Γενικά

Οι Fuzztones ξανά στην Ελλάδα!

Ανακοινώθηκε ο ερχομός των Fuzztones στην Αθήνα σε μια συμβολική ημερομηνία.

Το «Gagarin 205» ανακοίνωσε τον ερχομό των Fuzztones στις 28 Οκτωβρίου 2017! Κι ενώ περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον πάντα πολυαναμενόμενο ερχομό της στην Ελλάδα, ήδη έχουμε στ’ αυτιά μας βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ, διασκευές φετίχ – το σήμα κατατεθέν τους – δικές τους λυσσασμένες συνθέσεις, grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα.

Όλα πάντα σε υπερβολικές δόσεις για το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στο Gagarin 205. Στις ροκ εν ρολ τελετουργίες τους, οι Fuzztones εμφανίζονται ως συνήθως αναιδείς, ξεδιάντροποι, σεξουαλικά φορτισμένοι, retromaniacs… πολλά πράγματα μπορείς να πει κάποιος γι’ αυτούς και για τις οργιαστικές βραδιές τους, χωρίς όρια.

Fuzztones
Fuzztones

Από τα συγκροτήματα που τη δεκαετία του 1980 επιχείρησαν να αναβιώσουν τον ήχο της γκαράζ σκηνής του ’60, οι Fuzztones είναι οπωσδήποτε το μακροβιότερο, αν όχι το πιο σημαντικό. Περίπου τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, η διάσημη μπάντα έχει αλλάξει μορφή αρκετές φορές, χωρίς να χάσει την ταυτότητα.

Από το 1980, όταν ξεκίνησαν από το Lower Easter Side της Νέας Υόρκης, μέχρι σήμερα, αποτελούν ένα από τα συγκροτήματα – σύμβολα της Rock ‘n’ Roll μουσικής. Οι μυημένοι ξέρουν τι τους περιμένει. Οι υπόλοιποι πρέπει να το ζήσουν αν δεν τους έχουν ξαναδεί. Το όνομά τους προέρχεται από το εφέ ηλεκτρικής κιθάρας που εφευρέθηκε το 1962 και έγινε διάσημο από τους Rolling Stones στο κομμάτι «I Can’t Get No Satisfaction».

Καταπληκτικοί σε διασκευές τραγουδιών όπως: «Strychnine», το «Cinderella», το «Out Of Our Tree», το «The People In Me», το «1-2-5», το «Girl (You Captivate Me)», αλλά κατέχουν μια ξεχωριστή θέση και στην σκηνή του underground Rock ‘n’ Roll ανθολογίου, χάρη και στις δικές τους μεγάλες στιγμές, με τα ιστορικά albums -όπως το «Lysergic Emanations», το «In Heat», το «Braibdrops»- και με μερικά killer singles και tracks, όπως τα «Bad News Travels Fast», «Nine Months Later», «She’s Wicked», «Ward 81», «Just Once», «In Heat», «Third Time’s The Charm», «Romilar D».

Ο αγέραστος, εξάλλου, Rudi Protrudi, frontman και φυσικός ηγέτης του γκρουπ, έχει να το λέει: you can’t teach an old dog new tricks – και τα κόλπα του Rudi είναι να ξέρει πώς να κάνει το κοινό του να περνάει καλά. Δεν έλειψαν και αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας τους, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το ύφος και το στυλ. Πάντα κεφάτοι, δυνατοί, αυθεντικοί, θα τους απολαύουμε Live στο «Gagarin 205» την 28η Οκτωβρίου…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button