Μπάσκετ

Μώρος: “Έτσι ‘γεννήθηκε’ ο Άρης Αμφίκλειας! Η αγάπη για τον Αυτοκράτορα και η…ανοιχτή γραμμή με την ΚΑΕ”

Ο πρόεδρος του Άρη Αμφίκλειας, Φαίδων Μώρος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για τον Άρη Αμφίκλειας είπε:

Είμαστε μία ομάδα με πολύ σύντομη ιστορία ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια σε μία περιοχή που δεν χτυπούσε δυνατά το μπάσκετ και δώσαμε το όνομα στην ομάδα “Άρης Αμφίκλειας” όπως και το σήμα, σεβόμενοι τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ με αγάπη προς αυτόν και σεβασμό γιατί ήταν η ομάδα που από πολλά χιλιόμετρα μακριά, εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα και έγινα Άρης και τιμητικά για τον λόγο αυτό δώσαμε αυτό το όνομα.

Είμαι γέννημα θρέμμα από την Αθήνα και θαύμαζα τον Γκάλη και την ελληνική αυτοκρατορία του Άρη. Αγάπησα το μπάσκετ, παίζαμε εδώ σε τοπικά πρωταθλήματα και πήραμε μία απόφαση μαζί με άλλα δύο παιδιά είναι ο Άρης ο Παπαδάκης και ο Νίκος ο Καρανικόλας να φτιάξουμε μία ομάδα και θα δώσουμε αυτό το όνομα.

Όταν είχα κάνει μία επίσκεψη πιο παλιά στην ΚΑΕ ήταν ο κ. Ιωαννίδης, ο κ. Αρβανίτης προ εποχής Λάσκαρη και μου είπαν δώσε και το σήμα της ομάδας κανονικά να φαίνεται ο Άρης.

Για την βοήθεια του Γιάννη Ιωαννίδη είπε:

Βέβαια, έχουμε κάνει κάποιες εκδηλώσεις. Πάντα ήταν κοντά μας, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τιμήσαμε, κάναμε την πρώτη χοροεσπερίδα είχε κάνει την τιμή και είχε έρθει τότε που ήμασταν στην αρχή. Είμαστε μία περιοχή που σαν δήμος είμαστε στους 12.000 κατοίκους αλλά με λίγη νεολαία. Η Αμφίκλεια αποτελείται από 3.000 κατοίκους και έχουμε φτάσει να έχουμε ξεπεράσει τα 100 παιδάκια στις Ακαδημίες και βέβαια μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ που έχουν έρθει κατά καιρούς στην Αμφίκλεια πάντα όσο μπορούμε με κίτρινη απόχρωση παροτρύνουμε τον κόσμο, τα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Για τα φιλανθρωπικά παιχνίδια που έχει κάνει η ομάδα είπε:

Όποιος μπει στο Άρης Αμφίκλεια είτε στο facebook είτε στην ιστοσελίδα μας θα δει ότι πάντα υπάρχει αγάπη και σεβασμός προς αυτή την ομάδα και γι’αυτό άλλωστε θα πραγματοποιήσουμε και το Σάββατο αυτό το φιλικό φιλανθρωπικού σκοπού. Θα μαζέψουμε τρόφιμα για απόρους της περιοχής μας. Πάντα υπάρχει και η λογική ότι ακόμα και μία μικρή ομάδα όπως εμείς μπορεί να προσφέρει φιλανθρωπικά και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν με άλλα παιχνίδια. Είχαμε τιμήσει τον κ. Γιαννάκη σε ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού σκοπού. Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στις 19:00.

Για το αν βρίσκεται δίπλα στην ομάδα ο κόσμος της Αμφίκλειας είπε:

Ο Άρης είναι αγαπητός παντού γιατί κάποτε όλοι τις Πέμπτες και τα Σαββατοκύριακα, οι μεγάλοι δηλαδή σε ηλικία το είχανε βιώσει αυτό το πράγμα επομένως έχουν μία φιλική πάντα προδιάθεση προς το σωματείο και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για τα παιδιά, για ιατρικά κάνουμε σημαντικές συνεργασίες.

Το Σάββατο έχουμε κανονίσει και ευχαριστούμε πολύ την ΚΑΕ Άρης γι’αυτό, να έρθει η τίγρης η μασκότ του Άρη που για τα παιδάκια είναι μεγάλη υπόθεση, τόσα χιλιόμετρα μακριά, θα μπορέσουν να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άρη.

