Ποδόσφαιρο

“Ομάδα που…δαγκώνει με στόχο την πεντάδα”

Ο Μανώλης Τζανακάκης, μίλησε για τη φετινή προετοιμασία, τον χαρακτήρα της ομάδας που “χτίζει” ο Πάκο Ερέρα, αλλά και τη δική του εξέλιξη μέσα από αυτή.

Αρχικά, ο 26χρονος αμυντικός, κλήθηκε να σχολιάσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη για τα επόμενα δύο χρόνια: «Το ήθελα πολύ. Το είχα πει στον πρόεδρο. Στη διάρκεια της σεζόν μάλιστα μου είπε ότι εφόσον πάνε όλα καλά, θα είμαι από τους πρώτους που θα ανανεώσουν. Μέχρι όμως να υπογράψεις, είναι φυσιολογικό να έχει ένας άγχος. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα είναι τα δύσκολα. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει να τα δώσω όλα».

Μαζί με τον Άρη, επιστρέφεις και εσύ στην πρώτη κατηγορία…

«Για αυτό ήρθα άλλωστε. Όταν αποκτήθηκα επί Αναστόπουλου, στόχος μου ήταν να παίξω έναν χρόνο στη Φούτμπολ Λιγκ και μετά Σούπερ Λίγκα. Πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε βλέποντας εκείνη την ομάδα. Αργήσαμε έναν χρόνο, αλλά τα καταφέραμε».

Πόσο σε… φτιάχνει η ιδέα του να φοράς τη φανέλα του Άρη τη νέα σεζόν;

«Πάρα πολύ. Μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας. Έχω δεθεί μαζί της. Θα πηγαίνουμε να τους… χτυπάμε όλους. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό με εξιτάρει».

Τι κέρδισες αγωνιστικά την τελευταία διετία;

«Ωρίμασα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Στιγμές τις οποίες δεν έχω ξαναζήσει στο ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει και μία διαφορετική πίεση. Ειδικά την πρώτη χρονιά που δεν ανεβήκαμε, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Ολα αυτά σε κάνουν καλύτερο. Ωριμάζεις ως παίκτης και ως προσωπικότητα και αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις. Μέσα στην πίεση, γίνεσαι καλύτερος ως παίκτης και ως προσωπικότητα».

«Ο,τι παίρνεις όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, γίνεται μέσα από τη μπάλα. Αυτό είναι πολύ καλό, μας αρέσει πολύ. Λίγες επαφές και να πιέζουμε ασφυκτικά για να την κερδίσουμε όταν την έχει ο αντίπαλος»

Εν συνεχεία, ο Μανώλης Τζανακάκης, ερωτώμενος για το ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι του Άρη, στην επιστροφή του συλλόγου στη φυσική του θέση, είχε να πει:

«Με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η προετοιμασία, να είμαστε έτοιμοι και να πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Να… δαγκώνουμε για τη νίκη και στο τέλος μακάρι να έχουν πάει όλα καλά. Ετσι πρέπει να κινηθούμε. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας. Είναι δύσκολο, αλλά μακάρι να μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα ματς ή το 70% από αυτά. Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε τίποτε άλλο. Είσαι Άρης και δεν γίνεται να πας να σωθείς. Ο στόχος πρέπει να είναι η πεντάδα. Αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σωστά».

«Ο ρόλος μας θα είναι να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να καταλάβουν τι σημαίνει Άρης. Τι εστί για παράδειγμα Άρης-ΠΑΟΚ. Να τους βάλουμε στο κλίμα και να αντιληφθούν την πίεση που υπάρχει. Οι ξένοι θα δώσουν ποιότητα. Αν δημιουργήσουμε ένα καλό… μίγμα, θα έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα»

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button