Μπάσκετ

Ναούμης: «Ο Αίας Ευόσμου θέλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ»

Ο φόργουορντ του Αίαντα Ευόσμου, Αποστόλης Ναούμης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για την παραμονή του στον Αίαντα Ευόσμου: «Είναι η 3η μου χρονιά στον Αίαντα. Την πρώτη χρονιά που πήγα στην ομάδα δεν περίμενα ότι θα κλείσω εν τέλει τριετία, αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα συνέβη».

Για το ότι ο Αίας Ευόσμου είναι η πρώτη ομάδα στην ομάδα κάθισε παραπάνω από μια χρονιά: «Έτσι όπως είναι οι εθνικές κατηγορίες και η Elite League, οι περισσότεροι παίκτες μετακινούνται. Αν οι συνθήκες είναι καλές, όπως στον Αίαντα, και παρέχεται στον αθλητή ό,τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του, δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται. Γενικότερα, ο Αίας πήρε πέρυσι τη wild card παρουσιάζοντας έναν φάκελο πλήρη, με ακαδημίες, με τεράστιο γήπεδο, σε έναν μεγάλο δήμο της Θεσσαλονίκης, πέρα απ’ το οικονομικό που χρειάστηκε και έχει δείξει ότι θέλει να βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ. Όλα αυτά συνωμοτούν στο να μείνω στον Αίαντα για 3η χρονιά, συν ότι παράλληλα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Ευελπιστώ του χρόνου τέτοια εποχή η ομάδα να βρίσκεται στην Elite League».

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Ήταν μια περιπετειώδης χρονιά, όπου πήραμε εν τέλει τη wild card για την Elite League, αλλά δεν τα καταφέραμε μέσω των play-out να παραμείνουμε. Αυτό το καλοκαίρι ο πρόεδρος με τη διοίκηση αποφάσισε να κάνει ακόμα μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στη National League 1, έτσι ώστε να βρεθεί πάλι στην Elite League. Γενικά ο στόχος του προέδρου είναι η ομάδα να βρίσκεται όσο ψηλότερα μπορεί, στην Elite League, γιατί όχι και ακόμα ψηλότερα. Αυτός είναι ο στόχος, δε χρειάζεται να κρυβόμαστε. Φαντάζομαι θα το δείξει και με τις κινήσεις που θα κάνει στην πορεία, το έδειξε και με τη δική μου παραμονή. Θέλει άμεσα να βρεθεί πάλι στην Elite League, γιατί και το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης χρειάζεται ομάδες».

Για το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν: «Θα γίνουν κι άλλες κινήσεις. Για κάτι που δε συνηθίζεται για το πρωτάθλημα της National League 1 του Βορρά, η ομάδα σίγουρα θα πάρει και κοινοτικό παίκτη. Αυτός θα κάνει τη διαφορά και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο θέμα των αποδυτηρίων. Υπάρχουν ονόματα, αλλά δε μπορώ να τα αποκαλύψω. Θα ανακοινωθούν σιγά-σιγά. Ο κοινοτικός με τον οποίον συζητάει η ομάδα είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, απλά δεν ξέρω αν θα “κλείσει” τελικά. Γενικά, όμως, ο κοινοτικός θα κάνει τη διαφορά. Είναι ακόμα και 2-3 Έλληνες που θα προστεθούν και θα δημιουργηθεί ένα σύνολο πρωταθλητισμού. Επίσης, την ομάδα θα στελεχώνει και ο Παρασκευάς Μουρατίδης σαν Γενικός Διευθυντής, που είναι πολύ έμπειρος στον χώρο και ο κόουτς Τζιβάνης που είναι και έμπειρος και έχει φτάσει στο παρελθόν με τη Γέφυρα στην άνοδο».

Για τον όμιλό τους: «Η ομάδα άργησε να αποφασίσει ότι θα συμμετέχει στη National League 1 και θα έχει στόχο πρωταθλητισμού. Είχε κλείσει στην αρχή τον κόουτς Μπούτσκο και υπήρχε το πλάνο να μείνει ένας “κορμός”, αλλά άλλαξε το πλάνο. Με βάση όλα όσα έχω δει, θα έβαζα και τη Νίκη Βόλου σαν μια ομάδα ανταγωνιστική, που έχει παιδιά και απ’ την Elite League, αλλά και παιδιά που αγωνίζονται χρόνια στη National League 1 σε ομάδες ανόδου. Και οι Μαχητές και η Γέφυρα και ο Φίλιππος Βέροιας θα είναι οι διεκδικητές. Είναι και ομάδες της επαρχίας, όπως ο Λεύκιππος Ξάνθης και η Κομοτηνή, που μπορούν να διεκδικήσουν θέση στα play-offs. Με το format αυτό έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό και αμφίρροπο το πρωτάθλημα».

Για το αν θέλει κάποια στιγμή να βρεθεί συμπαίκτης με τον αδερφό του, Σωκράτη Ναούμη: «Έχουμε πει ότι δε θέλουμε να παίξουμε στην ίδια ομάδα. Έχει τύχει κιόλας να έχουμε πρόταση από την ίδια ομάδα. Για ποιον λόγο γίνεται δεν ξέρω, δεν το έχουμε συζητήσει. Τα αδέρφια Γερομιχαλοί θα παίξουν μαζί φέτος και το έχουν ξανακάνει, όπως και άλλα αδέρφια. Ίσως κάποια στιγμή γίνει, δεν το αποκλείω. Όντως, όμως, υπήρχε ο ανταγωνισμός και ότι δε θέλουμε να είμαστε στην ίδια ομάδα. Φέτος δε θα είμαστε ούτε στην ίδια κατηγορία».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button