Ποδόσφαιρο

“Το προφιλ του Παπαδόπουλου, η συνεργασία μαζί του και το ενδιαφέρον για τον Άρη”

Ο πρώην συνεργάτης του Τομ Παπαδόπουλου Δημήτρης Νικολαΐδης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Είχα ένα πέρασμα από την ομάδα το 2001 και ήταν ο Άρης η αίτια που ήρθα στην Ελλάδα, μετά από πρόταση του κύριου Κοντομηνά. Ήταν μια καλή εποχή που δυστυχώς αδικήθηκε, γιατί μπήκαν πολύ καλές βάσεις σε εμπορικό και διοικητικό επίπεδο να οργανωθεί η ΠΑΕ σε μια μοντέρνα επιχείρηση,  σήμερα  ναι μεν το συναίσθημα είναι σημαντικό δεν το συζητάω, αλλά το ποδόσφαιρο πέρασε σε μια άλλη εποχή, που απαιτείται η γνώση και η οργάνωση σε εταιρικό επίπεδο.

Θέλαμε η ομάδα να παράγει χρήματα και θέαμα ήταν ουσιαστικά ο στόχος μου και η αποστολή μου τότε, γι’ αυτό και ανέλαβα αυτό το κρίσιμο πόστο και επέστρεψα από την Αμερική.

Δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί για εμένα ο Άρης ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο σχολείο και στη συνέχεια ακολούθησα στην πορεία τον κύριο Κοντομηνά και έμεινα δίπλα του κοντά δέκα χρόνια.

Εάν έχει επαφές σήμερα με τον Δημήτρη Κοντομηνά:

Όχι από το 2010 που αποχώρησα από τον όμιλο, ασχολούμαι με άλλα θέματα πιο ακαδημαϊκά και εδώ και 6 μήνες πιο επιχειρηματικά σε εταιρία ενδιαφέροντος υγείας.

Για τον Κοντομηνά που είχε ότι ίσως ήταν η μόνη επιχείρηση ο Άρης που απέτυχε:

Δεν ξέρω πως κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία, πάντως στο μέλλον απέδειξε ότι μάλλον δεν απέτυχε και όσο ήμουν μαζί του, μπορεί να μην πήραμε τίτλους άλλα η ομάδα ήταν αξιοπρεπέστατη και  οργανωμένη.

Για τον Τομ Παπαδόπουλο:

Συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο είναι δεδομένο  ότι είναι ένας επιχειρηματίας που θα τον ενδιέφερε μια επένδυση στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια ομάδα σαν τον Άρη ασυζητητί αλλά πρέπει να δούμε το γενικότερο περιβάλλον, το επιχειρηματικό περισσότερο και το κοινωνικό την ασάφεια που υπάρχει σε οικονομικό επίπεδο και σε θεσμικό επίπεδο και μιλάω γενικά, είμαστε σε μια χώρα που δεν είναι φιλική ως προς τις επενδύσεις και το γνωρίζομε όλοι μας τι ακριβώς είναι αυτό.

Είχα την γενική διεύθυνση στην ομάδα της Φιλαδέλφεια που ήταν ιδιοκτήτης τότε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Για το αν είναι διατεθειμένος να μπει στην ομάδα:

Ότι υπάρχει μια θετική προδιάθεση είναι σίγουρο, τώρα αν αυτό υλοποιηθεί είναι κάτι που είναι πολύ παραγοντικό για να πάρεις μια απόφαση τόσο εύκολα είναι πολύ παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψιν του και νομίζω ότι σε αυτή την διαδικασία βρίσκεται πλέον, το αν θα έρθει στην Ελλάδα να διοικήσει ή αν θα βρει ανθρώπους να μείνουν  εδώ είναι δικό του θέμα.

Το πιο έγκυρο θα ήταν να ρωτήσετε τον ίδιο, γιατί ότι και να σας πω εγώ την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος. Συζήτησε με ανθρώπους και μαζί μου για να βοηθήσουμε διοικητικά, εγώ το απέκλεισα γιατί ο ρόλος μου είναι αλλού, η καριέρα μου είναι αλλού πλέον και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει κλείσει για εμένα.

Αυτό που λέω όμως είναι ότι θα βοηθήσω έξω θεσμικά εάν χρειαστεί με κάποιο πλάνο τόσο μάρκετινγκ όσο και γενικότερα μιας τόσο σοβαρής ομάδας όπως  είναι ο Άρης, είναι μια ομάδα με μια απίστευτη ιστορία που εκπέμπει κύρος και σεβασμό στον οποιοδήποτε και για την αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο.

Επέμενε να συνεργαστούμε πιο στενά, πρέπει να λέμε την πραγματικότητα στον κόσμο και να μην τρέφουμε ελπίδες, είναι κρίμα να καλλιεργούνται ελπίδες, αυτή την στιγμή προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον και γι’ αυτό ήρθε στην Ελλάδα, από εκεί και πέρα είναι δική του απόφαση αν θα προχωρήσει ή όχι.

Εάν μιλήσανε για τον Άρη:

Οι δύο ώρες που ήμασταν μαζί ήταν μόνο ο Άρης, θυμηθήκαμε λίγο τα παλιά και τα δικά μας θέματα και το υπόλοιπο ήταν μόνο Άρης και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το αν τον συμβούλεψε:

Δεν του είπα την άποψη μου γιατί την απόφαση θα την πάρει εκείνος, εγώ  του παρέθεσα κάποια γεγονότα και κάποια πραγματικότητα η οποία πρέπει να αντιληφθεί και η πραγματικότητα είναι, ότι είναι ένα πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, πολλές φορές αδόμητο χωρίς να υπάρχουν οι κανόνες του παιχνιδιού γνωστή σε όλους και εφαρμόσιμη από όλους, τόσο σε κρατικό επίπεδο ως και σε επίπεδο τομέα, όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι είναι ανασταλτικά για κάποιον που θέλει να δει το ποδόσφαιρο ως  μια σοβαρή επενδυτική προσπάθεια και δεν θέλει να το δει ως μέσον για να πετύχει άλλα πράγματα.

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη:

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Για το αν είναι τόσο ισχυρός επιχειρηματίας όσο ξέρουμε:

Λείπω από την Αμερική πολλά χρόνια και θα ήταν άτοπο για μένα να σας πω τους οικονομικούς του λογαριασμούς ή την ισχύ του, φαίνεται όμως από τις κινήσεις που γίνονται ότι έχει το μέγεθος να επενδύσει σε ένα σωματείο όπως ο Άρης.

Για το αν θα προσφέρει και στο μπάσκετ:

Όχι, εμείς δεν συζητήσαμε για το μπάσκετ γιατί και ο χρόνος ο δικός μου ήταν περιορισμένος αλλά και δεν μπήκαμε καθόλου στο μπάσκετ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button