Ποδόσφαιρο

Νίκος Κωστένογλου: «Δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι»

Σοβαρότητα, δουλειά και υπευθυνότητα από όλους ζήτησε ο Νίκος Κωστένογλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρεμιέρας που είναι αύριο (24/3, 21:45) της εθνικής Κύπρου με τη Σλοβακία στο «ΓΣΠ» για τον 8ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Δήλωσε αισιόδοξος ο Έλληνας προπονητής, ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική και σε κάθε παιχνίδι στόχος θα είναι η νίκη ανεξαρτήτως ονόματος του αντιπάλου. Όσο για το αν θα είναι ευχαριστημένος σε περίπτωση που στον όμιλο συγκεντρώσει 10 βαθμούς , η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι σε αυτή τη διοργάνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Έλληνας προπονητής :

-Το αν μπορεί στο μέλλον η Εθνική Κύπρου να αποκτήσει ταυτότητα και προσωπικότητα:

«Από αυτό που είδα στην πρώτη προπόνηση που κάναμε, το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν δίψα και διάθεση. Θα προσφέρουν το μέγιστο δυνατό για να μπορέσει η Εθνική να παρουσιάσει δείγματα βελτίωσης. Τα πρώτα σημάδια είναι αισιόδοξα. Ευελπιστώ να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

-Το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα:

«Έχουμε ικανούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και βήμα-βήμα θα χτίζουμε και θα μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο. Επιλέξαμε τους καλύτερους, τουλάχιστον γι’ αυτή την περίοδο».

-Τους μεσοπρόθεσμους στόχους και τη φιλοσοφία:

«Θα πρέπει να αποβλέπουμε στη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν θέλω να συμβιβάζομαι με μεσοβέζικες λύσεις. Θα πρέπει να έχουμε συναίσθηση που βρισκόμαστε. Η σκέψη μου είναι να επιλέγω τους καλύτερους και υπάρχει αυτό το κράμα της εμπειρίας και της νιότης».

-Το αν υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που θα ήθελε να συμπεριλάβει στην κλήση:

«Κάναμε μια τηλεδιάσκεψη και υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός παικτών. Όπως είπα, η πόρτα της Εθνικής θα είναι ανοικτή για όποιον δείξει ότι έχει τα δείγματα γραφής να συμμετέχει στην Εθνική. Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουν διάθεση».

-Το πως προσεγγίζει την ψυχολογία μετά τα άσχημα αποτελέσματα:

«Αλλάζουμε σελίδα και κεφάλαιο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Χρειάζεται κόπος, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμός».

-Το αν θα είναι ευχαριστημένος σε περίπτωση που η εθνική συγκεντρώσει 10 βαθμούς στον όμιλο.

«Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν απαντώ, αλλά δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι σε αυτή τη διοργάνωση»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button