Ποδόσφαιρο

Νέος προπονητής της Λιθουανίας ο Κουρτινάιτις

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, αποκάλυψε πως ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Την πρόσληψη του Ρίμας Κουρτινάιτις στην εθνική ομάδα ανακοίνωσε η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ. Ο 64χρονος τεχνικός είναι ο εκλεκτός να αναλάβει το τιμόνι της Εθνικής ομάδας της χώρας, αντικαθιστώντας τον Καζίς Μακσβίτις. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας αποκάλυψε την συμφωνία των δυο πλευρών, μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο τους το πρωί της Τρίτης (1/10).

Η συμφωνία της ομοσπονδίας με τον 64χρονο τεχνικό θα έχει διάρκεια έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.  Ντεμπούτο θα κάνει στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, το Νοέμβριο.

Ως παίκτης κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με τη Σοβιετική Ένωση (ανάμεσά τους το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988) και άλλα τρία με τη Λιθουανία. Ως προπονητής μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι η κατάκτηση τριών Eurocup, το ένα με τη Λιέτουβος Ρίτας και τα δύο με τη Χίμκι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button