Μπάσκετ

Οι αριθμοί του Άρης – ΠΑΟΚ και το ρεκόρ του Νότε

Ο ΕΣΑΚΕ, δημοσίευσε τα στατιστικά του αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ με τον Νότε να έχει την…τιμητική του.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε κάτω από τους 80 πόντους, οι 26 του Τζανόντ Νότε διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ mateco και παράλληλα είχαν στατιστικές προεκτάσεις.


Πιο συγκεκριμένα…



*Καταρχήν πρόκειται για την κορυφαία επίδοση του Αμερικανού στην Basket League αφού ξεπέρασε κατά δύο εκείνη που είχε στο ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό (24).



*Οι 26 πόντοι που είχε ο Νότε είναι η καλύτερη επίδοση στα τελευταία οχτώ ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco στο Nick Galis Hall και συνολικά στα τελευταία 16 ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας, από παίκτη των «κίτρινων». Θα πρέπει να γυρίσουμε στο αντίστοιχο παιχνίδι της περιόδου 2015-16 για να βρούμε κάποιον με περισσότερους πόντους από παίκτη του Άρη, αφού τότε ο Οκάρο Ουάιτ είχε σημειώσει 27 στη νίκη των γηπεδούχων με 84-72.



*Συνολικά η επίδοση των 26 πόντων του Νότε κατατάσσεται στην 4η θέση της σχετικής λίστας του Άρη στους εντός έδρας αγώνες του με τον ΠΑΟΚ mateco από το 2000 όταν και έπαψαν οι δύο ομάδες να μοιράζονται την ίδια έδρα. Σε σύνολο 40 αγώνων οι κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος από παίκτες του Άρη για το Πρωτάθλημα στο Nick Galis Hall ήταν…



2001-02: Φράνκι Κινγκ 31 πόντοι


2003-04: Σμους Πάρκερ 28 πόντοι


2010-11 (4ος μικρός τελικός): Κώστας Χαραλαμπίδης 28 πόντοι


2015-16: Οκάρο Ουάιτ 27 πόντοι


2022-23: Τζανόντ Νότε 26 πόντοι



*Ο Τζανόντ Νότε παράλληλα, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων του φετινού Πρωταθλήματος μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Είχε λοιπόν 26 πόντους και κανένα λάθος, έναν συνδυασμό που ξεπέρασε μόνον ο Τζο Γιανγκ έχοντας 34 πόντους και κανένα λάθος στο ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό για τη 2η αγωνιστική.



*Στατιστικά αυτή ήταν η καλύτερη από τις 12 εμφανίσεις του 24χρονου γκαρντ που είχε 28 ranking και ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 19 βαθμών στο ματς της Νίκαιας με τον Ιωνικό.



Κατά τα άλλα για τον Άρη…



*Ένα από τα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν εύστοχο και ήταν αρκετό για να τον καταστήσει τον 29ο στην ιστορία του Άρη στην Basket League που έφτασε τα 60.



*Το σημερινό ήταν το όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Παλέ που κρίθηκε με διαφορά μέχρι επτά πόντων. Παράλληλα ο Άρης σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα παρότι είχε μικρότερο αριθμό ranking από τον αντίπαλο του. Είχε 76 έναντι 81 του ΠΑΟΚ mateco κάτι που είχε κάνει και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό έχοντας μικρότερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης (69 έναντι 71). Είναι κάτι που έγινε συνολικά για 7η μόλις φορά στη φετινή σεζόν.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button