Ποδόσφαιρο

Οι τρεις Τσέχοι του Άρη μίλησαν στη πατρίδα τους για την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη

Στη Τσεχία μίλησαν οι Μπράμπετς, Νταρίντα και Φρίντεκ για την εμπειρία τους στην Ελλάδα και για τον Άρη

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο Τσέχικο μέσο:

“Στον ΑΡΗ μετακόμισε πριν από τρία χρόνια ο Μπράμπετς. Τον Ιανουάριο του 2023, η Νταρίντα ήρθε μαζί του. Ο τρίτος ήταν ο Φρίντεκ που έφτασε πριν από λιγότερο από τρεις μήνες. «Οταν ήρθε η ευκαιρία να πάρω τον Βλάντιμιρ, τον συνέστησα στο κλαμπ. Πρωτίστως για τις ποδοσφαιρικές του ιδιότητες. Νομίζω ότι μετά από δέκα χρόνια στην Μπουντεσλίγκα έψαχνε για κάτι τέτοιο», λέει ο Μπράμπετς.

«Αυτό που μου είπε ο Μπράμπετς ήταν αληθινό. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι εδώ με την οικογένεια, τα θετικά πράγματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Δεν είναι όλα λιακάδα, αλλά στο σημείο της καριέρας μου δεν με νοιάζουν κάποια πράγματα», λέει ο Darida, πρώην μέσος της Χέρτα Βερολίνου.

Ο Μπράμπετς έπαιξε επίσης ζωτικό ρόλο στην άφιξη του Φρίντεκ τον Αύγουστο. «Οι συμπαίκτες μας μας αποκαλούν τσέχικη μαφία. Έχουμε μια ισπανόφωνη ομάδα εδώ. Είπα στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω στον ΑΡΗ» λέει γελώντας ο Μπράμπετς.

«Γνωρίζω τον Μπράμπετς από έξι χρονών. Επιτέλους έχω συμπατριώτες στην ομάδα. Ο Μπράμπες ξέρει ελληνικά, με βοηθάει πολύ», λέει ο Φρίντεκ, ο οποίος ήρθε από τη Λουκέρνη της Ελβετίας ως ελεύθερος.

Ο Μπράμπετς ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στους Τσέχους ποδοσφαιριστές. Λειτουργεί και ως σκάουτερ και μάνατζερ στον σύλλογο. «Φυσικά, κάποιες φορές δεν ένιωθα ποδοσφαιριστής όταν αντιμετώπιζα την έλευση περισσότερων Τσέχων στην Ελλάδα κάθε μεταγραφική περίοδο. Ειλικρινά το απολαμβάνω και είναι μια εξαιρετική εμπειρία», λέει ο Μπράμπετς. «Γνώριζα τόσο τον Βλάντιμιρ όσο και τον Φρίντεκ προσωπικά και στο γήπεδο. Εβαλα το χέρι μου στη φωτιά καθώς ήρθαν. Τώρα, στον σύλλογο με ρωτούν για άλλους Τσέχους παίκτες. Αλλά δεν είναι όλοι χωρίς συμβόλαιο», σημειώνει ο Μπράμπετς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τσέχοι φέρνουν στην ομάδα υψηλότερο συναίσθημα για την οργάνωση του αγώνα, τακτική ωριμότητα, υπευθυνότητα. «Αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους. Οι Ισπανοί είναι πιο χαλαροί στην πειθαρχία. Είμαι ακόμη πιο χαρούμενος που έχω τον Βλάντιμιρ και τον Φρίντεκ εδώ», λέει ο Μπράμπετς.

Διανύει την τέταρτη σεζόν του στον ΑΡΗ και λέγεται ότι έχει συνηθίσει την ελληνική ελεύθερη σκέψη εδώ και πολύ καιρό. Το ίδιο και η Νταρίντα, που το πάλεψε για λίγο μετά από δέκα χρόνια στη σωστή Γερμανία. «Η διαφορά είναι μεγάλη. Θυμάμαι ένα απίστευτο πράγμα – παραγγείλαμε ένα τραμπολίνο, μας το έφεραν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ηταν πριν από αγώνα, η γυναίκα μου μου έλεγε ότι κάποιος της φωνάζει» λέει γελώντας η Νταρίντα, η πρώην αρχηγός της Εθνικής.

«Ακόμα το συνηθίζω. Εδώ επικρατεί οργανωμένο χάος. Αλλά είμαι εδώ για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα βοηθήσω τον ΑΡΗ να πετύχει», προσθέτει ο Φρίντεκ. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε πρόσφατα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι στο γήπεδό του και βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η χαρά ενισχύεται από την τεράστια κόντρα των δύο συλλόγων. Ωστόσο, στον κόσμο βασιλεύουν πολύ περισσότερα. «Όταν παίζεται το ντέρμπι της Πράγας, αρκετοί παίκτες που μεγάλωσαν στη Σπάρτα ή στη Σλάβια αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Τους καλλιεργείται η εχθρότητα από νωρίς. Δεν υπάρχουν αγόρια από τις ακαδημίες εδώ, δεν είναι ακραίος αγώνας στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ. Μόνο στις κερκίδες», εξηγεί η Νταρίντα. «Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης παίζουν έντεκα ξένοι εναντίον έντεκα ξένων», προσθέτει ο Μπράμπετς, ο οποίος είναι συνηθισμένος σε άγριους αγώνες.

«Κάτι δεν πάει καλά στο γρασίδι, εμείς οι παίκτες το τακτοποιούμε μεταξύ μας και ξαφνικά βλέπουμε ότι μάχονται οι πάγκοι», λέει ο Μπράμπετς.

Περνάνε χρόνο εκτός γηπέδου, ωστόσο για να συναντηθούν και οι τρεις οικογένειες της τσέχικης αποικίας, που έχει συνολικά επτά παιδιά, συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια. «Τα παιδιά έχουν συλλόγους μέσα στην εβδομάδα, αθλούνται. Η επιλογή είναι μερικές φορές το Σαββατοκύριακο, αλλά έχουμε αγώνες», λέει η Νταρίντα.

Σε αντίθεση με τον Μπράμπετς, δεν άρχισε να μαθαίνει. «Ξέρω μόνο βασικά ελληνικά. «Ο Μπράμπετς είναι τελείως αλλού, δίνει ακόμη και τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα ελληνικά», επαινεί η Νταρίντα. «Μπράμπες, θα μου κάνεις μαθήματα ελληνικών;» γυρίζει ο Φρίντεκ προς τον Μπράμπετς. “Ήρεμα. Αλλά θα είναι αρκετά ακριβό…», απαντά χαριτολογώντας ο Μπράμπετς. Θα μπορέσει να επεκτείνει την τσέχικη αποικία στον ΑΡΗ στο άμεσο μέλλον;”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button