Ποδόσφαιρο

Οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην ιστορία

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση που να δημιουργεί τόσες εντάσεις και διαφωνίες, όσο αυτή για τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και μέχρι πριν από λίγα χρόνια το μόνο πράγμα που ήταν δεδομένο ήταν ότι η πρώτη θέση άνηκε ή στον Πελέ ή στον Μαραντόνα.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την έρευνα, όπως αυτή δημοσιεύεται στη σελίδα της FIFA, ο Μαραντόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ο Πελέ στη δεύτερη. Οι ποδοσφαιριστές στην παρακάτω λίστα αποτελούν ινδάλματα για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους και πολλοί είναι εκείνοι που θα παρακολουθούν στενά την πορεία των ποδοσφαιριστών για έναν και μόνο λόγο: το στοίχημα, το οποίο αποφέρει τρομερά κέρδη σε πολλούς παίκτες. Αν σας αρέσει και εσάς το στοίχημα, η πλατφόρμα novibet.gr έχει όλα όσα χρειάζεστε.

Οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό FourFourTwo:

10. Ρονάλντο Λουίς Νάζαριο ντε Λίμα

Ο Ρονάλντο θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι ομάδες του Αϊντχόφεν, της Inter, της Μπάρτσα και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτές στις οποίες μεγαλούργησε. Δυστυχώς, τα προβλήματα υγείας και η κατάσταση των γόνατων του δεν επέτρεψαν στο Φαινόμενο να έχει μια ακόμα πιο σπουδαία καριέρα.

9. Φέρεντς Πούσκας

Μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν την ευκαιρία να δουν τον μεγάλο Ούγγρο ποδοσφαιριστή σε δράση. Ο Πούσκας είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και της ουγγρικής εθνικής ομάδας. Στη Ελλάδα, ήρθε ως προπονητής του Παναθηναϊκού, τον οποίο και οδήγησε στον τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1971.

8. Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Ζιντάν, ή Ζιζού, κέρδισε το παρατσούκλι του Μάγου δικαίως. Ο αλγερινής καταγωγής οδήγησε τη Γαλλία στο παγκόσμιο τίτλο το 1998, σκόραρε ένα γκολ στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και χάρισε απίστευτες στιγμές σε όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

7.Franz Beckenbauer

Ο Beckenbauer έχει διπλή αξία, καθώς δεν είναι μόνο ο έβδομος καλύτερος παίκτης στην ιστορία, αλλά είναι και ο μόνος αμυντικός της δεκάδας.

6. Αλφρέδο Ντι Στέφανο

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε στις τάξεις της πολλούς από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και ίσως ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο να είναι ο πιο αξιόλογος. Ο Αργεντίνος σημείωσε συνολικά 829 γκολ καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

5. Κριστιάνο Ρονάλντο

Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, πολλοί δεν θεωρούσαν τον Πορτογάλο έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Cristiano έχει δείξει ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να επιτευχθούν πολλά πράγματα.

4. Johan Cruyff

Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του Ajax, της Ολλανδικής Εθνικής Ομάδας και της Μπάρτσα. Αμφιλεγόμενος και ταλαντούχος, θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μία από τις πιο σημαντικές μορφές του ποδοσφαίρου.

3. Πελέ

Ο Βραζιλιάνος-θρύλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πολλοί θα εκπλαγούν από το γεγονός ότι το περιοδικό FourFourTwo έβαλε τον Πελέ σε τρίτη θέση, παρόλο που η FIFA τον θεωρεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του αιώνα.

2. Λιονέλ Μέσι

Αν πριν από 10 χρόνια μας έλεγαν ότι ο νεαρός της Βαρκελώνης ήταν από από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, κανείς δεν θα το πίστευε. Ωστόσο, σήμερα ο La Pulga έχει αποδειχθεί ένας τεράστιος παίκτης, χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία. Ωστόσο, το γεγονός ότι το περιοδικό επέλεξε να τον κατατάξει πάνω από τον Πελέ είναι αρκετά αμφιλεγόμενο και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

1. Ντιέγκο Μαραντόνα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα συμφωνήσουν ότι η πρώτη θέση του ανήκει δικαιωματικά. Επιλέχθηκε ως ο «καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα» με 54% σε δημόσια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της FIFA και κατέκτησε την τρίτη θέση, με 6%, σε μια έρευνα που απάντησαν τα μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου και οι συνδρομητές του περιοδικού της FIFA. Αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη και αγαπητή μορφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button