτρικ και Χουγκάζ στην περιφέρεια.

Είχε ακόμη και θέμα στο σουτ από τα 6,75, κάτι όχι περίεργο λόγο της έλλειψης σουτέρ. Όσο ο Τσάλμερς “δεν θυμάται” τον καλό του εαυτό (στο NBA έβγαλε το ψωμί του ως ένας γκαρντ που βοηθούσε στο “spacing” της Big-3 του Μαϊάμι) αυτό το πρόβλημα θα συνεχίζει.

Τα προβλήματα αυτά (εάν δεν υπάρξει προσθήκη παίκτη) δύσκολα να σταματήσουν να υπάρχουν. Τα περιμέναμε, τα είδαμε και οι αντίπαλοι του Άρη θα τα εκμεταλλεύονται. Συνολικά όμως η ομάδα δεν θα είναι τόσο κακή αλλά χρειάζεται η “καταραμένη” υπομονή.

Ο Άρης θα πάρει περισσότερα πράγματα από τον Ντραγκίσεβιτς που παραμένει ένας ικανός δημιουργός και εκτελεστής, οι παίκτες θα σταματήσουν να “χάνονται” στις περιστροφές (όπως συνέβη χθες) και συνολικά θα ενσωματωθούν καλύτερα στην ομάδα.

Το τι μπορεί να κάνει ο “καλύτερος” Άρης που θα περιμένουμε δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος ακόμη. Τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι είναι μια ταχύτητα κάτω από ομάδες όπως ο Ιωνικός (έπαιξε και εκείνος ανέτοιμος και χωρίς έναν ξένο).

Όπως είναι λογικό οι κιτρινόμαυροι θα είναι δύο και τρία επίπεδα κάτω από τους “τέσσερις” πρώτης γραμμής. Αυτός όμως -δυστυχώς- έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι ο στόχος στον Άρη των τελευταίων χρόνων.

Το σημαντικότερο ερώτημα επίσης είναι το πόσο χρόνος θα χρειαστεί για να μπορέσει ο Άρης να φτάσει στο επίπεδο που “μπορεί”.

Από την άλλη πλευρά επειδή όπως πάντα τα social media κάνουν… πάρτι ο Άρης δεν “έπεσε”. Ο Άρης εμφανίστηκε κακός αλλά υπάρχει ομάδα που δεν εμφανίστηκε καν! Ο λόγος φυσικά για τον Πανιώνιο που πήρε παράταση για να μην κατέβει με εφηβική ομάδα.

Ακόμη ο Χαρίλαος Τρικούπης έφαγε μια ωραία… 22αρα από την Λάρισα, ενώ ο Κολοσσός ίδρωσε για να κερδίσει μια ομάδα Α2 που αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες παίκτες. Οκ ναι, αυτή η ομάδα Α2 λέγεται Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα δεν είναι Ολυμπιακός.

Είναι σίγουρα στενάχωρο ο Άρης να συγκρίνεται με τις προαναφερθείσες ομάδες αλλά για μία ακόμη χρονιά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Άλλωστε το σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι η ομάδα να αποφύγει νωρίς τις περιπέτειες αλλά και να μπορέσει να “μαζέψει” τα χρέη που την ακολουθούν…

Υ/Γ Αν ο Γεωργάκης δεν μπορεί να είναι σε αποστολή και να πάρει χρόνο σε ένα παιχνίδι που ο Ντραγκίσεβιτς άντεχε να παίξει πέντε λεπτά, τότε ποιος ο λόγος που τον υπέγραψε η ομάδα;

Υ/Γ2 Ο Άρης έχει ακόμη το δικαίωμα να αποκτήσει έναν ξένο παίκτη ακόμη. Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που άλλες ομάδες δεν έχουν. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά για να μπορέσουμε να έχουμε μια ήρεμη σεζόν…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button