Ποδόσφαιρο

Οι συνεχείς επαφές Άρη-κυβέρνησης και οι εξελίξεις που αναμένονται για το γήπεδο

Σε συνεχείς και πλέον προχωρημένες επαφές βρίσκεται ο Άρης με την κυβέρνηση για το νέο γήπεδο του Θεού του Πολέμου.

Την επιθυμία να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου του έχει ο Άρης, με τη στάση της κυβέρνησης να είναι επίσης θετική.

Η περίπτωση του νέου γηπέδου του Άρη, έχει χαρακτηριστεί ως “πιο εύκολη” και από τη διπλή ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος περί του ζητήματος, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει έναν από τους άξονες της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση έχει δείξει τη διάθεση να προχωρήσει άμεσα το θέμα και μάλιστα, την προηγούμενη Πέμπτη (21/07) υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία όμως αναβλήθηκε εξαιτίας της κρίσης που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στη χώρα μας.

Το κόστος της διπλής ανάπλασης, ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, με τα μισά να αναλογούν στον Άρη και να προορίζονται για το γήπεδο καθαυτό. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα διατεθούν για την ανάπλαση στην περιοχή της Χαριλάου αλλά και τις δημόσιες δομές στο νέο γήπεδο.

Σύμφωνα με το πλάνο του ΑΣ και της ΠΑΕ Άρης, τα χρήματα που αναλογούν στο σύλλογο, θα καταβληθούν από ιδιωτικούς πόρους, που θα συμψηφιστούν με την αξιοποίηση των εμπορικών και ξενοδοχειακών χώρων.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, τα υπόλοιπα μισά, θα είναι χρήματα που θα εξασφαλιστούν μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πλάνο των ΠΑΕ και Α.Σ. Άρης, οι “κιτρινόμαυροι” θα είναι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” όλο το διάστημα που θα χρειαστεί για την αποπεράτωση του νέου γηπέδου.

Στην καλύτερη περίπτωση, ο Άρης θα μπει στο νέο του σπίτι το 2026, ενώ στη χειρότερη υπολογίζεται να μπει (και λόγω της γραφειοκρατίας) το 2032.

Η έκταση στην οποία στεγάζεται το “Κλεάνθης Βικελίδης” αυτή τη στιγμή, θα γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο 20 στρεμμάτων, με σύνδεση στον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία.

Πηγή: www.makthes.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button