Βόλεϊ

Ο Άρης έχει πρόγραμμα ανόδου!

Η κλήρωση λένε ότι δεν έχει νικητές, αλλά θα είναι παράλογο αν οι άνθρωποι του Άρη δεν είναι ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα που τους έτυχε στη φετινή Pre League και τους δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουν ιδανικά τη σεζόν.

Ο Άρης φέτος θέλει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα όσα έκανε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όπου παρουσίασε πολύ καλή εικόνα και πήρε μερικές αξιοπρόσεκτες νίκες σε Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη.

Φέτος εμπιστεύτηκε και πάλι έναν προπονητή που έχει μεγάλο κίνητρο και έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στη πέρυσι όταν έσωσε τη Σύρο (σ.σ. Ίλιτς) και έφτιαξε μία πιο πλήρη ομάδα, χωρίς πολλά ερωτηματικά.

Μέσα σε όλα οι κιτρινόμαυροι μπορούν να… χαμογελούν λίγο περισσότερο μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος. Φυσικά η κλήρωση δεν κρίνει κάτι, αλλά φτιάχνει… μονοπάτια, με αυτό του Άρη να είναι λιγότερο δύσβατο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Αρχικά ξεκινάμε με την υπόθεση ότι ΆρηςΗρακλήςΉφαιστοςΚαλαμάτα και Πανιώνιος (σειρά αλφαβητική και όχι πιθανοτήτων) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ναι μεν, η Κερατέα έχει κάποιες καλές μονάδες, αλλά φαίνεται δύσκολο να συναγωνιστεί τους υπόλοιπους.

Βάσει αυτού, ο Άρης είναι η μοναδική από τις πέντε αυτές ομάδες που δεν θα χρειαστεί να δώσει δύο δυνατά παιχνίδια σε διαδοχικές εβδομάδες. Πάντα θα μεσολαβεί μία εβδομάδα με έναν πιο «βατό» θεωρητικά αντίπαλο, κάτι ακόμη πιο σημαντικό για μία ομάδα που βασίζεται σε έναν 37χρονο διαγώνιο.

Όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν «ζευγάρια» εβδομάδων με δύσκολα παιχνίδια, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν κάποια ανάσα με ένα αναίμακτο 3-0 απέναντι στις λιγότερο δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Ακόμη, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι οι ομάδες που ξεκινούν δυνατά τον πρώτο γύρο της Pre League με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταφέρνουν να κατακτήσουν την άνοδο. Αυτή τη στιγμή οι κιτρινόμαυροι έχουν το ιδανικό πρόγραμμα για να αναδειχθούν πρωταθλητές χειμώνα.

Ουσιαστικά η ομάδα του Ίλιτς δεν θα φύγει ούτε μία φορά από τη Θεσσαλονίκη για να παίξει παιχνίδι στο οποίο δεν θεωρείται φαβορί. Έχει εντός έδρας ΚαλαμάταΠανιώνιοΉφαιστο και παίζει την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου εκτός έδρας με τον Ηρακλή. Πρόκειται σαφώς για πλεονέκτημα, σε σχέση για παράδειγμα με την Καλαμάτα που όντας ανέτοιμη -όπως όλες οι ομάδες στην αρχή- θα ξεκινήσει με δύο δύσκολα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρεται και στις παραπάνω γραμμές καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη στην αρχή. Οπότε η έδρα θα παίξει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο…

Έτσι ο Άρης θα έχει την ευκαιρία εκμεταλλευόμενος τα παιχνίδια στο γήπεδο του (ακόμη και με τον Ηρακλή η έδρα είναι κοινή) να βγει μπροστά στον πρώτο γύρο και μετά να διαχειριστεί την κατάσταση ανάλογα.

Υ/Γ: Ακόμη και στις διαπραγματεύσεις του Ιανουαρίου παίζει ρόλο η βαθμολογία. Πέρυσι ο Άρης είχε φτάσει κοντά σε έναν παίκτη που αν έπαιρνε, πιθανότατα σήμερα να ήταν στη Volley League.

Παρόλα αυτά εκείνος «φοβήθηκε» από το ότι οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν κλειδώσει ούτε καν τη θέση τους στα πλέι-οφ και έκανε πίσω…

Πηγή: Volleyland.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button