Γενικά

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι ψηφοφόροι στον β’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Πάνω από 60.000 πολίτες, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, αριθμός κατά λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας, την ίδια ώρα.

Χαρακτηριστικό της υψηλής και αυτή την Κυριακή συμμετοχής, είναι το γεγονός ότι στις 10:30 είχαν ψηφίσει περίπου 30.000, αριθμός μεγαλύτερος από αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής.

Το γεγονός ωστόσο έχει εξήγηση, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, έχει εξήγηση, καθώς η ροή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα «τρέχει» πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι ίδιες ουρές και η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής καταγραφόταν μία ροή 300 ψηφισάντων ανά λεπτό.

Οι εκτιμήσεις, παρά την βροχόπτωση ανά διαστήματα, είναι αισιόδοξες και κάνουν λόγο για πάνω από 160.000 τελικό αριθμό ψηφισάντων με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα για το νέο αρχηγό της κεντροαριστερής παράταξης, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναι ποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button