Ποδόσφαιρο

Νασιόπουλος “Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση ο Άρης”

Ο Γιώργος Νασιόπουλος βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή ”Αθλητικό Χ-Press”.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσωνα Μίχσο:

-Για το αν η καρδία του ανήκει στον Άρη και για το αν είχε απωθημένο να αγωνιστεί στον Άρη:

Σίγουρα, έχω πάει στο γήπεδο σε πολλά παιχνίδια, όντως είναι μέσα στην καρδιά μου ο Άρης. Η ΠΑΕ μου είπε κάποια στιγμή να έρθω στην ομάδα του Άρη, δεν έγινε εφικτό, ήταν αρκετά κοντά, ήταν στην Β΄Εθνική με τον Αναστόπουλο που ήταν στην ομάδα τότε, είχα φτάσει πολύ κοντά στο να μπορέσω να έρθω αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Τότε μόλις είχα φύγει από την Κύπρο.

– Για το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με την Λαμία :

Θεωρώ ότι ο Άρης δεν έπαιξε όπως θα έπρεπε να παίξει σε αυτό το παιχνίδι, ήταν άνευρος, δεν είχε ρυθμό, δεν ήταν η ομάδα που επιζητούσε να κερδίσει το παιχνίδι με την παρουσία της μέσα στο γήπεδο και επειδή τον έχω δει σε αρκετά παιχνίδια με ξάφνιασε το γεγονός ότι είχε με τέτοια μέτρια απόδοση και για αυτό δεν πήγε το παιχνίδι όπως το ήθελε, εννοώ  βάσει της ποιότητας των παικτών και την ποιότητα του αντιπάλου. Θεωρώ δεν έκανε το ματς που θα έπρεπε να κάνει για να κερδίσει πιο εύκολα.

-Για το αν υπάρχει δικαιολογία για τον Άρη:

Δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές, η ουσία είναι ότι η ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται να πιστεύω ότι αυτές η ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες 100% είτε έχει αποχή, είτε έχει συνεχόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε κάθε φορά να δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτό είναι των ποδοσφαιριστών και όχι τόσο του προπονητή, επειδή τώρα είμαι και από αυτή την πλευρά ο προπονητής πάντα ετοιμάζει την ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Συνήθως είναι θέμα ατομικό καθαρά του ποδοσφαιριστή, αυτό είναι και θέμα όλης της ομάδας.

-Για το αν περίμενε έτσι τον Άρη μετά την επιστροφή του :

Όντως ήταν αρκετά καλός, έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά νομίζω τα άτυχα αποτελέσματα που είχαν έρθει έριξαν την ψυχολογία της ομάδας, αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται κάποια ενίσχυση. Θέλει ενίσχυση ανάλογη με την φιλοσοφία του προπονητή, διότι οι παίκτες που ήταν με τον προηγούμενο προπονητή είχαν μια διαφορετική φιλοσοφία και ο καινούργιος προπονητής έχει σίγουρα δικιά του φιλοσοφία και πρέπει να έρθει ένας παίκτης που θα μπορέσει να ακολουθήσει αυτό το πλάνο που θα έχει στο μυαλό του και θα έχει και τον χρόνο του πάνω σε αυτό το κομμάτι. Από την στιγμή που τώρα υπάρχει μια νέα φιλοσοφία και ο προπονητής ζητάει κάποια πράγματα, υπάρχει κάποιος χρόνος που καλείται ο ποδοσφαιριστής να αλλάξει, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες καταστάσεις.

