Ποδόσφαιρο

Οι πρωταθλητές του Euro 2004 παίζουν ξανά στην Κύπρο. “Να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά ότι έχουν δικαίωμα στο όνειρο”

Το κλειστό στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία” θα ζήσει μεγάλες στιγμές το βράδυ της Πέμπτης (6/12, 22:00) καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης  2004 Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Παντελής Καφές, Δημήτρης Παπαδόπουλος θα αντιμετωπίσουν επίλεκτους Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές σε αγώνα 6X6, τον οποίο θα παρακολουθήσουν μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.

Με τους Κύπριους επίλεκτους θα αγωνιστούν Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιαννάκης Οκκάς, Γιασεμάκης Γιασεμή και άλλοι ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή στα γήπεδα της Κύπρου και της Ελλάδας, με κάποιους από τους πρωταγωνιστές του event να κάνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου την παραμονή του αγώνα.

“Χαιρόμαστε που είμαστε πάλι εδώ στην Κύπρο, είχαμε έρθει και πριν από τέσσερα χρόνια για να κάνουμε ένα παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι πολύ σημαντικό που θα γίνει το παιχνίδι μπροστά στα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά ότι έχουν δικαίωμα στο όνειρο και ότι αν πιστεύουν κάτι και είναι αφοσιωμένοι μπορούν να πετύχουν και αυτοί και να παραδειγματιστούν απ’ότι είχαμε καταφέρει και εμείς πριν από 14 χρόνια. Ελπίζω να περάσουμε ένα πολύ όμορφο κοινωνικό μήνυμα σε όλους και να έχει επιτυχία αυτή η διοργάνωση, από τη στιγμή που θα είναι νέα παιδιά στο γήπεδο”, δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε: “Με όλα αυτά τα καλά λόγια που ακούσαμε, έχει μεγαλώσει το άγχος μου, έχει ανέβει ο πήχης. Οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι της αναγνώρισης και του σεβασμού που έχουμε συναντήσει. Εμείς ως ομάδα εκεί επικεντρώνουμε τη δράση μας, στα παιδιά.

Θέλουμε να τους καθοδηγήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, να τους δείξουμε το δρόμο. Δύο είναι τα μηνύματα που μεταφέρει αυτή η ομάδα και το πρώτο είναι ξεκάθαρο: οι παρέες γράφουν ιστορία. Εμείς ήμασταν παρέα, είμαστε και πιστεύω θα ξαναείμαστε.

Το πιο βασικό μήνυμα που έχει αποδείξει η ιστορία είναι πως όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολο να ενωθούν, και εμείς ως ποδοσφαιριστές είχαμε πολλές διαφορές μεταξύ μας, όμως ως διά μαγείας καταφέραμε να ενωθούμε και να γίνουμε μία παρέα και να κάνουμε κάτι πολύ σπουδαίο”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε: “Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ, όλα είναι άψογα, η φιλοξενία είναι άψογη. Ελλάδα και Κύπρος είναι το ίδιο. Αύριο δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του αγώνα αλλά το μήνυμα που θα περάσουμε στα νέα παιδιά, ότι μέσα από τον αθλητισμό, ανεξάρτητα αν είσαι επαγγελματίας ή όχι, μπορείς να γλιτώσεις από αρκετές δυσκολίες που έχει η ζωή”.

Για τους παίκτες της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι με τιμή που σας υποδεχόμαστε στο σπίτι του αθλητισμού της Κύπρου». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. καλωσόρισε στην Κύπρο τους Ποδοσφαιρικούς Θρύλους της Ελλάδας του 2004. Πέραν των Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνου με την Κυπριακή ομάδα θα παίξουν κι άλλοι γνωστοί μας από τα ελληνικά γήπεδα όπως οι Ηλίας Χαραλάμπους, Σίμος Κρασσάς, Γιώτης Εγκωμίτης, Κώστας Μαλέκκος, Μάριος Χριστοδούλου, Γιασεμάκης Γιασεμή, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Χρύσης Μιχαήλ και Μαρίνος Σατσιάς.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button