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας είπε:

Αυτή τη στιγμή σκοπός μας είναι πάρα πολύ τα παιδιά, ήδη είχαμε τα πρώτα αποτελέσματα είχαμε δύο παιδάκια στα κλιμάκια της Εθνικής παμπαίδων. Έχουμε πάντα τον Άρη από κοντά μας, έχουμε πάει στη Θεσσαλονίκη κάποιες φορές, κάνουμε προπονήσεις σε πιο υψηλό επίπεδο έχουμε την στήριξή τους και ευελπιστούμε να βγαίνουν όλο και περισσότερα παιδάκια. Εμείς είμαστε στην 1η κατηγορία της Περιφέρειας μας, ΕΣΚΑΣΕ λέγεται εδώ πέρα. Θα δούμε στο μέλλον. Ο κυριότερος στόχος είναι να βγούνε παιδάκια, ταλέντα και αν μπορούν γιατί όχι να έχει ο Άρης τον πρώτο λόγο.

Για το αν έχει επικοινωνία με τον κ. Ιωαννίδη είπε:

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Ιωαννίδης θα έχει ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ Άρης. Το Σάββατο το πρωί θα κατέβω εγώ στην Αθήνα για να έρθουμε μαζί πάνω δεν ξέρω κάτι άλλο.

Για τον Άρη είπε:

Βέβαια τον παρακολουθώ. Δυστυχώς ο Άρης βίωσε δύσκολες στιγμές. Πιστεύω ότι έφταιξε συνδυασμός πραγμάτων δεν έχω και τις τεράστιες μπασκετικές γνώσεις, αλλά πιστεύω ότι το διοικητικό πρόβλημα έπαιξε μεγάλο ρόλο. Όταν είναι απλήρωτοι οι παίκτες, όταν φεύγουν παίκτες μέσα στη σεζόν υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η ομάδα έκανε κάποιες ήττες πολύ άσχημες αλλά από την άλλη έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα. Είχε σκαμπανευάσματα. Δέχτηκε και κάποιον πόλεμο όπως όλοι ξέρουμε ειδικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε και κόντρα με την Ομοσπονδία πιστεύω.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Εμένα με στεναχώρησε ο τρόπος που έφυγε. Μπορεί να βγήκε καλά αγωνιστικά. Για εμάς εδώ κάτω, ο Γιαννάκης, ο Ιωαννίδης ξέρουν τα εσωτερικά μας εδώ και σίγουρα που έγινε ο τρόπος δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο αλλά μπορεί να διορθωθεί. Μακάρι να τιμηθούν όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν να υπάρχουν οπαδοί τόσα χιλιόμετρα μακριά όπως εγώ.

Για το αν θα έρθουν από την νέα σεζόν Θεσσαλονίκη είπε:

Σίγουρα είναι μέσα στις βλέψεις μας να έρθουμε με τα παιδιά Θεσσαλονίκη, είμαστε λίγο μακριά και αυτό είναι μία δυσκολία. Το κανονίζαμε και στο παρελθόν αλλά λίγο δυσκολευόμασταν λόγω υποχρεώσεων γιατί είναι πολλά τα τμήματα. Να επισκεφτούν και τα παιδιά το Μουσείο του Άρη.

Για τον κ. Γουλιέλμο είπε:

Δεν έχουμε κάποια επικοινωνία, του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Τον είδα στο τελευταίο παιχνίδι με το Ρέθυμνο που βγάλαμε μία φωτογραφία. Πιστεύω είναι αγνές οι προθέσεις του. Εγώ δεν τον ήξερα αλλά αυτό που φρόντισα να μάθω είναι ότι είναι Αρειανός και μόνο από αυτό έχω έναν καθησυχασμό μέσα μου και από τις πρώτες κινήσεις που έχει κάνει πιστεύω είναι όλες προς την σωστή κατεύθυνση.

Για το μέλλον του Άρη Αμφίκλειας είπε:

Σίγουρα θα ήταν πολύ καλό να υπάρχει μία συνεργασία με την ΚΑΕ Άρης όσον αφορά τις ακαδημίες. Ο στόχος μας είναι τα παιδάκια να καταφέρουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αν κάποια θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό θα τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ήδη καταφέραμε να μαζέψουμε 100 παιδάκια πιστεύω του χρόνου θα καταφέρουμε να έχουμε ακόμα ένα κλειστό γήπεδο και να φτάσουμε τα 150 παιδιά για μία μικρή περιοχή όπως εμείς.

Σάββατο 2 Ιουνίου στις 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο της Αμφίκλειας καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν να δουν τον αγώνα. Θα είναι παρών ο κ. Ρωμανίδης, ο κ. Μπουρτζούμης, ο κ. Τσαλδάρης, θα είναι αρκετοί. Όσοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Τα παιδάκια θα δουν την μασκότ, θα βγουν φωτογραφίες. Εγώ την κόρη μου την πήγα στο Αλεξάνδρειο και άμα δεν ήταν εκεί είχε κατάθλιψη 2 μέρες.

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη είπε:

Μακάρι να διδαχτούμε τα λάθη του παρελθόντος και να πάει ο Άρης όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι πολλές οι πίκρες αλλά πιστεύω με τα σωστά βήματα να μη ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία.

 

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button