ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Οι κανόνες που ισχύουν σε Champions League και Europa League και οι αλλαγές που προκύπτουν σε προκριματικά και πλέι οφ

Ένα πρωτόκολλο που έρχεται να… «ταρακουνήσει» τα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων σε Champions League και Europa League λόγω κορονοϊού δημοσίευσε η UEFA.

Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή διεξαγωγή των δύο διασυλλογικών διοργανώσεων για τις οποίες είναι υπεύθυνη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα υιοθετήσει μερικούς νέους κανονισμούς, ώστε οι αγώνες να μην αναβάλλονται και να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα όπως έχει σχεδιαστεί, καθώς οι ημερομηνίες είναι «σφιχτές».

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται πως αν κάποια ομάδα εμφανίσει κρούσματα του ιού, αλλά διαθέτει 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και είναι δηλωμένοι στη λίστα, τότε θα πρέπει να δώσει κατέβει κανονικά στην αναμέτρηση που έχει να δώσει. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς θα αφορούν την έδρα. Αν προκύψει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να βρει κάποιο άλλο γήπεδο, είτε σε ουδέτερη χώρα είτε εντός συνόρων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χάνουν το παιχνίδι στα χαρτιά, με το ίδιο σκορ (0-3).

Σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν για τον αγώνα, τότε θα πρέπει πάλι ο γηπεδούχους να βρει μία έδρα, η οποία θα εξυπηρετεί τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Με άλλα λόγια, οι γηπεδούχοι θα βρεθούν σε δεινή θέση, μέσα σε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί.

Μονοί αγώνες μέχρι τα πλέι οφ

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Ιουνίου η UEFA είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες για τα προκριματικά. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι και στις δύο διοργανώσεις της τα παιχνίδια θα είναι μονά. Εξαιρούνται οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά, ο πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League θα διεξαχθεί στις 18/19 Αυγούστου, στις 25/26 Αυγούστου ο δεύτερος προκριματικός, στις 15/16 Σεπτεμβρίου ο τρίτος προκριματικός, ενώ τα πλέι οφ θα πραγματοποιηθούν στις 22/23 Σεπτεμβρίου και στις 29/30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες του Europa League, ο πρώτος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, ο δεύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος στις 24 Σεπτεμβρίου και τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

Οι όμιλοι του Champions League θα ξεκινήσουν στις 20/21 Οκτωβρίου, ενώ του Europa League στις 22 του ίδιου μήνα.

Επιπλέον, είχαν γίνει γνωστές και οι ημερομηνίες των αγωνιστικών της φάσης των ομίλων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 9 Δεκεμβρίου για την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και μία ημέρα αργότερα για την δεύτερη τη τάξει.

Παιχνίδια θα παίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα και θα υπάρξει ένα κενό ανάμεσα στις 4 και στις 24 Νοεμβρίου για το Champions League και μεταξύ 5 και 26 Νοεμβρίου για το Europa League.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button