Ερασιτέχνης

Οικονόμου: “Θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια στον Άρη, μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα των χρεών αρκεί να υπάρχει θέληση”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο Ερασιτέχνης έχει φωνή” φιλοξενήθηκε ο Γ.Γ. του Α.Σ. Άρης, κ.Οικονόμου Τάσος.

Αναλυτικά όσα είπε στην Ελένη Γρηγοράκη:

Για το ότι είναι Γ.Γ. του ερασιτέχνη και έφορος του τμήματος χάντμπολ:

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, έχω ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια την πορεία μου στο συμβούλιο του Άρη, έχω περάσει από όλα τα τμήματα, όχι επειδή ήταν δική μου φιλοδοξία αλλά επειδή όπου υπήρχε ανάγκη βοηθούσα. Από το χάντμπολ έχω περάσει ξανά. Και στο γυναικείο μπάσκετ όταν είχε σταματήσει ο κ. Αρβανίτης είχαμε κάνει καλή πορεία στην Α1, και με το κολυμβητικό και με το πόλο. Και στο βόλεϊ στις δύσκολες εποχές, όπου δυστυχώς είχε και άσχημη κατάληξη.

Για το ότι ο Άρης έχει φτάσει στο σημείο να έχει 27 τμήματα:

Υπάρχουν τα ομαδικά, υπάρχουν τα ατομικά, πάρα πολλά τμήματα, σε άνδρες και σε γυναίκες. Δύσκολο να υπάρξει διάκριση γιατί εφόσον οι ομοσπονδίες έχουν σταματήσει τις επιχορηγήσεις εναπόκειται στην οικονομική δυνατότητα του κάθε συλλόγου το να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο τμήμα.

Για τους αθλητές του συλλόγου:

Από τα μίνι, από τα προμίνι έχουμε 1.500 αθλητές, είμαστε σε καλό σημείο, σε τέτοιο σημείο που θα έλεγα ότι δεν μας φτάνουν οι εγκαταστάσεις που έχουμε. Ειδικότερα το χάντμπολ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό διότι δεν έχει τις εγκαταστάσεις που έχει η ΧΑΝΘ ή ο Φοίβος στις Συκιές. Οι προπονήσεις των ακαδημιών γίνονται στο γήπεδο πολλαπλών χρήσεων και παρόλα αυτά έχουν μαζευτεί 70 παιδιά από τους προπονητές των τμημάτων, τον Νίκο τον Μωυσή και την Χρύσα την Τσομπανίδου.

Για το γυναικείο χάντμπολ:

Τα κορίτσια κάνανε μια προσπάθεια από πέρυσι, μαζί με ανθρώπους που πήραν την τύχη του τμήματος στα χέρια τους κατάφεραν να ανέβουν στην Α1 όπου φέτος κάνουν μια καλή πορεία. Θεωρώ ότι με την μέχρι τώρα πορεία μας έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε σωθεί, γιατί μια ομάδα πέφτει μόνο και στοχεύουμε να φτάσουμε στην πρώτη πεντάδα.

Για την κατάσταση που προέκυψε με την διοίκηση του χάντμπολ:

Στον Άρη τα τμήματα που πρωταγωνιστούν όπως το γυναικείο βόλεϊ, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το γυναικείο μπάσκετ το έχουν αναλάβει συγκεκριμένοι άνθρωποι, ο σύλλογος δεν έχει την δυνατότητα να βοηθήσει. Το ίδιο έγινε και στο χάντμπολ, μια παρέα παιδιών ανέλαβε την τύχη του τμήματος, φτάσαμε σε ένα σημείο να υπάρξει μια κόντρα των Αρειανών αυτών και της διοίκησης του Ερασιτέχνη που οδήγησε στην παραίτηση του. Μπήκαν δυστυχώς στην μέση και τα κορίτσια. Η κατάσταση αυτή οδήγησε την διοίκηση να δώσει σε εμένα την εφορία των τμημάτων.

Για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα:

Έγινε η προσπάθεια από τον σύλλογο να συγκεντρωθούν κάποια λεφτά για να καλυφθούν τα οδοιπορικά σε Αθήνα και Άρτα, κλείσαμε το πούλμαν με την προϋπόθεση ότι ο συνοδός θα καλύψει το γεύμα της επιστροφής. Κάτι τέτοια δεν έγινε, τα κορίτσια αναγκάστηκαν να βάλουν ένα μικρό-ποσό 7-8 ευρώ, αυτό εδώ βγήκε μετά στην επιφάνεια, είχαμε την κόντρα μεταξύ της διοίκησης και των ανθρώπων που οδήγησε στην παραίτηση τους. Από τότε είχαμε άλλα δυο παιχνίδια στην Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο και πήγαμε χωρίς προβλήματα.

Για το ανδρικό χάντμπολ:

Το ανδρικό δεν έχει έξοδα ούτε απαιτήσει, αγωνίζεται στην Β’, είναι ουσιαστικά ένα πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, δεν έχει ούτε μετακινήσεις ούτε τίποτα, είναι μια παρέα παιδιών που ο σύλλογος ουσιαστικά έχει καλύψει τις στολές του αγώνα και οι γραμματείες.

Για τους στόχους του γυναικείου χάντμπολ:

Ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα, τώρα από τον Ιανουάριο η ομάδα θα ενισχυθεί με δυο παίκτριες, η διοίκηση δεν το παρατάει το τμήμα και θα κοιτάξουμε να ανεβούμε όσο το δυνατόν σε υψηλότερη θέση.

Για τα προβλήματα των ερασιτεχνικών συλλόγων:

Όλοι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι έχουν προβλήματα, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει αποσυρθεί σχεδόν από όλα τα τμήματα. Υπάρχουν ομάδες που πάνε καλά όπως ο Ολυμπιακός και ο Π.Α.Ο.Κ. αλλά στηρίζονται στους μεγαλομετόχους τους. Και σε εμάς η κακή πορεία των μεγάλων τμημάτων “πονάει” και τον ερασιτέχνη.

Για το βόλεϊ:

Αυτή την στιγμή το βόλεϊ είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, είχαν δοθεί τότε χρήματα ώστε να έρθουν κάποιοι προβεβλημένοι αθλητές, έμεινε τότε πίσω το δημόσιο και ξεκίνησαν τα μεγάλα προβλήματα. Για την σχέση του Ερασιτέχνη με τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ: Θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια με όλους και εκεί που βλέπουμε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα να λέμε την γνώμη μας και αν είναι δυνατόν να γίνεται ακουστεί, θέλουμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις άσχημες ώστε να μην δημιουργηθούν τα ίδια χρέη.

Για το εάν υπάρχει λύση στο θέμα των χρεών:

Είχαμε μπει με την δική μου διοίκηση στην ρύθμιση των 100 δόσεων, με αυτήν την διοίκηση χάθηκε η ρύθμιση και περιμένουμε να μπούμε σε κάποια άλλη ρύθμιση γιατί τα χρέη είναι μεγάλα. Υπάρχουν προτάσεις και από εμάς, υπήρχαν και παλαιότερα απλώς πρέπει να κατατεθούν πιο συγκεκριμένα, εάν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί λύση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button