Γενικά

Ξεκινάει αύριο το τέταρτο στάδιο χαλάρωσης των περιορισμών: Οι νέοι κανόνες για εστίαση και ταξίδια

Το τέταρτο στάδιο της χαλάρωσης των μέτρων που είχα παρθεί λόγω του κορονοϊού είναι προ των πυλών. 

Από αύριο Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ενώ θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη.

Οι κανονισμοί στην εστίαση

Στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Η χρήση της μάσκας από το προσωπικό καταστημάτων εστίασης είναι υποχρεωτική, ενώ για τους πελάτες υφίσταται απλή σύσταση (για τις μάσκες).

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα μαγαζιά εστίασης αφού οι καταστηματάρχες τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να ρυθμίσουν τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων, που πλέον θα πρέπει να είναι τοποθετημένα με πολύ συγκεκριμένες αποστάσεις.

Πλήρως αλλαγμένα αναμένεται να είναι και τα ταμεία, τα σημεία παράδοσης take-away και οι τουαλέτες των καταστημάτων αφού σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καταστημάτων να τα απολυμαίνουν συστηματικά.

Ελεύθερη η μετακίνηση σε όλα τα νησιά

Στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Από το λιμάνι του Πειραιά για τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια πλοίων (δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη). Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο, δύο για Κέα – Κύθνο – Σύρο και ένα για Αγ.Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button