Γενικά

Νεκρός 27χρονος ο οποίος πριν ένα περίπου μήνα είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας

Νεκρός βρέθηκε ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος πριν ένα περίπου μήνα είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βόλο.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία  – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καύση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους: «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Τη βία κατά του παιδιού του είχε περιγράψει λίγες μέρες μετά και ο πατέρας του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο νεαρός, μετά από τέσσερις μέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο στις 19 Ιουνίου και είχε γράψει στο Facebook ευχαριστώντας τους πολίτες «που δεν άφησαν άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button