Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες η «Ένωση»

Σημαντικό «διπλό» πήρε η ΑΕΚ από το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κλείνοντας όλους τους χώρους των Κρητικών.

Τρεις εύκολους βαθμούς πήρε η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα από το «Θ. Βαρδινογιάννης» με 0-2 απέναντι στον ΟΦΗ, έχοντας καλή και σταθερή απόδοση σε όλο το ματς και κλείνοντας ψηλά την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΕΚ, «ΔΙΑΒΑΣΕ» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΟΦΗ Ο ΚΑΡΕΡΑ

Η ΑΕΚ έλεγχε το ρυθμό του αγώνα μόλις από το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας την κατοχή, παίζοντας γρήγορες πάσες, όμως υστερούσε στις τελικές ευκαιρίες.

Ο Νέιρα στο 11′ συνεργάστηκε όμορφα με τον Μάνο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Αργεντινός σούταρε επικίνδυνα αλλά πάνω στον Μπάρκα, ο οποίος μπλόκαρε.

Τεράστια ευκαιρία έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 21ο λεπτό. Ο Μάνταλος από τα αριστερά σέντραρε για τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος «έπιασε» καλή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά ο Γουάιλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μάνταλος και Ολιβέιρα συνεργάστηκαν ξανά με ωραίο τρόπο στο 31′. Ο αρχηγός της «Ένωσης» βρήκε με συρτή πάσα τον συμπαίκτη του, όμως ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε για την ΑΕΚ στο 41ο λεπτό. Ο Λόπες έκανε «φαρμακερή» σέντρα από τα αριστερά, ο Λιβάγια πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα ψηλά στη γωνία της εστίας για το 0-1 και το 7ο προσωπικό γκολ του Κροάτη στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «απαντήσει» στο στο 45′. Ο Φιγκερέδο έπιασε σουτ – «κεραυνό» έξω από την περιοχή, η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε ψηλά άουτ.

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Οι ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ελάχιστες για τις δύο ομάδες, κυριαρχούσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και η ΑΕΚ είχε σταθερά τον έλεγχο του αγώνα με την κατοχή και την λειτουργική πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 64′ ο Βέρντε πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια – σε δύσκολη θέση – με δυνατό σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ διπλασιάζοντας τα γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Το τελευταίο τέταρτο του ματς εξελίχθηκε με πολύ χαμηλό tempo και την ΑΕΚ να κρατάει απλά το επί μέρους της 0-2 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ενδεκάδες
ΟΦΗ: Γουάιλι, Γιαννούλης, Κουτρουμπής (79′ Νάστος), Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ (67′ Στάικος), Σεμέντο (79′ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Μάνος (66′ Βαζ), Φιγκερέδο.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (85′ Σβάρνας), Αλμπάνης (60′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button