Μπάσκετ

Νικολός: “Είναι αδιανόητο να νομιμοποιείς ένα εξωαγωνιστικό γεγονός και να αναβάλλεις το αγωνιστικό”

Ο νομικός και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ, Θωμάς Νικολός, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την χθεσινή σύσκεψη στο Παλέ είπε:

Επειδή εμείς είχαμε προνοήσει ούτως η άλλως για κάθε ενδεχόμενο η σύσκεψη κατέληξε και στα δυο σενάρια δηλαδή και με φιλάθλους και χωρίς φιλάθλους. Αυτό έγινε και με δική μας πρωτοβουλία της ΚΑΕ, μπορεί να μη μας πίστευε κανείς ότι θα κερδίζαμε το δικαστήριο αλλά έγινε. Τώρα από κει και πέρα οπωσδήποτε, ευθύς εξ αρχής και τονίστηκε και από την πλευρά μας θα ήταν πολύ τεταμένη μια ατμόσφαιρα που θα γινόταν με τα συλλαλητήρια και αυτά. Όμως φτάνουμε σε ένα σημείο να αναβάλουμε τους αγώνες για να γίνονται συλλαλητήρια.

Για το συλλαλητήριο είπε:

Είναι δυνατόν απ’ τα συλλαλητήρια να νομιμοποιούμε εξωαγωνιστικό και να αναβάλουμε το αγωνιστικό; Θα αναβάλλονται όλοι οι αγώνες. Να μαζευτούμε κι εμείς κάποια στιγμή, να κάνουμε συλλαλητήριο όταν δε θέλουμε να το κάνουμε, να αναβληθεί.

Για το ποια ήταν η απάντηση της αστυνομίας όταν είπε να γίνει το Άρης-ΠΑΟΚ με κόσμο είπε:

Καταρχήν εφόσον απ εδέχθη το σενάριο, ήταν ότι θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα. Οπωσδήποτε βέβαια κατανοώ, ότι αν έρθει άνωθεν απ’ το Υπουργείο ή απ το Δημοσίας Τάξεως εντολή τέτοια, υπακούν όλοι, αλλά πιθανόν ίσως να μην το περίμεναν ότι θα δικαιωθεί ο Άρης. Πάντως τα σενάρια, υπεγράφησαν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση εμείς τονίσαμε ευθύς εξ αρχής, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Δεν γίνεται εμείς να έχουμε 5.000 και εκατό μέτρα παρακάτω να είναι άλλοι 5 ή δεν ξέρω πόσοι. Μπορεί να είναι και εκατό στο συλλαλητήριο. Θεωρητικά κανείς μας δεν ξέρει πόσοι θα ‘ναι.

Για το αν τέθηκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας Σάββατο είπε:

Ναι. Προσωπικά το έθεσα. Κατανοώ βέβαια ότι σχετικά με την αστυνομία ,το Σάββατο θα έχει παμβαλκανικό, κάτι των αναρχικών, κάτι τέτοιο, και θα είναι όλες οι διμοιρίες δεσμευμένες. Πλέον αναβάλουμε τις αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες θα ήταν πλήρως εξασφαλισμένες, και η διεξαγωγή τους και όλα, για τα συλλαλητήρια πορείες κλπ. Είναι παράλογο όλο αυτό το πράγμα εις βάρος του αθλητισμού. Τεχνικά βεβαίως, εφόσον αποφασίσει η αστυνομική διεύθυνση κάτι οι δυνατότητες να αντιδράσεις δεν είναι πολλές. Η διαδικασία είναι ότι υπάρχει αλληλεπίδραση της Αστυνομίας με τον ΕΣΑΚΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και απλά μετά σου έρχεται το ενημερωτικό έγγραφο ότι αποφασίσαμε “αυτό”. Δεν μπορεί να παρέμβει ούτε θεσμικά και να πει η ΚΑΕ , εγώ θέλω δε θέλω, κάνω ράνω.

Για τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δομζαρίδη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το χαρτί που έδωσε ο κύριος Μουτζίνος και ισχυρίστηκε ότι στάλθηκε αίτημα για την αναβολή του αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ είπε:

Η αλήθεια είναι ότι η πλευρά του Άρη ορθώς ενεργώντας είπε ότι υπάρχει μια εκκρεμοδικία στο ΑΣΕΑΔ. Εάν δικαιωθούμε , δεν πρέπει στα μέτρα τάξης να υπάρχουνε δύο σενάρια. Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε. Καμιά φορά ο Άρης πάντα χαλάει τα σχέδια. Δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα αυτή τη στιγμή που δεν θα εγγυηθεί η αστυνομία τη διεξαγωγή, ότι και να κάνουμε οποιοσδήποτε από ‘μας, είτε επικαλεστούμε τη λογική, είτε τον παραλογισμό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σε εμας σαν ΚΑΕ απλά ενημερώνει ότι θα κοινοποιηθεί στο τέλος, δηλαδή μιλάει το Υπουργείο με την Ασφάλεια και με τον ΕΣΑΚΕ.

Σε εμένα ακόμα δεν έχει έρθει κάποιο έγγραφο που να λέει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Υπήρχε μία πολύ καλή συνεργασία όλων μας, ο καθένας από τον τομέα του, κι εγώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους που κατέβηκαν στον κύριο Χριστοφορίδη και τον κύριο Γρόλλιο, κατέβηκε και ο κόουτς, υπήρχε μία αξιοπρεπέστατη και λογική αντίδραση και απ τη πλευρά του Λαυρίου σ’ αυτό. Επιβεβαιώθηκε, το δίκιο, το αυτονόητο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους το δούλεψαν. Βλέπετε όταν είμαστε ενωμένοι πάντα τα καταφέρνουμε, ακόμα και έναντι του παραλόγου, όπως ήτανε μία τέτοια απόφαση.

Σχετικά με τον Λάσκαρη είπε:

Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, αν κι εγώ θέλω να βλέπω πάντα με την αισιόδοξη άποψη ότι θα επικρατήσει και εκεί η λογική, όπως επικράτησε σε όλα τα άλλα μέχρι στιγμής, ότι θα πρέπει και εκείνος να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολύ ακόμα, και πρέπει να δοθεί μία λύση. Μία αρχική λύση θα ήτανε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να μπορέσουν να μπουν κι άλλοι άνθρωποι μέσα σε πρώτο επίπεδο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει. Ελπίζω αργά ή γρήγορα να το κατανοήσει. Γιατί και όλοι εμείς που μείναμε πίσω, ο καθένας ότι μπορεί, δεν αντέχουν παραπάνω.

Για τον Τζεβελέκη είπε:

Κάθε πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη. Αξιοπρεπέστατη πρωτοβουλία ήτανε, μίλησαν απ’ ότι ξέρω. Έλαβε μία θέση ο κύριος Τζεβελέκης προς τιμήν του. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία γίνεται με ειλικρίνεια και με σκοπό την εξεύρεση μιας πραγματικά βιώσιμης λύσης, είναι ευπρόσδεκτη από όλους. Δεν νομίζω ότι κανείς θα έχει κάποια ένσταση σ αυτό. Υπάρχει ζήτημα ένωσης, να είμαστε ενωμένοι τώρα ώστε όλοι να καταλάβουν ότι οι λύσεις είναι περιορισμένες αλλά υπαρκτές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button