Ερασιτέχνης

“Ξεχωριστός και μαχητής ο Σάββας, τεράστια επιτυχία το μετάλλιο”

Ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος του Άρη, Τάσος Αναστασιάδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για την επιτυχία του Σάββα Θώμογλου είπε:

Είναι μια τεράστια επιτυχία, πρέπει να πούμε ότι ο Σάββας δεν είναι στην ηλικία τη μεγάλη. Ο αθλητής που βγήκε πρώτος χθες είναι 22 μήνες μεγαλύτερος από τον Σάββα. Και όσοι το είδανε το ότι πολύ δύσκολα από αυτά τα παιδιά που παίρνουν μετάλλιο στην εξέλιξη τους δεν είναι βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα δύο ή ένα άτομα από αυτά είναι συνήθως στην εξέλιξη τους στο βάθρο και στα Ολυμπιακά μετάλλια. Ο Σάββας είναι ένας μαχητής, καθημερινά έρχεται από την Βέροια και προπονείται και πολλές φορές έρχεται δύο φορές τη μέρα. Η προπόνηση που κάνει ο Σάββας δεν είναι ένα δίωρο και τελειώσαμε, έχει άλλη μία ώρα γυμναστήριο και έχει το σχολείο του. Το ρεκόρ που έκανε ήταν νέο ατομικό ρεκόρ το 2,13 έχει φτάσει κοντά στο όριο που είναι για τους Ολυμπιακούς σε δύο χρόνια. Από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο ξεκινάν να μετρούν τα όρια.

Το δεύτερο είναι πως δεν είναι μόνο ο Σάββας, είναι μία πλειάδα αθλητών. Ο Άρης έχει 12 παιδιά της εθνικής κατηγορίας. Ίσως είναι η μόνη ομάδα με παιδιά σε τέτοιο επίπεδο. Θα δούμε τις διακρίσεις να έρχονται με την κατάλληλη δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον προπονητή, Τάσο Παπαδόπουλο που δουλεύει τρία χρόνια με τον Σάββα κάτω από δύσκολες συνθήκες και φυσικά όλο το team του Άρη.

Τα σχέδια που έχουν για τον Σάββα:

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για να έρθει Θεσσαλονίκη, ακόμα είναι μικρός. Αυτό που σχεδιάζουμε για το μέλλον είναι την επόμενη χρονιά είναι να τον φέρουμε εδώ, να μένει εδώ, να τρώει εδώ και να πηγαίνει σχολείο εδώ.

Για το πως ο Σάββας διάλεξε την ομάδα του Άρη είπε:

Τον εντοπίσαμε σε ηλικία 12 ετών και από τότε δεν τον αφήσαμε στιγμή. Ήμασταν συνεχώς δίπλα του. Ο πατέρας του δεν ήταν Αρειανός αλλά έγινε και το ίδιο το παιδί το βοηθήσανε και το αγκάλιασαν.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένας αθλητής έχει τρία ατομικά αγωνίσματα και πέντε σκυτάλες. Οι αθλητές κυρίως κάνουν τα ατομικά τους και μία σκυτάλη. Ο Σάββας Θώμογλου μπαίνει και κολυμπάει και τις πέντε σκυτάλες και όταν βγαίνει από την πισίνα δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα, είναι πολύ ομαδικός. Πρώτος έρχεται στο κολυμβητήριο και φεύγει τελευταίος. Κάθεται εκεί βοηθάει και εμψυχώνει τα παιδιά του Άρη.

Για το αν έχει άλλους αγώνες είπε:

Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Δεν θα είναι στο Μπουένος Άιρες αποκλειστικά στοχεύσαμε στο μετάλλιο για να έχει την ψυχολογία το παιδί.

Για το Άρης – ΠΑΟΚ είπε:

Τον Άρη τον βλέπω κάθε Κυριακή. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι η αρχή για την αναγέννηση του φιλάθλου του Άρη. Να αισθανθεί ξανά ότι είμαστε εδώ, πάμε γερά για να φτιάξουμε τα πράγματα. Πάμε δυνατά για να ξεκινήσουμε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button