Μπάσκετ

Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα… Ευρωπαϊκή πρωτιά βάση ΕΣΑΚΕ

Οι αριθμοί αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την δυναμική του Άρη. Ο ΕΣΑΚΕ ανάρτησε τα στατιστικά των τελευταίων 10 σεζόν, με τους “κιτρινόμαυρους” να συμμετέχουν στις 7 από αυτές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

Ο ΑΡΗΣ παραμένει ένα πολύ μεγάλο μέγεθος με τεράστια δυναμική, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί σε θέμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Παρότι για τρεις σεζόν (2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015) δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι “κίτρινοι” είναι από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη, πλην των δυο εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα.

Τις τελευταίες 10 σεζόν ο ΑΡΗΣ, έχοντας τις επτά απ’ αυτές συμμετοχή στην Ευρώπη (σε Eurocup, Basketball Champions League και FIBA Europe Cup), μετρά 49 νίκες, 46 ήττες και μια ισοπαλία. Τον ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 44 νίκες και 51 ήττες κι έπονται η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, ο Προμηθέας και το Λαύριο που αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Τα νούμερα του συγκεκριμένου άρθρου αποδεικνύουν πολλά πράγματα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού μπάσκετ.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button