ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Νίκος Σφακιανός, ένας πρεσβευτής του Άρη στην Σκωτία «Περήφανος που έγινα Άρης!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Σφακιανός.

Ο Νίκος, μαχητής της ζωής με μεγάλη αγάπη για τον Άρη και “ζωντανή διαφήμιση” της κιτρινόμαυρης οικογένειας στην Σκωτία, συμμετέχει σε αγώνες στέλνοντας τα δικά του μηνύματα για τους καρκινοπαθείς έχοντας παράλληλα και μεγάλη δράση στην Σκωτία με την ομάδα των Χάρτς.

Το Σάββατο, έτρεξε στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στην Θεσσαλονική φορώντας t-shirt με το γκραφίτι του Νίκου Γκάλη στέλνοντας ξανά ένα ιδιαίτερο μήνυμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Έτρεξες το Σάββατο στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και έστειλες τα δικά σου μηνύματα.

Η Θεσσαλονίκη είναι αγαπημένη μου πόλη, έχω περάσει τρομερές εμπειρίες και προσωπικές και με την ομάδα του Άρη κυρίως στο μπάσκετ. Η τελευταία μου φορά ήταν όταν ήρθα με την μητέρα μου που είχε γίνει η δυσάρεστη διάγνωση, από τότε δεν είχα ξαναέρθει. Ήταν ευκαιρία, φέτος υποσχέθηκα να έρθω για την μητέρα μου και φυσικά για τον Άρη. Φόρεσα μια μπλούζα με το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη. Ανυπομονούσα ειλικρινά να τερματίσω και να δείξω αυτό το μπλουζάκι.

Ήθελες να δώσεις και εσύ ένα έμμεσο “χαστούκι” σε εκείνους που βανδάλισαν το γκραφίτι;

Ακριβώς και πάντα με σορτσάκι των Χάρτς.

Έχεις γίνει πρεσβευτής του Άρη στην Σκωτία..

Χωρίς υπερβολές, όσους έχω γνωρίσει, τους έχω κάνει Αρειανούς (γέλια). Στην αρχή του πρωταθλήματος εδώ στην Σκωτία, οι Χαρτς δεν έκαναν καθόλου καλό ξεκίνημα και πραγματικά μου θύμιζαν τον Άρη.

Ενώ έχει καλή ομάδα, δεν έρχονταν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό ακριβώς έγινε. Ήταν ίδιοι στην αρχή. Οι Σκωτσέζοι γενικώς είναι πολύ ήπιων τόνων, έφτασαν σε σημείο με αυτό το κακό ξεκίνημα της ομάδας και 7-8 αρνητικά αποτελέσματα, να βγουν στους δρόμους ζητώντας να φύγει ο προπονητής. Τελικά δεν έφυγε αφενός γιατί η ομάδα έφερε δύο καλά αποτελέσματα και αφετέρου ο προπονητής είναι παράλληλα και τιμ μάνατζερ.

Διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος για να φύγει ο προπονητής;

Ναι και νομίζω είναι από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει αυτό στην Σκωτία. Ωστόσο, η άποψη μου ήταν πως τουλάχιστον για θέμα ψυχολογίας, θα πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά θεωρώ πως όταν φτάνεις στο σημείο να έχεις ένα μόνιμο αρνητικό κλίμα στην ομάδα, επηρεάζονται όλοι από αυτό και τίποτα δεν πηγαίνει καλά.

Σε πόσο χρόνο τερμάτισες;

Δεν είμαι πολύ γρήγορος, οι χρόνοι μου είναι ανάμεσα σε 2’25 και 2’40. Ήμουν πιο χαλαρός γιατί έχουμε και τον Μαραθώνιο στην Αθήνα.

Τι αισθανόσουν όταν έτρεχες αυτή την φανέλα με τον Νίκο Γκάλη;

Ειλικρινά, κάθε φορά που τρέχω κοιτάω το σήμα των Χαρτς, τώρα κοιτούσα και τον Νίκο Γκάλη. Μου έδωσε ενέργεια και δύναμη να τερματίσω.

Είσαι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, μένεις στα Φάρσαλα και αγαπάς τον Άρη..

Πάντα! Άρης έγινα από προσωπική επιλογή, ο πατέρας μου είναι Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι της οικογένειας υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό. Είμαι περήφανος που έγινα Άρης, παρέμεινα εκεί, έχω κλάψει όπως όλοι, στεναχωριόμαστε, αλλά είναι η ζωή μου όπως σχεδόν νιώθω και για την ομάδα των Χαρτς.

Έχουν βίους παράλληλους με τον Άρη;

Ναι και επειδή έχω βιώσει τεράστια αγάπη, στο εξωτερικό υποστηρίζω τους Χαρτς. Έχουν τεράστιες ομοιότητες με τον Άρη, μια ομάδα που έχει κυνηγηθεί αρκετά από το κατεστημένο και βαδίζει ανεξάρτητη.

Θα τρέξεις είπες και στην Αθήνα;

Ναι και σίγουρα θα έχω κάτι από Άρη επάνω μου, θα δω.

Θα θέλαμε το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Άρη.

Το βασικότερο που θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, είναι υγεία σε όλους. Σχετικά με το ποδόσφαιρο και μπάσκετ, εύχομαι υπομονή, αισιοδοξία και όλα θα γίνουν. Να είμαστε κοντά στην ομάδα και να έχουμε σωστή αντιμετώπιση. “Γίνει Άρης, να γουστάρεις!”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button