ΓενικάΜουσική

Οι Pink Turns Blue για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 10 Μαίου (video)

Δεκαετία του ‘80, Γερμανία. Το Βερολίνο, χωρισμένο στα δύο, ζει μέσα στην ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου. Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα η ανεξάρτητη σκηνή ανθίζει. Ο David Bowie, ο Iggy Pop και οι Killing Joke έχουν αφήσει το στίγμα τους. Δεκάδες post-punk και new wave σχήματα σε όλη τη χώρα επηρεάζονται από εκείνους. Ένα από αυτά ήταν και οι Pink Turns Blue.

Το συγκρότημα ξεκίνησε από την Κολωνία το 1985 με τρία μέλη, τους Tom Elbern, Marcus Giltjes και Mic Jogwer. Το όνομά τους, «κλεμμένο» από το ομώνυμο κομμάτι των punk θρύλων Hüsker Dü, φανέρωσε από την πρώτη στιγμή τη μουσική τους κατεύθυνση. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, If Two Worlds Kiss. Ένα άλμπουμ-σταθμό στη διαμόρφωση της λεγόμενης dark wave σκηνής. Ένα άλμπουμ που συνδύασε την ορμή της punk με τη γλυκόπικρη μελωδία και το συναισθηματισμό.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η έντονη παραγωγικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τα συγκροτήματα αυτού του είδους. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία οι Pink Turns Blue χάρισαν στο κοινό τους πέντε διαφορετικά άλμπουμ, το ένα πιο ώριμο από το άλλο. Το 1995, μετά από αλλαγές στο lineup και την κυκλοφορία του άλμπουμ Perfect Sex, αποφάσισαν να διαλυθούν. Ίσως επειδή ο ψυχροπολεμικός κόσμος για τον οποίον μιλούσαν είχε πια τελειώσει.

Το 2003 επανενώθηκαν, αρχικά για κάποιες μόνο συναυλίες. Όμως, η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών τους οδήγησε στην κανονική επανένωση. Από αυτήν τη δεύτερη φάση προέκυψαν άλλα τέσσερα άλμπουμ, με λίγο πιο «μαλακό» αλλά εξίσου σκοτεινό με το παρελθόν ήχο. Το πιο πρόσφατο, THE AERDT – Untold Stories, συνδυάζει υπέροχα το τριαντάχρονο legacy της μπάντας με τις alt. rock επιρροές των 00s.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το legacy ζωντανά. Ο Mic Jogwer (φωνή, κιθάρα), το μόνο ιδρυτικό μέλος των Pink Turn Blue, θα βρεθεί στη σκηνή του 8ball Live Stage μαζί με τους Ruebi Walter (μπάσο) και τον Paul Richter (ντραμς) για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά live που θα δείτε.

Η Love Light Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τους Pink Turns Blue (post punk legends from Berlin). Special guest: MAZOHA (shoegaze , post punk from Thessaloniki). 8ball Club Thessaloniki (Πίνδου 1, Λαδάδικα). Παρασκευή 10 Μαίου 2019. Πόρτες: 20:30.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • The Nephilim Metal Musicstore (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)
  • Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
  • Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304)
  • Lotus Records (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776)
  • Τηλεφωνικά στο 11876 WIND
  • Reload Stores
  • Seven Spots
  • Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button