Βασικά ΘέματαΠοδόσφαιρο

Ο Άρης κυριάρχησε σε δύο ντέρμπι με τον ίδιο τρόπο (Wyscout Analysis)

Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν τόσο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όσο και αυτό με τον ΠΑΟΚ, με τις δύο μεγάλες νίκες να μην αποτελούν προϊόν σύμπτωσης.

Ο Άρης τέθηκε αντιμέτωπος με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε ένα χρονικό σημείο της χρονιάς όπου τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία είχε συγκεντρώσει μόλις 5 βαθμούς στους πρώτους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος.

Στα δύο ντέρμπι που έπαιξε όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά και οι κιτρινόμαυροι πήραν τις νίκες απέναντι σε ομάδες των οποίων υπερτερούσαν σε σημεία κλειδιά του παιχνιδιού.

Ο Άρης σε αμφότερα τα παιχνίδια έκανε λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους του. Είχε 22 λιγότερα με τον Ολυμπιακό και 8 λιγότερα με τον ΠΑΟΚ, ενώ ταυτόχρονα και στα δύο ματς είχε καλύτερο ποσοστό στις μονομαχίες από τους αντιπάλους του.

Σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε και περισσότερα κλεψίματα και επεμβάσεις σε σχέση με τους αντιπάλους της. Ο Άρης «μέτρησε» 12 περισσότερα απέναντι στον Ολυμπιακό (44-32) και 13 περισσότερες κόντρα στον ΠΑΟΚ (45-32).

Τα 45 κλεψίματα που είχε ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό

Ακόμη η ομάδα μάζεψε και περισσότερες δεύτερες μπάλες σε σχέση με τους αντιπάλους της. Ο Άρης είχε 80 απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε 71 και 81 απέναντι στον Ολυμπιακό που με τη σειρά του είχε 69.

Οι 81 δεύτερες μπάλες που «μάζεψε» ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό

Τέλος ο Άρης είχε και καλύτερο ποσοστό τόσο σε επιθετικές, όσο και σε αμυντικές μονομαχίες σε σχέση με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ουσιαστικά οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν σε κάθε κατηγορία που απαιτεί είτε πάθος είτε συγκέντρωση, δείχνοντας πόσο αποφασισμένοι αλλά και σοβαροί ήταν. Πλέον το θέμα είναι να μπορέσει ο Άρης να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο και απέναντι στις ομάδες χαμηλότερης δυναμικής.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button