Ποδόσφαιρο

Νικητής (1-0) ο Άρης κόντρα στην ΑΕΛ με «σφραγίδα» Μαντσίνι

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΛ στο τρίτο για εκείνον φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την νέα αγωνιστική σεζόν, πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε έναν αγώνα όπου οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανώς πολύ καλύτεροι και τελικά πήραν την νίκη με το «τέρμα» του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Πρώτο ημίχρονο!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να δείχνει αρκετά καλύτερος με τους παίκτες να έχουν συνεχώς την κατοχή της μπάλας με την πρώτη όμορφη συνεργασία να έρχεται μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σάκιτς με μια όμορφη ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά προσπάθησε να βρει κάποιον συμπαίκτη του, ωστόσο ο Ναγκί δεν απειλήθηκε.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» «άγγιξαν» το 1-0 στο 12’. Ο Γκάμα δέχτηκε φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, σούταρε δυνατά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως από αντεπιθέσεις να απειλήσουν όμως οι αμυντικοί του Άρη και ο Κουέστα φώναζαν «παρών».

Στο 17’ ο Άρης είχε την ευκαιρία και πάλι να γίνει επικίνδυνος όμως ο Μπερτόγλιο ήταν εκτεθειμμένος και η φάση τερματίστηκε εκεί.

Ο Άρης σε αυτό το πρώτο 25λεπτο φάνηκε πιο συγκεντρωμένος από την αντίπαλο, είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ενώ ήταν πολύ πιο απειλητικός και με τα στημένα του σε αντίθεση με την ΑΕΛ που το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται και να… πέφτει σε αρκετά σκληρά φάουλ σε βάρος του αντιπάλου χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Στο 24’ ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε για ακόμη μια φορά πολύ όμορφη ενέργεια στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, σούταρε και «κέρδισε» το πρώτο κόρνερ. Ωραία συνεργασία των παικτών του Άρη μεταξύ των Γκάνεα και Σάσα όμως ο Μπερτόγλιο δεν πρόλαβε την μπάλα και οι αμυντικοί της ΑΕΛ έδιωξαν σε δεύτερο κόρνερ. Στην συνέχεια στο 26’ ήρθε και το τρίτο κόρνερ στην σειρά για τον Άρη όμως ο Νάγκι δεν απειλήθηκε και η μπάλα απομακρύνθηκε.

Πολύ κοντά και πάλι στο 1-0 βρέθηκε ο Άρης αυτή την φορά με τον Λούκας Σάσα. Ωραία συνεργασία του Γκάμα με τον Βραζιλιάνο από τα αριστερά, ο Σάσα έκανε παράλληλο γύρισμα προς την εστία της ΑΕΛ όμως εκεί δεν βρέθηκε κανείς για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 41’ και πάλι ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε την εστία της ΑΕΛ. Ο Μπερτόγλιο κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Γκάνεα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Λόπεθ  αλλά η μπάλα κατέληξε στον Γκάμα, έδωσε στον Φέτφα όμως το σουτ του Έλληνα εξτρεμ ήταν αρκετά αδύναμο, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Νάγκι.

Πρώτη φορά που η ΑΕΛ απείλησε τον Άρη ήταν στο… 43’ της αναμέτρησης με τον Μιλιοσάβλιεβιτς που με πολύ όμορφη ενέργεια πέρασε δύο αμυντικούς του Άρη αλλά ο Ροζ ήταν εκεί και έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο. Ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 45’ ο Ντουρμισάι κράτησε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, στην συνέχεια έδωσε προς τα έξω αλλά το σουτ του Τόρζε μπλόκαρε ο Κουέστα.

Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, η συνεργασία των Μπερτόγλιο, Φετφατζίδη και Γκάμα έφεραν ένα ακόμη κόρνερ για τους γηπεδούχους.

Η καλύτερη ευκαιρία για τον Άρη για το πρώτο μέρος ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντάτκοβιτς. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν κόρνερ με τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο ίδιος το χτύπησε από τα δεξιά με τον Κροάτη αμυντικό να βρίσκεται πολύ καλά τοποθετημένος στην περιοχή, να πιάνει δυνατή κεφαλιά αλλά ο Νάγκι ήταν εκεί και απέκρουσε εντυπωσιακά αποτρέποντας το 1-0.

Δεύτερο ημίχρονο!

Ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε… 10 αλλαγές με τον Κουέστα να είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στο χορτάρι. Ουσιαστικά η νέα «ομάδα» πλην του Ισπανού είναι οι Μπαγκαλιάνης και Δεληζήσης στα στόπερ, Σενγκέργκης και Μαρμαρίδης στα αριστερά και δεξιά άκρα, Μπακούτσης λίγο πιο πίσω από τους Αντέμ και Μαρτίνες που είναι στα χαφ, Μαντσίνι και Χατζηπιρπιρίδης στα εξτρέμ και Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη καλή φάση στο β’ημίχρονο ανήκε στον Άρη με τον Δημήτρη Μάνο μόλις στο 47′ ο οποίος μετά από μια πολύ καλή πάσα του Χατζηπιρπιρίδη έκανε μεγάλη «κούρσα» ωστόσο την τελευταία στιγμή «κόπηκε» πριν κάνει το σουτ.

Πεντακάθαρο «φράγμα» από τους αμυντικούς της ΑΕΛ πάνω στον Μαρτίνες στο 58’ αλλά ο Βουρνέλης και οι βοηθοί του… αποφάσισαν πως δεν θα δώσουν κίτρινη κάρτα σήμερα!

Οι φιλοξενούμενοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους προσπαθούσαν κυρίως να απειλήσουν από τα αριστερά με τον Ντουρμισάι να κερδίσει το πρώτο κόρνερ για την ομάδα του στο 59. Ο Τόρζε εκτέλεσε αλλά η κεφαλιά του Μιχαήλ κατέληξε άουτ. Λίγα λεπτά όμως μετά η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο να «ανοίξει» το σκορ στο 60’ με τον Τρούγιτς που πέρασε τον Κουέστα, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Ισπανού.

Από την πλευρά του ο Άρης στο δεύτερο μέρος φάνηκε πιο… μπερδεμένος γεγονός που δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς πως η ενδεκάδα του β’ ημιχρόνου ήταν καινούργια με τους παίκτες να μην έχουν αγωνιστεί τόσες φορές μαζί πέρα από κάποιες προπονήσεις.

Μετά το κούλινγκ μπρέικ και του δεύτερου μέρους και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλές αλλαγές με τους  Μπάγιτς, Μαινδάνος, Μούζεκ, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος, Χαλάτσης, Σπάρι, Πίνακας, Παπάζογλου, Πλατέλλας, Βινίσιους να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Για τον Άρη, ο Μαρτίνες προσπάθησε στο 69’ μετά από μια πολύ όμορφη ενέργεια να βρει τον Μάνο ωστόσο δεν τον βρήκε και έτσι σταμάτησε η «απειλή». Στο 71’ η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει με τον κόρνερ που κέρδισαν αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα, οι παίκτες του Άρη έτρεξαν στην αντεπίθεση αλλά στο τέλος η μπάλα μπλόκαρε από τον Ηλιάδη που έδιωξε σε πλάγιο. Λίγα λεπτά μετά, στο 72’ ένα σουτ του Μαντσίνι χτύπησε πάνω στα σώματα, στην συνέχεια το γύρισμα του Μαρμαρίδη στο πρώτο δοκάρι έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι.

Στο 79’ ήρθε μια καλή φάση για την ομάδα της Λάρισας με τον Βινίσιους που ήταν από τους λίγους παίκτες που φάνηκαν… απειλητικοί, αλλά και πάλι ο Κουέστα ήταν εκεί μπλοκάροντας την μπάλα.

 ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Μαντσίνι στο 83’!

Επιτέλους το γκολ ήρθε για τον Άρη με τον Ντάνιελ Μαντσίνι που σκόραρε για πρώτη φορά φέτος έστω και σε ανεπίσημο ματς. Ο Αργεντίνος μετά από πολύ όμορφη πάσα του συμπατριώτη του Μαρτίνες πλάσαρε από τα αριστερά στον Μπάγιτς κάνοντας έτσι το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Πολύ γρήγορα μετά το 1-0, στο 85’ η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με το γύρισμα από τα δεξιά του Πλατέλλα ωστόσο η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Από την πολύ ωραία μπαλιά του Μαρτίνες και πάλι ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία να διευρύνει το σκορ με τον Μαντσίνι που βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπάγιτς αλλά πλάσαρε επάνω του χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Μαρτίνες για τον Άρη προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ τελικά ήταν αρκετά αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλία του Μπάγιτς. Ο Βουρνέλης σφύριξε για τελευταία φορά με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι φυσικά ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button