Μπάσκετ

«Ναυάγιο» στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης και ήττα από την Τέλεκομ Μπον με 69-75

Ο Άρης υποδέχτηκε στο «Nick Galis Hall» την Τέλεκομ Μπον στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Basket Ball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μια τραγική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να χάσουν με 69-75, ενώ η Γερμανική ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς, μάλιστα στα πρώτα λεπτά ο Άρης πήρε διαφορά πρώτα με 10-2 και έπειτα με 13-6 με τους κίτρινους να παίζουν καλή άμυνα και δεύτερον να έχουν αποτελεσματικότητα και στην επίθεση.  Οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν έβγαζαν το απαραίτητο πάθος και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ με τους Γερμανούς να καταφέρνουν πάντα να βρίσκονται κοντά.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 18-16

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχισε την μέτρια του εμφάνιση, με μόνο μειονέκτημα την έλλειψη πάθους αλλά και συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά παιδαριώδη λάθη και να μην μπορεί η ομάδα να ξεφύγει στο σκορ με εξαίρεση κάποια σταδιακά ξεσπάσματα που η διαφορά έφτανε τους +10 αλλά οι Γερμανοί κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ μειώνοντας σε +2. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε τον πρώτο λόγο και τα ηνία του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν σε αρκετές φορές άγχος στις επιλογές τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λάθη. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Γκάρυ Μπελ χάρισε την καλύτερη φάση του αγώνα με ένα πολύ δύσκολο buzzer beater σουτ δύο πόντων.

Τέλος ημιχρόνου: 39-29

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε κάπως νωθρά δίνοντας το δικαίωμα στην Τέλεκομ Μπον η οποία πίεζε ψηλά να κάνει το παιχνίδι της και να επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι, μάλιστα παίρνοντας κεφάλι και στο σκορ με τρείς πόντους διαφορά με τον Άρη στην συνέχεια να καταφέρνει να περνάει μπροστά και πάλι με δύο πόντους ενώ οι φιλοξενούμενοι δέκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη ισοφάρισαν σε 53-53 το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 53-53

Οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν την απόδοση τους πάρα πολύ χαμηλότερα και από το μέτριο του πρώτου ημιχρόνου, βγάζοντας ένα ανεξήγητο άγχος στις επιλογές τους κυρίως στις επιθετικές ενώ στην «αντίπερα όχθη» οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αρκετά την απόδοση τους επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και βάζοντας τον Άρη στο παιχνίδι τους. Μάλιστα 4 λεπτά πριν την λήξη πήραν κεφάλι και με πέντε πόντους διαφορά, με τον Άρη να προσπαθεί να βρει το καλό του πρόσωπο.

Πολύ κακή εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη με την απουσία του Γιάννη Αθηναίου να είναι αισθητή και να φαίνεται ότι έχει επηρεάσει αρνητικά την ομάδα.

Μάλιστα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού μέχρι τέλους πήγαινε πόντο με πόντο το σκορ με τον Άρη να χάνει δύο λεπτά πριν την λήξη με 64-67 και να προσπαθεί να πάρει και πάλι το προβάδισμα, καταφέρνοντας έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι να «κλέψει» την νίκη με το άγχος πλέον να βαραίνει τις «πλάτες» των “κιτρινόμαυρων”. Ο Άρης δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και το εις βάρος του σκορ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πρώτη του ήττα στο Champions League μέσα στο «Nick Galis Hall» και την δεύτερη συνολικά στην διοργάνωση για φέτος.

Τελικό αποτέλεσμα: 69-75

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button