ΓενικάΜουσική

Οι μουσικές ταινίες στις «Νύχτες Πρεμιέρας» με την ιστορία των Sound και του χαρισματικού ηγέτη τους Άντριαν Μπόρλαντ. (Videos)

(TRAILERS) Είναι παράδοση πια οι μουσικές ταινίες στις «Νύχτες Πρεμιέρας» να προσελκύουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων που γεμίζουν τις αίθουσες στις συνήθως sold-out προβολές.

Φέτος 11 καινούργιες μουσικές ταινίες φιλοξενεί το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» στις οποίες θα προβληθούν συνολικά 165 απ’ όλο τον κόσμο, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους Δαναός, Ιντεάλ, Όπερα αλλά και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής.

Η μουσική έχει και φέτος την τιμητική της με προβολές ταινιών νέας εσοδείας για την άνοδο και την πτώση του Elvis, τα ιερά τέρατα της ροκ και της τζαζ Joe Cocker και John Coltrane, την ιστορία των Sound, της Nico, της Τσαβέλα Βάργκας και Φρίντα Κάλο, τους Γερμανούς θρύλους της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream, την ανεξάρτητη σκηνή της Σκωτίας στα 90ς, Arab Strap, τη Whitney Houston και κάτι καλό για τους φίλους του Ένιο Μορικόνε και τους «συγγενείς» του.

Με το «I Can’t Escape Myself» χάρισε στην post punk γενιά έναν από τους πιο διαχρονικούς ύμνους της, την ίδια ώρα που βρισκόταν αντιμέτωπος με τους πιο βίαιους προσωπικούς του δαίμονες. Αυτή είναι η ιστορία των Sound και του χαρισματικού ηγέτη τους Άντριαν Μπόρλαντ, ακόμη μίας προσθήκης στο μακρύ κατάλογο των καταραμένων ειδώλων της rock’n’roll. Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουόλτμαν

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button