Βόλεϊ

Οι ξένοι, τα μεγάλα ονόματα και η κόντρα με την ΑΕΚ-Hρακλή: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη μάχη ανόδου του Άρη

Ο Άρης μπαίνει στη μάχη της Pre League και το YellowRadio.gr σας λέει ότι χρειάζεται να ξέρετε για τη νέα αυτή χρονιά.

Οι ομάδες

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι η φετινή Pre League είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι (επιτέλους) ενιαία και όχι σε ομίλους, με το φετινό πρωτάθλημα να αναμένεται να είναι το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια.

Στη Pre League συμμετέχουν εννέα ομάδες από όλη την Ελλάδα, μετά το μπαράζ… υποβιβασμών της περσινής χρονιάς. Μέσα σε αυτές υπάρχουν δύο ακόμη μεγάλες ομάδες πέρα από τον Άρη, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Ο τελευταίος θεωρητικά δεν έχει πάρα πολύ υψηλούς στόχους, τη στιγμή που η ΑΕΚ θα παλέψει για τις υψηλές θέσεις, όπως ο Άρης.

Οι ομάδες που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες οικονομικές επενδύσεις είναι η Σάμος και η Καλαμάτα που έχουν θέσει ως στόχο τη πρώτη θέση της κατηγορίας.

Η δομή του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί αρχικά σε 18 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από τις εννέα κερδίζει την απευθείας πρόκριση της στην Volleyleague για τη σεζόν 2023-2024.

Οι ομάδες που θα είναι στις θέσεις 2 έως 5 θα προκριθούνε στα πλέι-οφ, με την ίδια λογική ουσιαστικά που λειτουργεί και η δεύτερη κατηγορία του μπάσκετ των ανδρών. Οι ομάδες αυτές θα παίξουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη Volleyleague.

Το ρόστερ του Άρη

Ο Άρης έχει φτιάξει ένα ρόστερ με αρκετή εμπειρία και δύο ξένους παίκτες. Σε ότι έχει να κάνει με τους ξένους οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν τον Αραούχο Βελόσο από την Κομοτηνή που πέρυσι έκανε τη διαφορά στην ίδια κατηγορία, όπως και τον Ελ Γκαρουτί, ένα ακόμη «κρυμμένο διαμάντι» που βρήκε ο Άρης στο Μαρόκο.

Ξεχωρίζουν στο κομμάτι των Ελλήνων τα ονόματα του Τζελάτι και του Αναστασιάδη, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη έμπειρα παιδιά που γνωρίζουν τόσο την κατηγορία όσο και τον Άρη στον οποίο έχουν παίξει και στο παρελθόν.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χρήστος Πάτρας, ένας από τους πιο έμπειρους και γνωστούς τεχνικούς εδώ και δεκαετίες στο Ελληνικό βόλεϊ.

Το πρώτο ματς

Τις επόμενες μέρες ο Άρης θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στη Μίκρα. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7/11 ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Περσαία στη πρώτη στροφή του πρωταθλήματος, με μοναδικό στόχο την νίκη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button