Ποδόσφαιρο

Ντάτκοβιτς: Ο Κροάτης που ανδρώθηκε στις ακαδημίες της Ριέκα

Η χθεσινή κληρωτίδα για τον Άρη (εφόσον περάσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα) έδειξε… Ριέκα, ομάδα αρκετά γνώριμη από το παρελθόν στον νεοαποκτηθέντα παίκτη των «κιτρινόμαυρων», Τόνι Ντάτκοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κροάτης αμυντικός ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της κροατικής ομάδας αφού αγωνίστηκε εκεί σε νεαρή ηλικία για σχεδόν τρία χρόνια.

Τα πρώτα χρόνια

Αρχικά ο Ντάτκοβιτς, σε ηλικία 15 ετών αφού πέρασε από την Nivaljia μια ομάδα της Κροατίας στο βόρειο μέρος του νησιού Pag, πήγε στην Κ-17 της Ριέκα. Ωστόσο μέχρι να «μετακομίσει» μόνιμα εκεί, για διάστημα έξι μηνών αγωνιζόταν στην κατώτερης κατηγορίας ομάδα, Λοκομοτίβα Ριέκα. Εν τέλει, τον Ιούλιο του 2010 και για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο παίκτης του Άρη αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Ριέκα. Μάλιστα μετά την «άνοδο» του από την Κ-17 στην Κ-19, ο Ντάτκοβιτς φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Πρόκειται για χρονικό διάστημα, στο οποίο ο παίκτης, εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά «χτίζοντας» γερές βάσεις για την συνέχεια της καριέρας του.

Η εξέλιξη ήρθε όπως ήταν αναμενόμενο λόγω τόσο της απόδοσης όσο και της φυσικής του κατάστασης του, ο Ντάτκοβιτς ανέβηκε στην μεγάλη ομάδα της Ριέκα όμως δεν έκανε το… ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο στην Α’εθνική της Κροατίας. Την σεζόν 2012-2013 που ήταν και άνοδος για τον ίδιο στην ανδρική ομάδα, δόθηκε στην Πόμορακ ως δανεικός, ομάδα της β’εθνικής τότε και αγωνίστηκε εκεί για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι και την λήξη του συμβολαίου του.

Η Ριέκα ως αντίπαλος

Μετά το πέρασμα του από την γειτονική Σλοβενία, ο Ντάτκοβιτς επέστρεψε στην χώρα του, αυτή την φορά για λογαριασμό της Λοκομοτίβα. Την σεζόν 2018-19 ήταν ουσιαστικά και η πρώτη φορά που ο Κροάτης ήρθε αντιμέτωπος με την ανδρική ομάδα της Ριέκα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Συνολικά Ντάτκοβιτς και Ριέκα συναντήθηκαν ως αντίπαλοι στο γήπεδο τέσσερις φορές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button