-Για το ότι είχε προπονητή τον Παντελίδη όταν βρισκόταν στην Χαλκηδόνα:

Ήταν μαζί με τον Παράσχο τότε, τον έζησα λίγο σε αυτό το κομμάτι και σαν βοηθός δεν είχε πολλές αρμοδιότητες, αλλά έχω παρακολουθήσει γενικά την πορεία του και έκανε δουλειά σε όποιες ομάδες πήγε. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορέσει να ταιριάξει το κομμάτι που θέλει στον Άρη και θεωρώ ότι αν μπορέσει να βρει τα κομμάτια αυτά θα κάνει καλή δουλειά στον Άρη. Έχει και τις γνώσεις και την φιλοσοφία να μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει αρκεί να μπορέσει να δέσει την ομάδα για να γίνει καλύτερη.  Το ότι μπαίνει στα αποδυτήρια και έχει να διαχειριστεί πολλούς παίκτες που μιλάνε άλλη γλώσσα είναι πρόβλημα, γενικά το πως θα μπορέσεις να περάσει κάποια κομμάτια, γενικά άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία των Ελλήνων άλλη των Βραζιλιάνων, απλά όλα πρέπει όλους μαζί να μπορέσει το τιμ να τους εμπνεύσει στο να βγάλουν αυτό που θέλουν.

-Για το που πιστεύει ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα του Άρη: 

Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση, αυτό το ξέρει καλύτερα το τιμ και ο προπονητής που ζουν καθημερινά καταστάσεις, γιατί όσο και να κοιτάζουμε από έξω και να έχουμε τις δικές μας απόψεις, η δουλεία που γίνεται μέσα καταλαβαίνεις που πονάει η ομάδα, γιατί είναι και ανάλογα με την φιλοσοφία, ξανά λέω ότι κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία και πάνω στην δουλειά που γίνεται καταλαβαίνει που χρειάζεται ενίσχυση. Κάποια πράγματα όπως ότι δεν μπορεί η ομάδα να βάλει εύκολα γκολ, ότι υπάρχουν παίκτες στο κέντρο που να κάνουν την τελική πάσα, όλα αυτά είναι κομμάτια τα οποία χρειάζονται. Τα πλάγια με παίκτες που να μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν την πλευρά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν στις κλειστές άμυνες πράγμα που είναι το πρόβλημα όλων των ομάδων, αυτό είναι ένα επιπλέον κομμάτι.

-Για τον Τόνσο και τον Κόρχουτ που είναι παίκτες του Άρη πλέον: 

Ο Τόνσο είναι καλός παίκτης και ίσως ταιριάξει σε αυτό που θέλει να βγάλει ο Παντελίδης. Ο Κόρχουτ είναι φουλ μπακ που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

-Για το ότι είναι δύσκολο για έναν παίκτη που ουσιαστικά δεν υπολογίζεται πλέον από την ομάδα, να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι:

Όσο σωστός επαγγελματίας και να είσαι είναι πολύ δύσκολα να μετατρέψεις την αρνητική εικόνα σε θετική, κάποια πράγματα θα γίνουν σωστά, ναι μεν παίζουν αλλά δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό.

-Για το αν ο Άρης μπορεί να βγει στην Ευρώπη:

Θεωρώ ότι έχει την δυναμική και δημιουργώντας τώρα καλύτερες συνθήκες με κάποιες προσθήκες, θα δώσει το έναυσμα στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον κόσμο να μπορέσει να έχει και αυτός την διάθεση για να βοηθήσει. Επιβάλλεται μια ομάδα σαν τον Άρη να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται, θέλει δουλειά, θέλει υπομονή και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι οι άνθρωποι μέσα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει εκεί που ανήκει.

-Για τον ίδιο:

Είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό Κυμίνων στον δεύτερο όμιλο της Γ Εθνικής, είμαστε μια ομάδα νεαρή που έχει κάποιους έμπειρους παίκτες, περισσότερο στηρίζεται σε οικογενειακό πλαίσιο στο να μπορέσει για πρώτη φόρα στην κατηγορία να κάνει κάτι καλύτερο. Προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να χτίσουμε μια καλή ομάδα και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους.

-Για το αν έχει στόχο να καθίσει στον πάγκο σε ομάδες πρώτης κατηγορίας: 

Ναι, είναι στα σχέδια μου, πιστεύω ότι και εγώ σιγά σιγά θα βρω τον δρόμο μου.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button